Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ"//ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ


«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
του Αριστοφάνη


Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος



Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

Το έργο:
Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.


Συντελεστές:


Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος
Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια:  Παναγιώτα Κοκορού
Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη


Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).

Παίζουν επίσης:
Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,
Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,
Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,
Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.


Το μακιγιάζ της παράστασης έγινε με προϊόντα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, MediaMarkt, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Viva



Υπεύθυνη επικοινωνίας & προβολής:
Μαρένα Καδιγιαννοπούλου


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017          
                    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΙΟΥΛΙΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/7
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/7
ΤΡΙΤΗ 4/7
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7
ΠΕΜΠΤΗ 6/7 ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 ΒΥΡΩΝΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/7 ΠΑΠΑΓΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7 ΠΑΠΑΓΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/7 ΠΕΤΡΑ
ΤΡΙΤΗ 11/7 ΒΕΑΚΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7 ΑΙΓΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 13/7 ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7 ΠΡΕΒΕΖΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/7 ΚΑΒΑΣΙΛΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7 ΦΛΟΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7
ΤΡΙΤΗ 18/7
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7 ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/7 ΧΑΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ 25/7 ΑΡΓΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7 ΣΠΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ 27/7 KIATO
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7 ΒΟΛΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7 ΒΕΡΟΙΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΤΡΙΤΗ 1/8 ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΠΕΜΠΤΗ 3/8 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8 ΦΙΛΙΠΠΟΙ (ΚΑΒΑΛΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8 ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8 ΔΙΟΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8
ΤΡΙΤΗ 8/8 ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8 ΟΙΝΙΑΔΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 10/8 ΠΑΤΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8 ΠΑΤΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8 ΗΛΙΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/8 Ν. ΜΑΚΡΗ



ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8 ΔΕΛΦΟΙ
ΠΕΜΠΤΗ 24/8 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8 ΓΡΕΒΕΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8 ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8 ΕΔΕΣΣΑ
ΤΡΙΤΗ 29/8 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/8 ΣΕΡΡΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 31/8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9 ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΡΙΤΗ 5/9
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9 ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΕΜΠΤΗ 7/9 ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/9 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9 ΜΕΝΙΔΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9 ΒΡΙΛΗΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 12/9 ΘΗΒΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ