Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ


Νέο Θεατρικό εργαστήρι
από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή

Πέραν των δράσεών της ως Ανώτερη Δραματική Σχολή και ως επαγγελματικό Θέατρο, η Αθηναϊκή Σκηνή ανοίγει τις πόρτες της σε όσους επιθυμούν να  αποκτήσουν γνώσεις και να ασχοληθούν με την Τέχνη με ένα νέο Θεατρικό Εργαστήρι που θα λειτουργήσει από το φετινό Φθινόπωρο
Έτσι, το Θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν καλλιτεχνική επιμόρφωση, δημιουργική απασχόληση, συμμετοχή σε ομάδες παραστάσεων.


 Σε επαγγελματίες που χειρίζονται το λόγο ή την προβολή τους μπροστά σε κόσμο. Σε σπουδαστές ή αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών για προετοιμασία ακροάσεων, εκπαίδευση ρόλων ή επιμόρφωση σε γνωστικά αντικείμενα που δεν είχαν αποκτήσει γνώσεις. Επίσης σε υποψηφίους σπουδαστές με σκοπό την προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου πολιτισμού, του Εθνικού θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες). Τέλος σε άτομα που θέλουν να λάβουν εξειδικευμένη γνώση στη χρήση της τέχνης του Θεάτρου, λόγω της εργασίας τους (παιδαγωγοί, υπεύθυνοι θεατρικών ομάδων, θεατρικού παιχνιδιού, σκηνοθέτες, παραγωγοί).

Το θεατρικό εργαστήρι παρέχει: Βεβαιώσεις παρακολούθησης με το κύρος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής, που είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο πολιτισμού με αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων, διδασκόντων και κτηριακών υποδομών. Ασφαλή και εύκολη πρόσβαση λόγω περιοχής. Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Αρχαία θέατρα (Δελφοί, Επίδαυρος κ.α.). Υποτροφίες. Σπουδαστική ταυτότητα. Διαθέτει επαγγελματικό θέατρο όπου λαμβάνουν χώρα και οι δράσεις του εργαστηρίου.
Μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι με περιορισμένο χρόνο λόγω ευέλικτου ωραρίου.

Συμμετέχοντες στο εργαστήριο προετοιμασίας έχουν προτεραιότητα ύστερα από την απόφαση των διδασκόντων για κάλυψη θέσης στην Ανώτερη Δραματική Σχολή.
Με τη συμπλήρωση ορισμένου αριθμού μαθημάτων μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει με κατάταξη σε αντίστοιχο έτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής.

Δύναται υπό προϋποθέσεις η αναγνώριση μαθημάτων από αντίστοιχα εργαστήρια και η κατάταξη στην Ανώτερη Δραματική Σχολή.

Με τη λήψη ορισμένου αριθμού μαθημάτων, οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν Δίπλωμα από την Ανώτερη Δραματική Σχολή.

Η Αθηναϊκή Σκηνή, εναρμονισμένη με τις σύγχρονες συνθήκες, κρατά χαμηλό το μηνιαίο κόστος παρακολούθησης ανά μάθημα και παρέχει καλύτερες τιμές για την λήψη περισσότερων μαθημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, οικονομικά πακέτα, εγγραφές και αιτήσεις συμμετοχής στο Θεατρικό εργαστήρι της Αθηναϊκής Σκηνής αλλά και στα Δωρεάν μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας και τη Δωρεάν εβδομάδα γνωριμίας επικοινωνήστε με τη Σχολή.

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη. Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης. Τηλ. 210 9222300.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ