Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρία παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές από τις εκδόσεις Πορφύρα

Τα σχολεία σταμάτησαν και τώρα είναι ίσως η καλύτερη εποχή του χρόνου για διάβασμα. Όχι για μαθήματα και υποχρεωτικές εργασίες αλλά για ευχάριστα αναγνώσματα που θα διεγείρουν τη φαντασία και θα ενισχύσουν τις γνώσεις των παιδιών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι εκδόσεις Πορφύρα προτείνουν τρία παραμύθια για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.
Με τον Παππού Δημήτρη Στην Εξοχή
Συγγραφέας: Δημήτρης Χίος
Εικονογράφηση: Άντα Γανώση
Τιμή: 6 €
Stin exoxi exofylo
Στο άκρως καλοκαιρινό βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο παππού Δημήτρη, ο ίδιος συντροφιά πάντα με τα εγγόνια του είναι έτοιμος για μια ακόμη περιπέτεια. Αυτή τη φορά στην εξοχή. Όλοι μαζί θα στήσουν τη σκηνή τους και θα περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από τ’ άστρα. Μια βραδιά που κρύβει απροσδόκητες εκπλήξεις…
Τι θα τους συμβεί άραγε, με ποιον τρόπο θα το διαχειριστούν και πού θα τους βρει η επόμενη μέρα; Από την πρώτη κιόλας σελίδα ο αναγνώστης θα γίνει ένα με την χαρούμενη παρέα, ενώ ολοκληρώνοντας το βιβλίο θα έχει μάθει τραγούδια, πώς να ανάβει φωτιά στην παραλία, πώς να ζωγραφίζει πάνω σε βότσαλα και όλα όσα πρέπει να ξέρει ένα γνήσιος κατασκηνωτής. Και οι μεγαλύτεροι αναγνώστες θα έχουν ταξιδέψει πίσω στα ανέμελα χρόνια, σ’ εκείνα τα αξέχαστα καλοκαίρια που το παιχνίδι τραβούσε όσο και οι αντοχές, χωρίς έγνοιες για την επόμενη μέρα…
Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου 
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Σελίδες: 69 με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σκληρό εξώφυλλο 
Τιμή: 15 ευρώ
cover low res
Πόσο εύκολο είναι να μυήσεις ένα μικρό παιδί στην υγιεινή διατροφή όταν, ακόμη και στο άκουσμα κάποιων φαγητών, μένει με το στόμα ερμητικά κλειστό; Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή. Τα καλά νέα είναι πως η Πηνελόπη Μωραΐτου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός έχει βρει την λύση.
Στο παραμύθι της «Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας», η ίδια αφήνει στην άκρη τους ξύλινους διδακτισμούς και παρασύρει τα παιδιά σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Οι μικροί αναγνώστες καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές, καθώς και να ζωγραφίσουν. Ο στόχος είναι φυσικά η διατροφική ισορροπία και το μεγάλο έπαθλο, η υγεία.
Το Σκουπιδονήσι του Ωκεανού 
Συγγραφέας: Μερόπης Μάττα 
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη 
Εκδότης: Πορφύρα 
Σελίδες: 32 σελ. 
Τιμή: 8 €
skoupidonisi exofylo-2
Ο Άλμπι και η Αλμπίνα, δύο πολύ αγαπημένα άλμπατρος, η Λώνα η χελώνα και ο Φίνι το δελφίνι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Μιας μεγάλης περιπέτειας που μας ταξιδεύει στον καταγάλανο ωκεανό αλλά και στο σκουπιδονήσι του, ένα νησί φτιαγμένο αποκλειστικά από σκουπίδια. 
Τι συμβαίνει με την υγεία του Άλμπι; Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει η θάλασσα; Και τι μπορούμε, άραγε, να κάνουμε εμείς γι’ αυτό; Να μερικά από τα ερωτήματα που γεννά αυτό το «πράσινο» παραμύθι. Δεν μένει μόνο σ’ αυτά, αλλά προτείνει και λύσεις. Με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες αλλά και αυτοκόλλητα καταφέρνει να προκαλεί το ενδιαφέρον των παιδιών. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι αποκαλύπτει στον μικρό αναγνώστη ποιο είναι το πιο ισχυρό όπλο για τη σωτηρία του περιβάλλοντος: η αγάπη και ο σεβασμός για το μεγάλο σπίτι μας, τον πλανήτη. Εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα…
Εάν θέλετε να δείτε όλα τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ