Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Drums & Voice Jazztronica Duet" στο El Convento Del Arte



Drums & Voice Jazztronica Duet"
(Nu Jazz*- ηλεκτρονική, αυτοσχεδιαστική μουσική)

στο EL CONVENTO DEL ARTE
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018


Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν το Φεβρουάριο του 2014, τους «Drums & Voice Jazztronica Duet», ένα πρότυπο Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων- φωνής.

Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω στα όρια του φυσικού ήχου των οργάνων τους και από την επιθυμία τους να σχεδιάσουν ένα πολυσύνθετο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Επέλεξαν να δουλέψουν και να παρουσιάζουν κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις, δίνοντας βάση στην αυτοσχεδιαστική διάδραση και την ελεύθερη μουσική έκφραση.

Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα  effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή.

Το “Drums & Voice Jazztronica Duet" αποτελεί για τους δύο μουσικούς μέσο έκφρασης, έρευνας, σύνθεσης και προσωπική αποτύπωση του σύγχρονου αστικού ηχητικού ερεθίσματος.

Το «Drums & Voice Jazztronica Duet» έχει παρουσιαστεί στο Tinos Jazz Festival, Preveza Jazz Festival, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Jazz Full Moon Festival, ζωντανά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ("Jazz in the City") στη Music Expo (Ζάππειο Μέγαρο), Jazz duet Festival, Babel Jazz Festival, 1ο Athens Jazz FX festival, Athens Sofar Sounds, Six D.O.G.S., Βυζαντινό μουσείο (Athens Voice), Ωδείο Φ. Νάκας, Νομισματικό Μουσείο , Melijazz festival κ.α.

YOUTUBE LINKS
Drums & Voice Jazztronica duet @ Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Nu Jazz είναι ένα είδος jazz και σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ο όρος επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και παραπέμψει στη μουσική που συνδυάζει στοιχεία τζαζ με άλλα μουσικά στυλ, όπως funk, soul, ηλεκτρονική μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.


Ο Ηλίας Δουμάνης  συστήνεται:
Drummer, composer, educator, mixed-media practitioner, sound designer
Ο Ηλίας Δουμάνης είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990.  Απο το 2014 διδάσκει το πρόγραμμα της "Yamaha Popular Music School Drums" για παιδία.
Έχει παραδώσει σεμινάρια Master Classes "Ο υπολογιστής στην υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Drums", "Τεχνική και Πολυρυθμική προσέγγιση στo drums set", όπως επίσης σεμινάρια στα πλαίσια του "Drumfest" με τον Antonio Sanchez.
Απο το 1991 ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και πειραματίζεται με τις δυνατότητες των συνδυασμών ακουστικού και ηλεκτρονικού drum set. Έχει κάνει σύνθεση/sound design για μουσική επένδυση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων.  Ήταν συνιδρυτής και sound engineer στο Studio ONE. 
Ο Ηλίας Δουμάνης ανήκει στην οργανωτική ομάδα του Sofar Sounds Community στην Ελλάδα, και συνεργάζεται έχοντας "endorsment" με τηνYamaha, την Vic Firth και την Zildjian Company. Από το 2008 είναι επίτιμος καθηγητής του London College of Music.
Η Αγγελική Τουμπανάκη συστήνεται:
Vocalist, performer, επιστήμονας, παραγωγός, lead singer,  soundexperimentalist, vocal educator. 
Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο, ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων.
Έχοντας ολοκληρώσει έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας - η Αγγελική είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία - και μουσικών σπουδών, επέλεξε ανάμεσα στα δύο το πεδίο της τέχνης και έχει αφιερωθεί πλέον αποκλειστικά στο τραγούδι και τη μουσική.
Από το 2005 δημιουργεί μουσικά projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία, τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Jazz Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας, Φωνητική προετοιμασία για ηθοποιούς και performers με βάση την μέθοδο «MUSA» και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως τους διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη.

Συντελεστές:
Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions
Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Συνεργάτες:
Ηχοληψία: Πασχάλης Κολέτσης
Visual, Media, Real time video projections: Λουίζος Ασλανίδης
Lighting Design: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Πού: στο El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Παράσταση: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
Μουσική παράσταση: “Drums & Voice Jazztronica Duet"
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 – ‘Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό
ΠληροφορίεςΚρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: info@elconvento.gr – web address : http://www.elconvento.gr/

Είσοδος:  8 euro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ