Νανούρης, Σαράντης, Χαντζαράς 8 τελευταίες παραστάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας με τον Αίαντα

 

Νανούρης, Σαράντης, Χαντζαράς
8 τελευταίες παραστάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας με τον Αίαντα

«ΑΙΑΣ»
του Σοφοκλή

 Μετά την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα, η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά - που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς - συνεχίζει με 8 τελευταίες παραστάσεις, 3 τελευταίες στην Αθήνα (Παπάγου Βριλήσσια, Βεάκειο Πειραιά) και “ταξιδεύει” σε Αγρίνιο, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα & Βόλο.

Προπώληση: Κάντε κλικ ΕΔΩ




Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο  Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.


 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Αίας»
του Σοφοκλή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης

Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς

Σκηνική επιμέλεια - Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Διασκευή - Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης - Μιχάλης Σαράντης

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Τετάρτη 28/8 – Κηποθέατρο Παπάγου

Πέμπτη 5/9 – Αγρίνιο – Θέατρο Ελληνίς

Παρασκευή 6/9 – Ιωάννινα – Θέατρο ΕΗΜ Φρόντζου

Σάββατο 7/9 – Τρίκαλα – Yπαίθριο Δημ. Φρουρίου

Δευτέρα 9/9 – Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Τρίτη 10/9 – Βόλος – Θερινό Δημ. Θέατρο Μ. Μερκούρη

Τετάρτη 11/9 – Βριλήσσια – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Παρασκευή 13/9 – Βεάκειο Πειραιά

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

more.com

Για εισιτήρια κάντε κλικ ΕΔΩ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".