Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

#ΞΥΔΑΚΗΣ#BOGAZ MUSIQUE#ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ# II ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ II ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ, 23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ


#ΞΥΔΑΚΗΣ#Boğaz Musique#ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ#

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Οι Boğaz Musique σε μία νέα ανάγνωση
των πιο αγαπημένων τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη
Ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου


Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Ξυδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique παρουσιάζουν μία μοναδική, συλλεκτική συναυλία, στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού.
Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique παίζουν μαζί μουσική εδώ και μισή δεκαετία. Ως συγκρότημα οι Boğaz Musique νοούνται από το 2014, όταν ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης θέλησε να τους ονομάσει μουσικό “δίαυλο”, κοινώς μπουγάζι, εκ της Τουρκικής bogaz. Σε μια αριστοτεχνική ισορροπία ανάμεσα στο σήμερα και το χτες, ανάμεσα στη μνήμη και το μέλλον, ανάμεσα στον ηλεκτρισμό και στο γλυκό Λεβάντε, αρμένισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό της Ελένης Τσαλιγοπούλου, συνδιαμορφώνοντας μέσα από την κοινή τους αισθητική τον προσωπικό τους, απολύτως ιδιαίτερο και άκρως καλοδουλεμένο ήχο.
Όσα δεν μπορεί να φέρει πίσω ο χρόνος, κρατιούνται κρεμασμένα από ανεμόμυλους περιμένοντας έναν αέρα να φυσήξει, να τα ελευθερώσει.
Η μνήμη και ο άνεμος  υφαίνουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τα μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξυδάκη ξετυλίγοντας το νήμα. Μέσα και μαζί με τον λόγο των στιχουργών και των ποιητών, τα τραγούδια του κρατούν δεμένους με ξόρκια όσους τα σιγοτραγούδησαν.
Από ένα τέτοιο ξόρκι φαίνεται πως άρχισαν όλα.
Με μία ενθουσιώδη απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, οι Boğaz Musiqueέρχονται να προτείνουν μια ολοκαίνουργια, φρέσκια και δυναμική ανάγνωση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς θα εισέρχεται στο μαγικό ρεαλισμό του σύμπαντος των τραγουδιών του.
Από το Νείλο στην Ωραία Κοιμωμένη, από τον Αέρα της Αγάπης  στην Ιζαμπώ, από την Τρελλή κι Αδέσποτη στο Σουμιτζού και στον Ηριδανό και από το Γρήγορα η ώρα Πέρασε έως τη Σαπφώ, οι Boğaz Musique  εμφυσούν στα σπουδαία τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη τον δικό τους ήχο, ένα ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στην αισθαντικότητα και τον ηλεκτρισμό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέροντα ηχητικό κόσμο , διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλούτο και την ουσία των μελωδιών του συνθέτη. Τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζει η πάντα γοητευτική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία θα βρεθεί ξανά μετά από χρόνια στο πλευρό του Νίκου Ξυδάκη στη σκηνή, για ένα καινούργιο, συλλεκτικό μουσικό ταξίδι, όπου το νήμα ξαναπιάνεται από το παρόν και το μυστικό κρύβεται στην Αρχή των Τραγουδιών.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα, ως αποτέλεσμα της μοναδικής αυτής μουσικής συνάντησης, το τραγούδι «Ερωτικό». Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του Νίκου Ξυδάκη σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που προαναγγέλλει την εμφάνισή τους στις 20/9στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Ακούστε το ΕΡΩΤΙΚΟ: Link σε MP3 εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΙNFO:
23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Ώρα 20:30
 
Εισιτήρια:
Προπώληση: 13€
Ταμείο: 15€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90 ΤΗΛ 213 2027186-187 Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 08:30 - 14:00
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΑΝΑΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 230, ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΤΗΛ. 210 6528301 ημέρες και ώρες καταστημάτων.
ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΟΔΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ, 6Η ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΤΗΛ. 210 65 20 412, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 18:30.
 
Management – Παραγωγή

PROSPERO
, www.prospero.com.gr

 
Νίκος Ξυδάκης 
Ελένη Τσαλιγοπούλου 
 
Οι Boğaz Musique είναι οι:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - κιθάρες
Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας - κανονάκι, τζουρά
Χάρης Κελλάρης - κοντραμπάσο
Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής - κρουστά
 
**********************
Δημήτρης Χουντης - πνευστά
**********************
Τάκης Σπυρόπουλος - ηχοληψία
Νεκταρία Εμμανουηλίδου - φωτισμοί
Μαρία Αθανασοπούλου – φωτογραφίες, video
Αντιγόνη Χαλαμπαρδάκη - Artwork

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ