Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρσες και Sweeney Todd στο Ηρώδειο


Πέρσες και Sweeney Todd στο Ηρώδειο

Δύο μεγάλες επιτυχίες του φετινού Φεστιβάλ επαναλαμβάνονται στα τέλη Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Οι Πέρσες του Αισχύλου, η παράσταση που παίχτηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (11 και 12 Αυγούστου) και ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς, παίζεται για μία μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στις 30 Αυγούστου. Στις 31 Αυγούστου, μία άλλη επιτυχία του Φεστιβάλ Αθηνών επανέρχεται στο Ηρώδειο: η Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, παρουσιάζει το μουσικό θρίλερ Sweeney Todd/Σουήνυ Τοντ – ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ, που παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου, με τον Χάρη Ανδριανό και τη Νάντια Κοντογιώργη στους κεντρικούς ρόλους. Η προπώληση και για τις δύο παραστάσεις έχει ξεκινήσει.



ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Πέρσες του Αισχύλου

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
30 Αυγούστου, 21:00

Ο Άρης Μπινιάρης υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική δραματουργία της ξεχωριστής αυτής παράστασης, που προτάσει τη μουσικότητα του κειμένου. Ο νεαρός σκηνοθέτης, που έχει διακριθεί για τις εκρηκτικές παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια, με τους Πέρσες προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί: η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) και 15μελής χορός.

Οι Πέρσες είναι η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία και θεωρείται το κατ’ εξοχήν αντι-πολεμικό έργο του Αισχύλου, καθώς πρωταγωνιστές δεν είναι οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους, οι Πέρσες. Το κοινό παρακολουθεί την οδύνη τους, τη στιγμή που μαθαίνουν για τη συντριπτική ήττα του στρατού τους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οι Πέρσες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην Κύπρο, όπου παίχτηκαν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές μετά την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία - Mουσική δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Δραματουργική συνεργασία: Αντώνης Σολωμού
Μετρική διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή
Αγγλικοί υπέρτιτλοι: Μαρία Καλλίδου
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)
Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Με αγγλικούς υπέρτιτλους
Διάρκεια : 75’
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ έως 45€ - Φοιτητικό: 5€ έως 13€ - ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€
Προπώληση: http://tickets.greekfestival.gr/theater/greekfestival/perses-tou-aisxilou/

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης https://www.youtube.com/watch?v=0ZfFansekA4
Φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση, στο http://greekfestival.gr/gr/press


Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Sweeney Todd/Σουήνυ Τοντ – ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
31 Αυγούστου, 21:00

Τo μουσικό θρίλερ Sweeney Todd (Σουήνυ Τοντ), σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Stephen Sondheim (Στήβεν Σοντχάημ) και κείμενο του Hugh Wheeler (Χιου Γουήλερ), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνυ. Στο τρίτο ετήσιο ραντεβού της με το μιούζικαλ, η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου επέλεξαν το έργο αυτό, που οι κριτικοί χαρακτήρισαν ως το σπουδαιότερο καλλιτεχνικό επίτευγμα του Μπρόντγουαίυ. Το Σουήνυ Τοντ επαναλαμβάνεται μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε τον περασμένο Ιούλιο,σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο. Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό, βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Εκεί διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, που αποτελεί μια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

Το μιούζικαλ είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Κινησιολογία - Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Μετάφραση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική προετοιμασία - Διδασκαλία: Δημήτρης Γιάκας
Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός (Σουήνη Τοντ), Νάντια Κοντογεώργη (κυρία Λάβετ), Άρης Πλασκασοβίτης (Τομπίας), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Τζοάννα),  Χριστόφορος Σταμπόγλης (δικαστής Τέρπιν), Γιάννης Καλύβας (Άντονυ), Γιάννης Χριστόπουλος (Αντόλφο Πιρέλλι), Άννα Κουτσαφτίκη (Ζητιάνα), Χρήστος Κεχρής (επίτροπος Μπάμφορντ).
Συμμετέχουν: Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: Από 15€ έως 50€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€
Προπώληση: http://tickets.greekfestival.gr/music/greekfestival/sweeney-todd-o-daimonios-koureas/
Διάρκεια: 150’

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ