29 & 30 Αυγούστου θα χορεύει όλη η Χίος


Όσα χορευτικά συγκροτήματα δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή στη μεγαλύτερη γιορτή χορού του βορειοανατολικού Αιγαίου, μπορούν να το κάνουν έως εξαντλήσεως των  περιορισμένων θέσεων στο  www.dancechios.gr

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» και οι δεκάδες εθελοντές που με κέφι και μεράκι το πλαισιώνουν, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδρομών, ξεναγήσεων, παράλληλων δραστηριοτήτων και γλεντιών για όλους τους συμμετέχοντες.  Οι χορευτές και οι συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πανέμορφη μυροβόλο Χίο και να μυηθούν στην μοναδική σε όλο τον κόσμο διαδικασία της μαστίχας.
Αρχοντικά θα ανοίξουν μόνο για τους χορευτέςβόλτες στα γραφικά μαστιχωωόρια, αναπαραστάσεις μέσα σε μουσείο, βόλτες μέσα στα εσπεροϊδή και γευσιγνωσία των πιο διαλεχτών γεύσεων είναι μόνο μερικά από αυτά που περιμένουν τους συμμετέχοντες. 
Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την θάλασσα και τις παραλίες, να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική παράδοση του νησιού αλλά και να χορέψουν αντάμα με χορευτικά από όλη την Ελλάδα. 
Τα χορευτικά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να έρθουν στη Χίο ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά και της Καβάλας και των ενδιάμεσων νησιών καθώς και αεροπορικώς.  Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον παραθαλάσσιου οικισμό  "Καρφάς". 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το  www.dancechios.gr  ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίας εδώ:  dancechiosgr@gmail.com ή 697618700

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".