Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου


Ε ρ ω τ ό κ ρ ι τ ο ς
του Δημήτρη Μαραμή

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017
ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕIΟ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε ανάθεση αλλά και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος.


Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένος στo πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου, θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με ένα δυναμικό σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και το συνθέτη στο πιάνο.

Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ στην Κρήτη, στον τόπο που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος, η υποδοχή του έργου ήταν ενθουσιώδης.

Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ανεβάσει πάλι τον Ερωτόκριτο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Μέλα Γεροφώτη (Παραμάνα) και ο γνωστός τραγουδοποιός Gautier.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

INFO
Συναυλιακός Ε ρ ω τ ό κ ρ ι τ ο ς,
του Δημήτρη Μαραμή
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

Ερμηνεύουν:
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Μέλα Γεροφώτη
Gautier
Στο πιάνο ο συνθέτης

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 €
Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, μαθητικό ανέργων, πολυτέκνων, 65+)
Προπώληση
Γωνιά του Βιβλίου. Discover your way, Οπτικά Καραμούζη
Έναρξη προπώλησης 3 Αυγούστου 2017
Παραγωγή: Θέατρο Λιθογραφείον  - Area 51


Έγραψαν για τον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή:

«…δεν είναι ο Ερωτόκριτος μεταφερμένος από το 1600 στο 2017. Είναι ο Ερωτόκριτος του 2017 που επιστρέφει στην πηγή...»
Δημήτρης Δουλγερίδης - ΤΑ ΝΕΑ

«Ένας αριστουργηματικός Ερωτόκριτος... πρόκειται όχι απλώς για ένα masterpiece αλλά για ένα masterwork!» Γιώργος Χαρωνίτης – ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

«...ένα από τα πιο όμορφα μουσικά έργα που έχω ακούσει ποτέ! ... μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση που ξεχείλιζε από πάθος, ορμή, συγκίνηση, ευαισθησία και, πάνω απ’ όλα, εφηβική φρεσκάδα!» Λένα Ιωαννίδου – ATHENS VOICE

«...ένας ωκεανός ήχων που παρόμοιους δεν έχουμε ξανακούσει σε σύγχρονο ελληνικό έργο." Σάκης Δημητρακόπουλος – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

«...μια καλλιτεχνική πρόταση που πάει πέρα από αυτό που εκ πρώτης όψεως είναι...» Νίκος Βατόπουλος – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«...ένα μεγάλο, διαχρονικό ερωτικό τραγούδι γιατί τα συστατικά υλικά του όχι μόνο είναι ανθεκτικά αλλά καινοτομικά στην πλευρά της πρωτοπορίας." 
Γ. Κ. Καρατζάς – ΘΕΜΑ.gr

«...άριστη χρήση των φωνών, ψαγμένη, ενδιαφέρουσα μουσική...»
Γιάννης Σβώλος – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«...sui generis επιτυχία!!! …αναδεικνύοντας ποιητική δηµιουργία, θά έλεγα, αρχαιοελληνικού µεγαλείου» Γιώργος Λεωτσάκος – CRITICS’ POINT

«Το έργο που είδαμε έχει τον εσωτερικό παλμό και το ρυθμό που βρίσκεις στις πολύ ευτυχισμένες στιγμές του μουσικού θεάτρου.» Χάρη Ποντίδα – TOSPIRTO.NET 

«Το κοινό χειροκρότησε όρθιο στο τέλος του
έργου και πραγματικά η παράσταση το άξιζε!» Λένα Λελούδη - Mουσικόγραμμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ