Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
8 & 9 Οκτωβρίου στην Ορεστιάδα

Από την Ορεστιάδα θα ξεκινήσει η δεύτερη χρονιά της παράστασης Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, του συγκλονιστικού έργου της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, που θα επαναληφθεί στο Θέατρο ΑΡΓΩ  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 12 Οκτωβρίου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Έτσι, την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την χρονιά που πέρασε, θα δοθεί στο Θέατρο Διόνυσος, στην Ορεστιάδα,  ώρα 20:30.
Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση.   
Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.                                                                                                                                                               
Λίγα λόγια για το έργο...             
Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Συντελεστές                                                      
Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι                                  
       Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Λυντζέρης                                                            Πρωτότυπη Μουσική : Γιώτα Κοτσέτα                                                                    Δραματουργική επεξεργασία : Ναταλί Μηνιώτη                                 
    Βοηθός σκηνοθέτη : Δάφνη Λιανάκη                                                                   Παίζουν : Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα,  Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα.                                                                                                                                                                                                                                         
Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Αθήνα 10437 τηλ.2105201684, email info@argotheater.gr)                                                                                            Διάρκεια παράστασης 120’                                                                         
       Τιμές εισιτηρίων ,15,12
Προπώληση εισιτηρίων: 
Βιβλιοπωλείο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ (Κωνσταντινουπόλεως 215, Ορεστιάδα) και ηλεκτρονικά στο Viva.gr

http//: argotheater.grΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αγάπη μόνο ρε...» μία ώρα γέλιου με αποσπάσματα από παραστάσεις του Χριστόφορου Ζαραλίκου σε όλη την Ελλάδα

The Pandemic of ARTvirus | On line ART exhibition is travelling in at least 150 countries - Διαδικτυακή εικαστική έκθεση ταξιδεύει σε 150 τουλάχιστον χώρες της Γης