Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο φεστιβάλ "Λιπάσματα 2017 - Φεστιβάλ στη θάλασσα. Κυριακή 9 Ιουλίου


Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
«Πες το πρέστο με μαέστρο»
Η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας σε μία ώρα
Κυριακή 9 Ιουλίου
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς



Χωράνε 350 χρόνια μουσικής ιστορίας σε μία ώρα; Χωράνε! Κι αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην «σπιντάτη» και χαρούμενη συναυλία για όλη την οικογένεια, που θα δώσει την Κυριακή 9 Ιουλίου, στον πολυχώρο Λιπασμάτων, στα πλαίσια του πρώτου φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα». Μέσα σε αυτή την ώρα θα φροντίσει να αφηγηθεί μουσικά τη συναρπαστική περιπέτεια της συμφωνικής ορχήστρας στο χρόνο.
Η αφήγηση «πρέστο» και με μαέστρο την Ελίζα Γώγου, βασίζεται σε μία ιδέα της βιολίστα της Κ.Ο.Α. Ίριδας Λουκά η οποία έχει γράψει και τα σπιρτόζικα κείμενα. Αυτά που παραδίδονται στην αφηγηματική δεινότητα των δύο ταλαντούχων ηθοποιών Ορέστη Τζιόβα και Τάσου Δημητρόπουλου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μας «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά της πιο δυναμικής πολυπληθούς μουσικής ομάδας στην ιστορία της μουσικής...
Ο στόχος είναι ακριβώς αυτός: Να μάθουν όσοι δεν ξέρουν και οι υπόλοιποι να  θυμηθούν «επί τροχάδην», πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε, ως προς την αριθμητική δύναμη και τον ηχητικό όγκο, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μουσικό σχήμα στην παγκόσμια Ιστορία. Κείμενα και προβολές καλύπτουν σχεδόν 3,5 αιώνες μουσικής δημιουργίας, με παράλληλα αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου που καθόρισαν την εξέλιξη και τη σύνθεση της ορχήστρας: έργα των Ζαν-Μπατίστ Λυλί, Αντόνιο Βιβάλντι, Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γιόζεφ Χάυντν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Φραντς Σούμπερτ, Γιοχάνες Μπραμς, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γκούσταβ Μάλερ, Ρίχαρντ Στράους, Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
Μ΄ αυτό τον τρόπο, με τα κείμενα να ακούγονται εμβόλιμα, τους αφηγητές να αλληλοεπιδρούν με τους μουσικούς και τα βίντεο να «εικονοποιούν» την αφήγηση, το ωριαίο αυτό ταξίδι στην ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας, δεν χρειάζεται τελικώς παρά το σύνθημα της εκκίνησης: «πάμε πρέστο»!

Επιμέλεια συναυλίας-κείμενα                    Ίρις Λουκά
Αφήγηση                                                         Ορέστης Τζιόβας-Τάσος Δημητρόπουλος
Μουσική διεύθυνση                                     Ελίζα Γώγου
Ωρα έναρξης: 21.30
Ελεύθερη είσοδος
Πρόσβαση: Από ΗΣΑΠ Πειραιά, το τρόλει 20 και το λεωφορείο 859, Στάση Δραπετσώνα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".