Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ



ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ



ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ :
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.
Χορός : Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας &Άννα Λάκη

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ  του Αριστοφάνη                                      
Μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι Βάτραχοι  σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.
Πρωταγωνιστούν : Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος
Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου,Γιάννης Στεφόπουλος,Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης
Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος






ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Παιδική παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ
Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.
Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.
Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Σάσσου, Πιερρόπουλος Παύλος, Νίκη Λάππα.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Τριπόδης


ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΧΑΡΝΗΣ του Αριστοφάνη
Μετά το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα.
Στον ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης) και Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων με τους  : Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης. 







ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παιδική παράσταση Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ τον δημοφιλή μας ηθοποιό ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!
Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα "ζωντανέψει" στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι - παράσταση - με Οδηγό τον ΦΙΛΕΑ ΦΟΝΓΚ που με τη βοήθεια του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ΗΜΕΡΕΣ θα μας γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν  την μαγεία και των 5 Ηπείρων που θα παρακολουθήσουμε δίνοντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΕΙΡΟ»
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, το «Όμορφο Όνειρό» τους. Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο.






ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ  του Νήλ Σάιμον
Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» , μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τώρα σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς, οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Μια ακόμα υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, γεμάτη με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση και πολλά ακόμα από μια φωνή που καθηλώνει και μια σκηνική δυναμική παρουσία και προσωπικότητα που εντυπωσιάζει!
Θα ακουστούν όλα αυτά που θέλουμε κάθε φορά από την Ελεωνόρα και πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία, πειραγμένα από την Ελεωνόρα και τους συνεργάτες της σε ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε για να τραγουδιέται, να διασκεδάζεται, να φέρνει κοντά τις παρέες. Τα τραγούδια της Ελεωνόρας που έχουμε αγαπήσει, άλλα που πάντα ήθελε να δοκιμάσει με τη φωνή της και βέβαια τα λαϊκά της παρέας που πάντα θα αγαπιούνται και θα τραγουδιούνται.








ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ  των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson
Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Το πιο απολαυστικό MUSICAL που έσπασε ταμεία για δυο χρόνια, ταξιδεύει για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα Φεστιβάλ στην Ελλάδα!

Πρωταγωνιστούν  : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.
Παίζουν:
Βασίλης Αξιώτης,Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου.
Μαζί τους:  Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.
Ορχήστρα:
Διεύθυνση Ορχήστρας - Πιάνο:  Ηλίας Καλούδης  
Γιώργος  Κονής, Νικόλας Wastor, Χρήστος Γκάτσος, Γιώργος Κατσαμάκης, Κώστας Αρσένης, Γιώργος Μούρτος



ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παιδική παράσταση ΧΕΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ

Για άλλη μιά χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες  της  θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα  για να προσφέρουν στα παιδιά - και όχι μόνο - μιά παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.....
Το έργο ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, (διασκευασμένο σε ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα). Μια  παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια  και όπως  πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές  σε ονειρεμένους κόσμους.
Παίζουν οι ηθοποιοί Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου,  Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας,  Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου



ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ – ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ
Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως οΧρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και οΜανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μία από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας.
Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ρόκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.



ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.
Πρωταγωνιστούν :   Aντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας,  Σοφία Μουτίδου,  Ησαΐας Ματιάμπα,  Χάρης Γρηγορόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Κρητικός, Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Θανάσης Πατριαρχέας.
Στον ρόλο του «Έλληνα»  ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  : 9.30
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 23733 50107
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ