Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CLASSIC ROCK στο ΗΡΩΔΕΙΟ - EXTRA ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Extra συναυλία 21 Σεπτεμβρίου!
Το κοινό το ζήτησε, η παραγωγή ανταποκρίθηκε! ‘Ετσι το Classic Rock θα κάνει μια επιπλέον συναυλία στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Μετά την sold out ανταπόκριση του κοινού, που έσπευσε να εξασφαλίσει θέσεις για το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού, το Classic Rock και οι μοναδικοί συντελεστές του θα δώσουν μια ακόμη συναυλία!
Classic Rock
ΗΡΩΔΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 21 &
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ
ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΟΚ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΡΟΚ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ
PINK FLOYD, ROLLING STONES,
LED ZEPPELIN, QUEEN, AC/DC,
DEEP PURPLE, SCORPIONS

ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Υπό την διεύθυνση του Friedemann Riehle
SPECIAL GUEST:
STEVE HARLEY ΤΩΝ COCKNEY REBEL
80 κλασικοί μουσικοί, εξαιρετικοί τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, ο ντράμερ του Frank Zappa Frantisek Hönig και ο frontman των Cockney Rebel Steve Harley, σε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη!
Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης. Classic Rock! Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα! Ειδικά για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, εξασφαλίστηκε η σπουδαία σύμπραξη της Φιλαρμονικής της Πράγας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο καθένας στο δικό του ύφος, σμίγουν μουσικά επί σκηνής και μας προσκαλούν να ζήσουμε την εμπειρία. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Deep Purple, Scorpions και Police, θα ακουστούν από τους σπουδαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και από διάσημους προσκεκλημένους, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.
Μαζί τους στη σκηνή θα είναι ο σπουδαίος τραγουδιστής των Cockney Rebel Steve Harley, για να τραγουδήσει τα πολύ αγαπημένα μας “Sebastian” και “Hideaway”, αλλά και ροκ τραγούδια που εκείνος αγαπάει, όπως το “Paint it Black” των Rolling Stones και το “Stairway to Heaven” των Led Zeppelin.  
Στην συναυλία συμμετέχουν διάσημοι μουσικοί όπως ο drummer του Frank Zappa Frantisek Honig και άλλοι σπουδαίοι ροκ μουσικοί και τραγουδιστές σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από θρυλικά άλμπουμ όπως τα “Dark Side of the Moon” και “The Wall” των Pink Floyd, κορυφαία τραγούδια των Deep Purple όπως τα “Smoke on the Water” & “Perfect Strangers”, μεγάλες επιτυχίες των Queen όπως “We Are the Champions”, “A Kind of Magic”, καθώς και δημιουργίες των Led Zeppelin, AC/DC, Scorpions και Police.
H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα αυτό σε όλο τον κόσμο σε σύμπραξη με μεγάλες ορχήστρες, πάντοτε με πολύ μεγάλη επιτυχία και sold-out εμφανίσεις. Συναυλίες–σταθμό αποτέλεσαν οι εμφανίσεις της Ορχήστρας με τον frontman των Deep Purple, Ian Gillan.
Διάσημοι ροκ μουσικοί, κριτικοί και θεατές που έζησαν την εμπειρία, συμφωνούν ότι ποτέ στο παρελθόν η ροκ μουσική δεν έχει εκτελεστεί από κλασική ορχήστρα με πιο αυθεντικό τρόπο!

Το Classic Rock αποτελεί ένα συναρπαστικό κράμα ήχων, εικόνων και εμπειριών που δεν πρέπει να χάσετε!

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς της Τσεχίας υπό τη διεύθυνση του Γερμανού μαέστρου Friedemann Riehle. Είναι μία από τις ηγετικές ορχήστρες στην Ευρώπη για την ενορχήστρωση και ηχογράφηση μουσικής από κινηματογραφικές ταινίες. Η ορχήστρα αριθμεί περίπου 200 ηχογραφήσεις κάθε χρόνο. Έχει επίσης παίξει και ηχογραφήσει για εξέχοντες ανθρώπους από τον κινηματογραφικό κόσμο όπως οι David Lynch, Elmer Bernstein και Roman Polanski και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 100 CDs για soundtracks.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας συνεργάζεται με labels όπως η Decca, η EMI, η Sony BMG, αλλά και με διεθνή κινηματογραφικά στούντιο. Διάσημοι τενόροι όπως οι Jonas Kaufmann και Salvatore Licitra, η τσελίστα Sol Gabetta και πολλοί άλλοι κλασικοί μουσικοί έχουν ηχογραφήσει CDs με την ορχήστρα αυτή.
Κάθε χρόνο, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας, με μαέστρο τον F. Riehle, είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της κλασικής μουσικής σκηνής της Τσεχίας.
Προκειμένου να καταστεί η συμφωνική μουσική προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό και ειδικά στους νέους, ο διευθυντής της ορχήστρας F. Riehle ξεκίνησε το 1997 να προσαρμόζει μεγάλα συμφωνικά έργα των Bruckner και Mahler σε μικρότερα κομμάτια διάρκειας περίπου 7 λεπτών, κάτι που ενέπνευσε πολλούς μαέστρους χρόνια αργότερα.
Επίσης, για να ενσωματώσει τη μουσική του 20ου αιώνα στο κλασικό ρεπερτόριο, ο Riehle πραγματοποιεί συναυλίες παίζοντας θρυλικά ροκ κομμάτια των Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, κ.α., με κλασική ενορχήστρωση.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί εντός Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, ανάμεσά τους οι Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Τεμιρκάνοφ, Πλασόν και κορυφαίοι σολίστ, όπως ενδεικτικά οι Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ και Άργκεριχ έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της.

Διευθυντές της Ορχήστρας έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν οι Φιλοκτήτης Οικονομίδης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Άρης Γαρουφαλής, Βύρων Φιδετζής και Βασίλης Χριστόπουλος. Από τον Μάιο του 2014 Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι ο Στέφανος Τσιαλής.

STEVE HARLEY

Ο Steve Harley είναι ο δημιουργός ενός σπουδαίου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στα μέσα του 1973, των Cockney Rebel.  Ο 22χρονος πρώην μουσικός δημοσιογράφος Steve Harley, κάνει αίσθηση και γίνεται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Βρετανικού Rock! Οι Cockney Rebel απέκτησαν τον δικό τους πολύ ξεχωριστό ήχο χάρη στο βιολί που αντικατέστησε την ηλεκτρική κιθάρα, αλλά και τη μοναδική φωνή του Harley και κυκλοφόρησαν τον αριστουργηματικό δίσκο “The Human Menagerie” που θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ της δεκαετίας!
Από τα τραγούδια αυτού του δίσκου, που ακούγονται παντού και γίνονται αμέσως επιτυχίες, ξεχώρισαν αμέσως το “Hideaway” και το μοναδικό “Sebastian”, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, με την ελληνική απόδοση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή!
Η καριέρα του Harley συνεχίστηκε με το “The Psychomodo” και το ομώνυμο τραγούδι, αλλά και το “Mr Soft” με παραγωγό έναν από τους ηχολήπτες των Beatles, τον Alan Parsons.
Οι Cockney Rebel όμως και ο Steve Harley δεν σταμάτησαν εκεί! Το 1975 ακούγεται η επιτυχία “Make me Smile” και τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκαν με τους Rolling Stones, τραγούδησαν με τον Peter Gabriel και την Kate Bush και έγραψαν τη δική τους ιστορία στο βιβλίο της ροκ!

INFO
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΗΡΩΔΕΙΟ - ΩΡΑ:21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΗΡΩΔΕΙΟ - ΩΡΑ: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: GOLD VIP 83€, ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 73€, Α’ ΖΩΝΗ
63€, Β’ ΖΩΝΗ 53€, Γ’ ΖΩΝΗ 43€, ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 28€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ
20€.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  210 7298930

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: www.ticketservices.gr, 210 7234567 και σε όλα τα
καταστήματα Public

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ