Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΜΠΙ



Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς μας φίλους τη σειρά βιβλίων δραστηριοτήτων με τον Μπιμπί, η οποία καλύπτει ηλικίες από 3 έως 6 ετών, παιδικό σταθμό, προνήπια και νήπια. Με ευχάριστο τρόπο και απλές ασκήσεις τα παιδιά ψυχαγωγούνται, έρχονται σε επαφή με τα σχήματα, τα χρώματα, τα γράμματα και τους αριθμούς και αναπτύσσουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με τη λογική και τη σκέψη!



ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΟΚΑ – ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

«Ανακαλύπτω τους αριθμούς με το Μπιμπί»
Δραστηριότητες για νήπια

Εικονογράφηση : Ντανιέλα Σταματιάδη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε νήπια και έχει ως στόχο την απόκτηση λογικοµαθηµατικής σκέψης. Τα παιδιά μέσα από απλές ασκήσεις εξασκούνται στα σχήματα, τα χρώματα, και τις χωροχρονικές έννοιες. Οργανώνουν τις γνώσεις τους, αναπτύσσουν νοητικές ικανότητες και δεξιότητες και μέσα από έννοιες όπως η ταξινόμηση, η σειροθέτηση και η αντιστοίχιση, οδηγούνται προοδευτικά στην κατάκτηση του αριθμού και της μαθηματικής σκέψης, μαθαίνοντας να συγκρίνουν, να ανακαλύπτουν το χώρο και το χρόνο να μετρούν, να λύνουν απλές ασκήσεις.

Το βιβλίο αυτό σε συνδυασμό µε το βιβλίο ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΜΠΙ, προετοιμάζει κατάλληλα τα παιδιά για την ομαλή μετάβασή τους στο δημοτικό σχολείο µε δραστηριότητες που καλύπτουν την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Παιδείας ύλη για το νηπιαγωγείο.

ISBN 978- 960-6638-48-0
Τιμή : 11,00€

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΟΚΑ – ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

«Ανακαλύπτω τα γράμματα με το Μπιμπί»
Δραστηριότητες για νήπια

Εικονογράφηση : Ντανιέλα Σταματιάδη

Ένα βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας µε στόχο τον εγγραμματισµό τους.

Τα παιδιά µε τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας, φωνές, συλλαβές και λέξεις, μέσα από εικόνες και “παιχνίδια”.

Ένα βιβλίο βοηθητικό για γονείς και εκπαιδευτικούς, που καλύπτει την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Παιδείας ύλη για το νηπιαγωγείο και την Α’ δημοτικού, µε δραστηριότητες που έχουν ως αφορμή την παιδική λογοτεχνία.


ISBN 978- 960-6638-47-3
Τιμή : 12,00€


ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

«Ο Μπιμπί στον παιδικό σταθμό»
Δραστηριότητες για παιδιά 3-4 ετών

Εικονογράφηση : Φερένα Σκόρδη

Με μια σειρά από απλές και κατανοητές ασκήσεις και με τη βοήθεια της πλούσιας εικονογράφησης, ο ήρωας του βιβλίου, ο σκίουρος Μπιμπί, φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες μάθησης των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Τα παιδιά ξεκινούν μαθαίνοντας τα χρώματα, τα σχήματα, ενώ με ειδικές προγραφικές ασκήσεις ανακαλύπτουν και δοκιμάζουν τις γραφικές τους ικανότητες.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά μαθαίνουν έννοιες που αφορούν στον τόπο και το χρόνο, ασκούνται στο να παρατηρούν, να συγκρίνουν, να αναπτύσσουν νοητικές δεξιότητες, όπως η ταξινόμηση, η σειροθέτηση, η αντιστοίχηση αντικειμένων, ώστε να οδηγηθούν με τρόπο απλό και ευχάριστο στη γνωριμία με τους αριθμούς από το 1 έως το 10.

Οι πληροφορίες που παρέχονται για διάφορες εκπαιδευτικές ενότητες (ανακύκλωση, οικογένεια, αποταμίευση, σώμα, εποχές, μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.ά.) δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία όχι μόνο να κατακτήσουν γνώση και να εξελιχθούν νοητικά, αλλά και να προετοιμαστούν για το Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών.

ISBN 978- 960-6638-83-1
Τιμή : 11,00€

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΟΚΑ – ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

«O Μπιμπί στα προνήπια»
Δραστηριότητες για προνήπια

Εικονογράφηση : Ντανιέλα Σταματιάδη

Το βιβλίο ο «Μπιμπί στα προνήπια» σχεδιασμένο σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, έχει ως στόχο, μέσα από απλές ασκήσεις, να βοηθήσει τα παιδιά αυτής της ηλικίας να γνωρίσουν τα γράμματα και με τη βοήθεια των ενηλίκων, χωρίς πίεση και αυστηρότητα, να εισαχθούν ομαλά στο σύστημα γραφής της ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, έχει ως στόχο να ασκηθεί η λογικοθηματική σκέψη των προνηπίων μαθαίνοντας να ξεχωρίζουν τα χρώματα και τα σχήματα, γνωρίζοντας έννοιες που αφορούν στον τόπο και το χρόνο με τη βοήθεια των κατάλληλων εικόνων και προοδευτικά αρχίζοντας να μαθαίνουν τους αριθμούς με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο.
Πάνω απ όλα όμως, πρόκειται για ένα απλό και εύχρηστο βιβλίο για γονείς και εκπαιδευτικούς, το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάσκηση δεξιοτήτων και στη νοητική εξέλιξη των παιδιών αυτής της ηλικίας.
.
ISBN 978- 960-6638-46-6
Τιμή : 12,00€

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Κυριάκος Καραΐσκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ  ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76 10680   ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ:210-3808455 FAX: 2103808445 e-mail:info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ