Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PARIS FASHION WEEK - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018






Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, το Παρίσι μετατρέπεται σε ένα μεγάλη πασαρέλα με αφορμή τη νέα έκδοση της Εβδομάδας Μόδας.

Ντεφιλέ, διάσημοι σχεδιαστές, νέες τάσεις : ραντεβού στο TV5MONDE με ένα πρόγραμμα που θα σας ταξιδέψει στην καρδιά της εμβληματικής αυτής εκδήλωσης για το χώρο της Ραπτικής.



Σπουδαίοι σχεδιαστές και εκθέσεις υψηλής ραπτικής : παρουσίαση των απόλυτων συμβόλων της μόδας.

Δείτε το τρειλερ:


ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 19:40

Στο πρόγραμμα :
        Συνάντηση με τον Pierre Cardin, τον πατέρα των μεγαλύτερων Γάλλων μόδιστρων
        Τα μυστικά της Azzedine Alaïa και αποκλειστική συνέντευξη με τη μούσα της, τη Naomi Campbell
        Η μόδα στο μουσείο : Dior, Saint-Laurent και άλλοι
        Η διαβολική ζωή του Gianni Versace


Ανέτρεψε τη μόδα και ενέπνευσε τους καλύτερους.

Christian Dior : η Γαλλία
Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 19:40

Ως αυθεντικός πρεσβευτής της γαλλικής τέχνης του ευ ζην, και όντας σε συνεχή αναζήτηση ανανέωσης, ο εμπνευστής του New Look είναι εκείνος που δημιούργησε τη λιτή κομψότητα α λα γαλλικά.

Από τον Christian στον Dior, ανακαλύψτε τον κύριο της μόδας μέσα από τις συνεντεύξεις και τα έργα του, περνώντας από τα αγαπημένα του μέρη.









ΤΟ ΠΟΠ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Wax in the City
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:40

Η Αφρική είναι στη μόδα και σημαία της είναι το wax, αυτό το ύφασμα που έγινε σύμβολο του πολιτιστικού συγκερασμού μίας γενιάς.

Όλο και περισσότεροι Γαλλο-Αφρικανοί στυλίστες επιλέγουν να το εντάξουν στις δημιουργίες τους. Η Γαλλο-Μπενινέζα Miss France 2014 Flora Coquerel τους ακολουθεί στην τρελή τους περιπέτεια ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Démo de Mode
Στις 12, 15, 22, 25, 26, 29 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου στις 21:15

Με αφορμή τα παριζιάνικα ντεφιλέ, πρετ-α-πορτέ και την υψηλή ραπτική, η Viviane Blassel καλεί κάποιους σχεδιαστές να παρακολουθήσουν το ίδιο τους το ντεφιλέ και να σχολιάσουν τα έργα τους, σε έναν χώρο «σαν στο σπίτι», προσφιλή στην οικειότητα και τη συνενοχή. Αποκρυπτογράφηση της διαδικασίας της δημιουργίας...


ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ !

Τάση XXI
Κάθε Σάββατο στις 17:00
Ο δυναμισμός της γαλλικής δημιουργίας στους χώρους της μόδας, της βιοτεχνίας, του σχεδίου, της ομορφιάς, της μαγειρικής

#Version française
Κάθε Κυριακή στις 17:00
Μόδα, σχέδιο, γαστρονομία, τέχνη του ευ ζην...  Παρακολουθείστε ρεπορτάζ για να ανακαλύψετε ή να νοσταλγήσετε τη Γαλλία, τους νέους δημιουργούς της, τα σικάτα και μοδάτα μέρη της.


Μάθετε γαλλικά με στυλ μέσω δωρεάν online ασκήσεων με θέμα τη μόδα !

Η ιστορία του μαργαριταρένιου κολιέ
Η ιστορία της Εσπαντρίγιας
Η ιστορία της Converse


Ώρες Ελλάδος (GMT+2)
europe.tv5monde.com


TEXTE FLYER
ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (7ος ΚΥΚΛΟΣΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018)

RECTO

Όταν καταφτάνει η ημέρα της απελευθέρωσης, ο φόβος αλλάζει κατεύθυνση.

Κάθε Παρασκευή στις 22.00
Ολοκαίνουργιος 7ος Κύκλος


VERSO

Ολοκαίνουργιος 7ος Κύκλος
Κάθε Παρασκευή στις 22.00
Από 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το πολυαναμενόμενο φινάλε της επιτυχημένης σειράς.

Φθινόπωρο 1945. Μετά τον πόλεμο, παρουσία των Αμερικανικών στρατευμάτων, εν καιρό ειρήνης, αλλά και μια περίοδος διεξαγωγής δικών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

‘Eφθασε ο καιρός όπου όλοι – συνεργάτες ή μαχητές της αντίστασης – πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τον «πόλεμό τους» και να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους.

★★★★ « Έντονο, ανθρώπινο, συναρπαστικό » - Le Monde
★★★★ « Ένα αληθινό πολιτιστικό φαινόμενο » - Première
★★★★ « Ένα τηλεοπτικό κόσμημα » - L’express

europe.tv5monde.com

Ώρα Παρισίων
Υποτιτλισμένο πρόγραμμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ