Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Με δανεικό μολύβι" της Κλεονίκης Δρούγκα

 Η ποιητική συλλογή "Με δανεικό μολύβι" της Κλεονίκης Δρούγκα είναι η τρίτη της ποιήτριας και ξεχωρίζει για την ωριμότητα και την ευαισθησία του λόγου της. Αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό έργο στον σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό και ποιητικό χώρο. Η συλλογή διανύει έναν πλούσιο και ποικίλο λογοτεχνικό δρόμο, αποτυπώνοντας με ευαισθησία και ευφυΐα τις προσωπικές και κοινωνικές αναζητήσεις της ποιήτριας.


Η Δρούγκα διαισθάνεται με τέχνη την οικειότητα της γλώσσας και την ικανότητα να μεταφέρει συναισθήματα και σκέψεις μέσα από έναν πυκνό και ζωντανό ποιητικό λόγο. Τα ποιήματά της απεικονίζουν τον εσωτερικό κόσμο της με έντονη αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αναδεικνύοντας παράλληλα γενικότερες κοινωνικές και πολιτισμικές αναγκαιότητες. Η θεματολογία της συλλογής καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων, από τον έρωτα και τις σχέσεις μέχρι την ανθρώπινη αναζήτηση και την προσωπική εξέλιξη. Μέσα από μεταφορικές εικόνες και προσωπικές αποσπάσεις, η ποιήτρια αναδεικνύει τις πολυδιάστατες διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και της συναισθηματικής μας ζωής. Τα ποιήματα της είναι ένα έντονο παράδειγμα της ικανότητάς της να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αναζήτησης μέσα από συμβολισμούς και γλωσσικές πειραματικές κινήσεις. Συνολικά, η συλλογή «Με δανεικό μολύβι» της Κλεονίκης Δρούγκας αποτελεί ένα ενδιαφέρον ποιητικό έργο που προσφέρει στον αναγνώστη μια βαθιά και εμπλουτισμένη λογοτεχνική εμπειρία.

Της Αλεξίας Βλάρα, 5/8/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".