Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια δυνατή ομάδα καθηγητών στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη για το έτος 2018 – 2019





Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη συνεχίζει να στηρίζει μέσα από το πρόγραμμα σπουδών της την προώθηση της πολυφωνίας και της ανάδειξης της διαφορετικότητας του κάθε καλλιτέχνη.


Μέσα από ένα πρωτότυπο πρόγραμμα οι σπουδαστές δε διδάσκονται υποκριτική με τον επί πολλά χρόνια καθιερωμένο τρόπο αλλά μέσα από παραστάσεις που παρουσιάζονται σε διαφορετικές περιόδους. Στο πρόγραμμα αυτό οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και μεταξύ πληθώρας μαθημάτων επιλογής.

Στόχος η επαφή με τη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα, με ενεργούς σκηνοθέτες καθώς και η επαφή με τη θεατρική πρακτική με τη συμμετοχή σε επαγγελματικές παραστάσεις μιας και η Αθηναϊκή Σκηνή διαθέτει και επαγγελματικό θέατρο.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις καθώς και οι μεταγραφές σπουδαστών Β και Γ ετών.  
Δίπλα στο ήδη ισχυρό καθηγητικό προσωπικό έρχονται να προστεθούν νέες συνεργασίες:

Μάκης Παπαδημητρίου. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης. Σπουδές Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτικής στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου (με υποτροφία). Διακρίσεις για ερμηνείες, όπως το βραβείο Χορν και με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει και αξιοσημείωτο σκηνοθετικό έργο.

Νίκος Διαμαντής. Σκηνοθέτης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σπουδές θεάτρου στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σημείο. Σκηνοθεσίες στο Κ.Θ.Β.Ε και στο ελεύθερο θέατρο, για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και Φεστιβάλ. Μέλλος επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού. Καθηγητής Υποκριτικής σε τμήματα Θεατρολογίας της Ελλάδας.

Λίλλυ Μελεμέ. Σκηνοθέτης - Ηθοποιός. Σπουδές Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Τζένη Καρέζη και Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα. Αριστούχος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού  υπό την οργάνωση του Στάθη Λιβαθινού. Σημαντικές σκηνοθεσίες σε κρατικές σκηνές και στο ελεύθερο θέατρο, σε Φεστιβάλ όπως των Αθηνών και Επιδαύρου.

Κοραής Δαμάτης. Σκηνοθέτης. Σπούδασε θέατρο. Χόρεψε με τις ομάδες της Ζουζούς Νικολούδη και της Ραλλού Μάνου. Ιδρυτής του Έβδομου Θεάτρου. Σκηνοθεσίες για το Εθνικό Θέατρο, για Δη.Πε.Θε. για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για το ραδιόφωνο και για το ελεύθερο θέατρο με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθηγητής υποκριτικής και εκφραστικής σώματος και λόγου. Έχει μεταφράσει έργα και έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Αγγέλων Βήμα επί πολλά έτη. Ασχολείται ενεργά και με τη συγγραφή.

Ερατώ Πίσση. Ηθοποιός. Αριστούχος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Σχολής Royal Central School of Speech and Drama (Masters Degree Acting-Classical Strand). InternationalFellow τουShakespeares Globe. Με μακρά θητεία στο ΚΘΒΕ, και με σημαντικές συμμετοχές σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης αλλά και του Ελεύθερου Θεάτρου. Ερευνήτρια της μεθόδου Clown.

Μιχάλης Καλαμπόκης. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Ψυχοθεραπευτής. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχοθεραπεία και το Θέατρο. Ιδρυτής της Αθηναϊκής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Αθηναϊκή Σκηνή. Κύριος εισηγητής της εισαγωγής της Ψυχολογίας στη θεατρική εκπαίδευση και ερευνητής της μεθόδου υποκριτικής των ενοτήτων. Συμμετοχές σε σημαντικούς ρόλους σε κρατικούς οργανισμούς και στο ελεύθερο θέατρο σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και με πολλές σκηνοθεσίες. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις.

Χριστίνα Βασιλοπούλου. Χορογράφος – Καθηγήτρια Κινησιολογίας και Χορού. Σπούδασε με αριστεία σε ανώτατο επίπεδο χορό στη σχολή Πέτροβα αλλά και στο Royal Academy of Dancing. Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο και το τραγούδι και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει πληθώρα χορογραφιών στο Εθνικό, στο ελεύθερο θέατρο, σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του Εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Μάρω Θεοδωράκη. Μουσικός – Συνθέτης. Αριστούχος Εθνικού Ωδείου. Η καταβολή της από την μουσική οικογένεια Θεοδωράκη την οδήγησε από νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με τη σύνθεση για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και την τηλεόραση με σημαντικές συνεργασίες. Η έρευνα και η εργασία της πάνω στο Αριστοφανικό τραγούδι αλλά και τη μουσική στην παιδαγωγική είναι αξιοσημείωτη. Είναι συγγραφέας δεκάδων παιδικών βιβλίων.

Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος – Ψυχολόγος. Αριστούχος της  Σχολής του Εθνικού αλλά και των σχολών Ψυχολογίας Παντείου, Θεατρολογίας Αθήνας με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Θεατρολογία. Συμμετοχές σε δεκάδες παραστάσεις είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως ηθοποιός με σημαντικές συνεργασίες σε Φεστιβάλ Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Αθηναϊκή Σκηνή. Ερευνήτρια Νεοελληνικού Θεάτρου, της παιδαγωγικής της Θεατρολογίας στη Θεατρική Εκπαίδευση, με πλούσιο μεταφραστικό έργο και συμμετοχές σε συνέδρια. Έχει βραβευτεί για σκηνοθεσίες της.

Περικλής Μοσχολιδάκης. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης. Καθηγητής Αγωγής του Λόγου. Σπουδές με διακρίσεις στη Νομική Αθήνας, και στο Εθνικό Θέατρο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακά στη Ρωσία. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εμφανίζεται με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης σε ιστορικές παραστάσεις της Επιδαύρου δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Ερευνητής και καθηγητής του ανθρωπίνου λόγου, της Ελληνικής γλώσσας και του Αρχαίου Δράματος. Σημαντικό έργο και ως σκηνοθέτης.

Θόδωρος Κάλβος. Σκηνοθέτης – Ηθοποιός. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Ωδείου. Πλούσια σκηνοθετική πορεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Ιδρυτής της Αθηναϊκής Σκηνής. Καθηγητής Θεάτρου στο Boston University. Βραβευμένος για την προσφορά του στη Θεατρική εκπαίδευση. Μεγάλη πορεία στη διδασκαλία της Υποκριτικής. Επί πολλά έτη συμμετοχές σε επιτροπές του Υπουργείου πολιτισμού. Στα χρόνια της παραμονής του στις Η.Π.Α. συνεργάστηκε με εμβληματικές μορφές του Κινηματογράφου. Κύριος εισηγητής της εισαγωγής του Θεάτρου στην εκπαίδευση.  

Σπύρος Μπιμπίλας. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης Μεταγλωττίσεων. Σπουδές Νομικής και Υποκριτικής. Πλούσια εμπειρία σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, θέατρο με σημαντικές εμφανίσεις και συνεργασίες. Η παρουσία του στο χώρο των μεταγλωττίσεων και του Σπικάζ είναι μεγάλη. Αξιοσημείωτη προσφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, συνταξιούχων αλλά και στο σπίτι του Ηθοποιού με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Νίκος Μπουσδούκος. Ηθοποιός – Σκηνοθέτης. Αριστούχος της σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Ιδρυτικό μέλος και συνεργάτης με το Αμφιθέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, και επί πολλά έτη συνεργάτης με το Εθνικό και το ελεύθερο θέατρο. Η πορεία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου είναι εμβληματική. Σκηνοθέτης πολλών παραστάσεων. Καθηγητής υποκριτικής στη σχολή του Εθνικού και δάσκαλος θεάτρου πολλών νεότερων ηθοποιών. Σημαντική πορεία στον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές μορφές της Ελληνικής Τέχνης.

Ισίδωρος Σιδέρης. Σκηνοθέτης – Χορογράφος. Σπουδές στη Δραματική Σχολή Βαφειά και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Συνέχισε στη Σχολή Σύγχρονου Χορού της Μάρθας Γκράχαμ στη Νέα Υόρκη. Συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου και την τηλεόραση. Σκηνοθεσίες και χορογραφίες για το Μέγαρο Μουσικής, το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ.α. Καλλιτεχνικός διευθυντής της Θεατροκίνησης. Πλούσια συμμετοχή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Διδάσκει σωματικό θέατρο.

Μαζί με τους παραπάνω υπάρχουν και σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Άκης Σταματιάδης (Κινηματογραφιστής), Οδυσσέας Στεφανής (Κρουστά), Μαρίνα Μηλιάρη (Μακιγιάζ) κ.α. σε μαθήματα επιλογής ενώ αυτές τις ημέρες οριστικοποιούνται και άλλες έκτακτες συνεργασίες.

Στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με την Αθηναϊκή Σκηνή και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες όπως: Λυδία Κονιόρδου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύα Κοταμανίδου, Νίκος Χαραλάμπους, Γιάννης Ιορδανίδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Ερρίκος Μπελιές, Μαρία Χορς κ.α.



Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη
Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης
Τηλέφωνο 210 9222300

 





Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ