Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει



8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
1-6 Αυγούστου 2018
Μέθανα -Γαλατάς - Ύδρα - Πόρος - Σπέτσες


Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει στο καθιερωμένο, θερινό του ραντεβού από 01 έως 06 Αυγούστου 2018, με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. Tο μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα μοναδικών συναυλιών κλασικής μουσικής με σπουδαίες ερμηνείες έργων των Mozart, Beethoven, Faure, Debussy, Schumann, Liszt και σολίστ διεθνούς βεληνεκούς.
Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, για άλλη μια χρονιά, ενώνει τις δυνάμεις του με διακεκριμένους μουσικούς διεθνούς φήμης και αναγνώρισης όπως είναι ο Martin Leo Schmidt μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra, η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ενώ για πρώτη χρονιά συμμετέχει ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Music at Tresanton.
Το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου, το Ντιβερτιμέντο για τρίο εγχόρδων Κ563 του W.A.Mozart και το Τρίο του Αρχιδούκα op.97 του Beethoven, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης οι μαγευτικές σελίδες γαλλικής μουσικής του Debussy, το Kουαρτέτο εγχόρδων op.10 και του Faure, το Πρώτο Κουαρτέτο με πιάνο op.15.
Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ LEONDARI  ENSEMBLE
Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble δημιουργήθηκε το 2011 με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συνεργάζονται με κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.
Σημείωμα για τα μέλη του συνόλου Leondari Ensemble στο φετινό Φεστιβάλ:
 Ο βιολονίστας Bogdan Bozovic είναι αυτή την περίοδο εξάρχων της Ορχήστρας Δωματίου της Στουτγκάρδης, την οποία συχνά διευθύνει από το πρώτο αναλόγιο, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Τρίο με πιάνο της Βιέννης και έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες σε όλο τον κόσμο . Ο βιολοντσελίστας Julian Arp είναι καθηγητής Βιολοντσέλου στην Μουσική Ακαδημία του Graz και διατηρεί μια ιδιαίτερα ενεργή καριέρα ως σολίστ και μουσικός δωματίου ανα την Ευρώπη, εχόντας επίσης ηχογραφήσει μια σειρά από βραβευμένα CD.
Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και το σύνολο Leondari Ensemble ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης συνεργάζεται με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. και στο παρελθόν με την Εθνική Λυρική ΣκηνήEχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra- Covent Garden, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.
Aναλυτικά τα βιογραφικά των μουσικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού στη σελίδα:  https://www.saronicfestival.com/el/artists/





Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 21:00
ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ
Πρελούδιο και Φούγκα  No. 4  σε φα μείζονα, K. 404a   Mozart/Bach
Ντιβερτιμέντο σε μι ύφεση μείζονα, K. 563   Mozart
Χώρος διεξαγωγής: Aνοιχτό  θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 21:00
ΓΑΛΑΤΑΣ
Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα, Op. 97 «Αρχιδούκας»   Beethoven
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Κουαρτέτο με πιάνο  No. 1 σε ντο ελάσσονα , Op. 15   Faure
Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 21:00
ΠΟΡΟΣ
Ντιβερντιμέντο σε μι ύφεση μείζονα  K. 563   Mozart
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10   Debussy
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού
ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 Αυγούστου 2018, 21:00
ΥΔΡΑ
Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα , Op. 97 «Αρχιδούκας»   Beethoven
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Κουαρτέτο με πιάνο  No. 1 σε ντο ελάσσονα, Op. 15   Faure
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 21:00
ΥΔΡΑ
Σονέτα του Πετράρχη 47 και 104   Liszt
Σονάτα για βιολί και πιάνο No. 1 σε λα ελάσσονα ,Op. 105   Schumann
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10   Debussy
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera
Κυριακή, 6 Αυγούστου 2018, 21:00
ΣΠΕΤΣΕΣ
Ντιβερντιμέντο σε μι ύφεση μείζονα  K. 563   Mozart
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Πρελούδιο και Φούγκα  No. 4  σε φα μείζονα, K. 404a   Mozart/Bach
Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10   Debussy
Χώρος διεξαγωγής: Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford
Συμμετέχοντες Μουσικοί:
Βιολί:  Bogdan Bozovic, Sini Simonen, Γιάννης Αγρανιώτης
Βιόλα:  Francis Kefford
Tσέλο: Julian Arp, Leo Schmidt
Πιάνο:  Noam Greeenberg


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 40 ευρώ
ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ: 10 ευρώ (standard) – 25 ευρώ (premium)
ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ : 10 ευρώ (standard)
ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή
Παιδιά: είσοδος ελεύθερη

Κάνετε προκάτηση των εισιτηρίων σας και αγοράστε τα εκπτωτικά φεστιβαλικά πακέτα εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/
Ακουλουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
Η ιστοσελίδα μας: www.saronicfestival.com
Η σελίδα μας στο facebook: facebook.com/SaronicFestival
Ακολουθήστε μας στο twitter: twitter.com/SaronicFestival
Ακολουθήστε μας στο Instagram: instagram.com/saronicfestival


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ