Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER



ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 11-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δύο διαφορετικά προγράμματα σε μουσική των θρύλων της τζαζ Ella Fitzgerald, John Coltrane, Nina Simone, Dizzy Gillespie και Duke Ellington.
Μετά από 21 σταθμούς στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Robert Battle οδηγεί το Alvin Ailey American Dance Theater σε μια διεθνή περιοδεία για την 60ή επέτειο από την ίδρυση του συγκροτήματος, με αφετηρία την Ελλάδα.
Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου το Alvin Ailey American Dance Theater, αναγνωρισμένο από το αμερικανικό Κογκρέσο ως «ζωτικής σημασίας πολιτιστικός πρεσβευτής των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσμο», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Το κοινό της Αθήνας θα ζήσει από κοντά την απαράμιλλη τέχνη των 32 κορυφαίων χορευτών του Alvin Ailey American Dance Theater, σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο χορό και την τζαζ - δύο τεχνών που γεννήθηκαν στην Αμερική.
Το Alvin Ailey American Dance Theater θα παρουσιάσει για όλους τους λάτρεις του χορού, μερικά από τα αριστουργήματα του ρεπερτορίου του, συμπεριλαμβανομένων της παγκόσμιας πρεμιέρας "Members Do not Get Weary" και τη μοναδική χορογραφία του ίδιου του Alvin Ailey "Revelations", το πιο δημοφιλές έργο στην ιστορία του σύγχρονου χορού.
Το Alvin Ailey American Dance Theater, ξεκίνησε από μια θρυλική παράσταση τον Μάρτιο του 1958 στη Νέα Υόρκη, που άλλαξε για πάντα την αντίληψη του αμερικανικού χορού. Ιδρύθηκε από τον Alvin Ailey, πρόσφατο αποδέκτη του Προεδρικού Μεταλλίου Ελευθερίας - την ανώτατη πολιτική διάκριση του Αμερικάνικού έθνους. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Alvin Ailey American Dance Theater, από την 1η Ιουλίου 2011, είναι ο Robert Battle που επιλέχθηκε προσωπικά για την διαδοχή της από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Ailey από το 1989, Judith Jamison.
Το Alvin Ailey American Dance Theater έχει παρουσιάσει τα έργα του μπροστά σε περισσότερους από 25 εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη, εμπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας. Έχει παρουσιαστεί σε 71 χώρες και 6 ηπείρους, προωθώντας τη μοναδικότητα της αφρο-αμερικανικής πολιτιστικής εμπειρίας και τη διατήρηση της παράδοσης του σύγχρονου χορού στην Αμερική. Θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο συγκρότημα χορού της Νέας Υόρκης.
Στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστούν 2 προγράμματα.
Το Α’ Πρόγραμμα περιλαμβάνει το “The Winter in Lisbon” του Billy Wilson, ένα ρυθμικό και πολύχρωμο εορτασμό του μεγάλου Dizzy Gillespie, το "Members Do not Get Weary" - παγκόσμια πρεμιέρα της χορογραφίας του Jamar Roberts, χορευτή του συγκροτήματος από το 2002 - σε μουσική του θρυλικού σαξοφωνίστα και συνθέτη John Coltrane, 50 χρόνια μετά το θάνατό του, το ντουέτο Ella του Robert Battle σε μουσική της Ella Fitzgerald.
Στο ΒΠρόγραμμα θα απολαύσουμε τη δημιουργία του Alvin Ailey “Night's Creature” (1975), ένα εκθαμβωτικό μπαλέτο σε μουσική του θρύλου της τζαζ Duke Ellington, το συγκλονιστικό σόλο του Robert Battle “In / Side”, που αναδεικνύει τη μουσική της Nina Simone και το πνευματικά φορτισμένοFour Corners” του αγαπημένου χορογράφου Ronald K. Brown. Και τα δύο προγράμματα κλείνουν με το "Revelations" του Alvin Ailey, μια χορογραφία-σταθμό του σύγχρονου χορού και της Αφροαμερικανικής κληρονομιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.alvinailey.org

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 25€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
·       211 800 5141 | www.viva.gr
·       στα Ταμεία Μεγάρου Μουσικής κατά τις ημέρες των παραστάσεων
·       και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της VIVA

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’:
ΤΡΙΤΗ 11/9 ΩΡΑ 21:00 | ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 ΩΡΑ 21:00 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9 ΩΡΑ 21:00 | ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 ΩΡΑ 21:00
The Winter in Lisbon
Members Don’t Get Weary
Ella
Revelations

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’:
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 ΩΡΑ 16:30 | ΠΕΜΠΤΗ 13/9 ΩΡΑ 21:00 | ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 ΩΡΑ 16:30
Night Creature
In/Side
Four Corners
Revelations



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ