Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "DUMMIES Beta" / A-Z Filmmaking Lab





Μετά από 5 έντονα δημιουργικούς και κιν/φικούς μήνες, οι συντελεστές, οι συμμετέχοντες και οι ηθοποιοί συναντήθηκαν πάλι για να απολαύσουν το αποτέλεσμα του εργαστηρίου κιν/φου “A-Z Filmmaking Lab – από τη θεωρία στην πράξη", και για να το μοιραστούν με το κοινό.
Συντονιστής και κύριος εισηγητής του εργαστηρίου ήταν ο σκηνοθέτης Alessandro Spiliotopulos, με βασικό συνεργάτη και συνεισηγητή τον σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες μέσα σε 5 μήνες να διδαχθούν θεωρητικά και να συμμετάσχουν πρακτικά σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας, από τη σύλληψη της ιδέας του σεναρίου έως και τα γυρίσματα και την ολοκλήρωση της ταινίας στην αίθουσα του μοντάζ, μαθαίνοντας έτσι τα βασικά και γνωρίζοντας όλα τα πόστα-κλειδιά.
Master classes παρέδωσαν οι: John Ranels Stephens - σενάριο, Βασίλης Καλαμάκης - παραγωγή, Άρης Πρόδρομος - ηχοληψία και Πάνος Γκόλφης - Διεύθυνση Φωτογραφίας.

Στη βραδιά παραβρέθηκαν και οι ηθοποιοί της ταινίας Φώτης Τσοτουλίδης, Ισαβέλλα Μαργάρα, Άννα Ζηρδέλη, Αριάννα Χατζηγαλανού, Βασίλης Ζώης και Θανάσης Πετρόπουλος, καθώς και οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο και μέλη του συνεργείου της ταινίας Ελευθερία Κωνσταντάκου, Μάρω Κοκκώνη, Γιώργος Μπαρκούρης, Θωμάς Παλυβός και Γιώργος Ξανθόπουλος, ενώ προβλήθηκε βίντεο - χαιρετισμός της Έλενας Γαΐτάναρου (η οποία δεν κατάφερε να παραβρεθεί στη βραδιά), επίσης μέλος του εργαστηρίου και του συνεργείου.

Καινούριος κύκλος σεμιναρίου θα ξεκινήσει τον ερχόμενο φθινόπωρο! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα  Facebook: https://www.facebook.com/AlessandroSpiliotopulos/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μπλε σκούρο 05 του Πάνου Μυρμιγγίδη από την Άνεμος Εκδοτική

Είδαμε και προτείνουμε: Σκίτσο 6 | ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες) στη πειραματική σκηνή του Εθνικού στο θέατρο Δίπυλον

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".