Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ 22 & 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


«ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…»
9os Χρόνος

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2017


Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές  επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για 9η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.
Η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» αποτελεί την εμπορικότερη επιτυχία αυτού του καλοκαιριού καταφέρνοντας κάτι θριαμβευτικό: να γεμίζει όλους τους χώρους όπου παρουσιάζεται, σημειώνοντας συνεχόμενα sold out και κερδίζοντας τις γνήσιες επευφημίες του κοινού!

Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι φορές στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου που μία θεατρική παράσταση καταφέρνει  αυτά που έχει ήδη καταφέρει η παράσταση                  «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» και συνεχίζει…

Ασφαλώς, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αξιοθαύμαστη αυτή πορεία της συγκεκριμένης παράστασης, καθώς ήδη από την πρεμιέρα της, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στο τέλος Ιουνίου, διαφάνηκε αμέσως από τον ενθουσιασμό και την αγάπη του κοινού ότι θα αποτελούσε την παράσταση – σημείο αναφοράς του καλοκαιριού.

Επιθυμώντας να κλείσει την ανεπανάληπτη πορεία της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η παράσταση «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή»  προγραμμάτισε και εξασφάλισε δύο          τελευταίες επετειακές παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.                                                         Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την αγάπη που τους επιφύλαξε το κοινό της Θεσσαλονίκης, οι συντελεστές της παράστασης προχώρησαν στην ανακοίνωση μίας μεγάλης προσφοράς στην προπώληση των εισιτηρίων που έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της viva.gr και προσφέρει τα πρώτα 200 εισιτήρια ανά παράσταση στην τιμή των 10ευρώ.

Η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» δε χρειάζεται συστάσεις. Μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τον φετινό χειμώνα αποτέλεσε την μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, κάνοντας την Αθήνα να ξαναμονολογήσει «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές…                      Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως!                   Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους!
Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!        
Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει               «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».
Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα…                             Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…


Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.



Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.



Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου,
  Άννα Παναγιωτοπούλου,                                                       Θωμάς Πανδής,  Νίκος Πολυδερόπουλος,
Αλέξανδρος Ρήγας,              
    Πρόδρομος Τοσουνίδης,  Θανάσης Τούμπουλης,    
             Παύλος Χαϊκάλης
Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.




ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου
Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος



  ΚΛΕΙΣΙΜΟ Καλοκαιρινής Περιοδείας                         στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Δάσους                Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων 21.15

Τιμές Εισιτηρίων:  15ευρώ  Κανονικό Εισιτήριο
                                 12ευρώ Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητικό,                                                                                      .                                                                Συνταξιούχοι άνω των 65)
                               12ευρώ  Προσφορά Αρχικής Προπώλησης
                                     ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ



ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 24 ώρες το 24ωρο ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr και ώρες λειτουργίας μέσω του Δικτύου της viva.gr



ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 15ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ