Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "ένα μικρό βήμα" | Κέρκυρα: 23 Ιουλίου-4 Αυγούστουένα μικρό βήμα 2018

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "ένα μικρό βήμα"
επιστρέφει φέτος για 9η χρονιά στην Κέρκυρα
23 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Για 2 εβδομάδες η Κέρκυρα ζει στο ρυθμό του χορού!

Παραστάσεις με δωρεάν είσοδο,
 σεμινάρια, παράλληλες δραστηριότητες και
καλλιτέχνες από διάσημες διεθνείς ομάδες
φιλοδοξούν να προσφέρουν στους φίλους του χορού
μια μοναδική εμπειρία!


Για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ένα μικρό βήμα» θα πραγματοποιηθεί στο νησί των Φαιάκων καλώντας καλλιτέχνες και θεατές να αφεθούν στον ρυθμό και την ενέργεια της τέχνης του χορού.
Από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου η πόλη της Κέρκυρας μετατρέπεται σε πλατφόρμα για την επικοινωνία ιδεών, σε ένα σημείο συνάντησης και έκφρασης!
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο ποικίλες παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού.
Για ακόμα μία χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των performance project.

Το “ένα μικρό βήμα” καλεί καλλιτέχνες από διάσημες ομάδες σύγχρονου χορού  να παρουσιάσουν δουλειά τους και να χορογραφήσουν για το Φεστιβάλ.

Ομάδες όπως: Batsheva, Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), Hofesh Shechter Company, Ultima Vez, Johannes Wieland κ.α. Συγκεκριμένα, οι: Helder Seabra, Rachael Osborne, Ian Robinson, Sita Ostheimer, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας, Lucio Baglivo, Victoria P. Miranda, Tracy Wong, Mao Wei θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα δώσουν σεμινάρια και masterclasses.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αναδεικνύοντας το δημόσιο χώρο ως  ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το “ένα μικρό βήμα” στηρίζει την εκπαίδευση προσφέροντας υποτροφίες
·        Σε συνεργασία με το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Λίντζ και την επαγγελματική σχολή SOZO visions in motion της Γερμανίας το “ένα μικρό βήμα” προσφέρει 3 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές για να συμμετέχουν στα performance projects και στις τεχνικές σύγχρονου χορού.
·        Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσφέρει μια υποτροφία στους συμμετέχοντες των σεμιναρίων του για να παρακολουθήσουν σεμινάρια στην Κέρκυρα.
·        Σε 14 ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο χορού στην Κέρκυρα προσφέρει μια υποτροφία σε έναν μαθητή από κάθε σχολή και στούντιο για να παρακολουθήσει ένα από τα σεμινάρια του “ένα μικρό βήμα”.

Το “ένα μικρό βήμα” αναδεικνύει το νησί της Κέρκυρας
Το “ένα μικρό βήμα” αναδεικνύει το νησί της Κέρκυρας συνδυάζοντας καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές σε τοπία με φυσικό κάλλος και αθλητικές δραστηριότητες.Το “ένα μικρό βήμα” διοργανώνεται από την free fall.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος ΠουλίναςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι:
www.enamikrovima.eu
Fb: one small step / ένα μικρό βήμα
Τοποθεσία: Κέρκυρα (πόλη)
Ημερομηνία:
23 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2018
Πληροφορίες: www.enamikrovima.euΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind