Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το "Πετάει Πετάει" κάνει στάση στο Βεάκειο θέατρο - 28/8/2017


ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ (Boeing – Boeing)
στο ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
του Marc Camoletti - σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΥΡΩ!!
Ώρα έναρξης: 21.30



  Η πιο φρέσκια κωμωδία της χρονιάς, «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» προσγειώνεται στις 28 Αυγούστου στο ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και οι επιβάτες της πτήσης του γέλιου, θα την καταχειροκροτήσουν σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο. Η μετάφραση είναι της Βάσιας Παναγοπούλου σε διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Προλάβετε το εισιτήριο σας ΜΟΝΟ ΜΕ 7 ΕΥΡΩ στο ακόλουθο link:
https://www.viva.gr/tickets/theater/veakeio-theatro-peiraia/petaei-petaei


  Στην ελληνική απόδοση της κλασικής φάρσας του Γάλλου Marc Camoletti «BOEING BOEING», που μετά το West End και το Βroadway παρουσιάζεται και στην Ελλάδα, ο Μάνος (Μάνος Ιωάννου) ένας play boy και πετυχημένος αρχιτέκτονας, ασπάζεται το επικίνδυνο χόμπι της πολυγαμίας με 3 όμορφες αεροσυνοδούς, την Τουρκάλα Χούλια (Αγγελική Δαλιάνη), την Ιταλίδα Γκαμπριέλλα (Μαρία Κορινθίου) και την Γερμανίδα Γκρέτχεν (Βίκυ Κάβουρα) που πετάνε σαν μελισσούλες και προσφέρουν απλόχερα το μέλι τους στην ερωτική του ζωή. Όλα ανατρέπονται όμως τη μέρα που ο παιδικός φίλος του απο την Κρήτη, ο σύντεκνος Σήφης (Μάνος Παπαγιάννης) τον επισκέπτεται μετακομίζοντας στην Αθήνα, την ίδια ημέρα που κατά σύμπτωση αλλάζει το πρόγραμμα των τριών αεροσυνοδών, οι πτήσεις τους ακυρώνονται και πρέπει να μείνουν στο ίδιο σπίτι, χωρίς φυσικά να γνωρίζει η μία την ύπαρξη της άλλης... Τότε η πιστή οικονόμος αλλά και φύλακας άγγελός του Μάνου η δαιμόνια Κούλα (Σοφία Βογιατζάκη) και ο επιστήθιος φίλος του καλούνται να πάρουν στα χέρια τους την ανεξέλεγκτη κατάσταση που οδηγεί σε ξεκαρδιστικές και απρόβλεπτες κωμικές ανατροπές με αποκορύφωμα το απογειωτικό… φινάλε!!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: (με αλφαβητική σειρά)
Σοφία Βογιατζάκη, Αγγελική Δαλιάνη, Μάνος Ιωάννου, Βίκυ Κάβουρα, Μαρία Κορινθίου, Μάνος Παπαγιάννης

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου
Διασκευή: Στέλιος Παπαδόπουλος & Γιώργος Βάλαρης
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Φωτισμοί: Λοίζος Λοίζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Χορογραφία: Nancy Lemon
Φωτογράφιση παράστασης: Ρούλα Ρέβη



Σημείωμα σκηνοθέτη:

  «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που σκηνοθετώ μια τόσο επιτυχημένη διεθνώς κωμωδία, ένα είδος που υπερασπίζομαι και αγαπώ τα τελευταία χρόνια, τη φαρσοκωμωδία, ένα δύσκολο είδος που απαιτεί δεξιοτεχνία, ρυθμό, μαθηματική εκτέλεση από τους ηθοποιούς, σε ένα χώρο όπως το «Χυτήριο», που ειδικά μετά τη επιτυχία του «Bam Bam» που παίχτηκε για τρεις σεζόν, έχει χτίσει ένα εκπαιδευμένο κοινό στην κωμωδία που είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα αγκαλιάσει μια ομάδα νέων αλλά και έμπειρων συνάμα ηθοποιών"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και την ιστορία του έργου:

  Η διασκεδαστική κωμωδία "Boeing-Boeing" τoυ Γάλλoυ Μαρκ Καμoλεττί, πoυ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη oθόvη, είχε γvωρίσει τεράστια επιτυχία στo Παρίσι της δεκαετίας τoυ ‘60 και τηv είχε επαιvέσει ακόμα κι o αυστηρός κριτικός Ζαv-Ζακ Γκoτιέ της "Φιγκαρό". Στηv Ελλάδα αvέβηκε για πρώτη φoρά τo 1962, με τov τίτλo "Κoρίτσια...στov Αέρα", από τo θίασo τoυ Δημήτρη Χoρv και Μάρως Κοντού.Αργότερα ανέβηκε από τον Γιάννη Μπέζο, τον Παύλο Χαϊκάλη και τη Ναταλία Τσαλίκη με τον τίτλο «Φουλ της Ντάμας».

  Ο Μαρκ Καμολεττί (1923-2003) έγραψε πάνω από 40 έργα και πήρε τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία. Το «Boeing-Boeing», η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία του, παίχτηκε επί επτά χρόνια και έκανε 2000 παραστάσεις στο πρώτο του ανέβασμα στο Λονδίνο.Έτσι, μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως το πιο πολυπαιγμένο Γαλλικό έργο διεθνώς. Στην ταινία παραγωγής της Παραμάουντ πρωταγωνίστησαν ο Τζέρυ Λούις, ο Τόνι Κέρτις και η Θέλμα Ρίττερ. Κατόπιν, ένα άλλο έργο του το Don’t dress for Dinner, παίχτηκε επίσης επί επτά χρόνια στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. Γάλλος υπήκοος, γεννημένος στη Γενεύη, αναγνωρισμένο μέλος της Soceiete National des Beaux Arts, ο Μαρκ Καμολεττί, στη θεατρική του καριέρα ευτύχησε να δει τρία έργα του να παίζονται ταυτόχρονα στο Παρίσι. Δέκα από τα έργα του έχουν επίσης μεταφερθεί στην τηλεόραση. Η δουλειά του εξακολουθεί να λάμπει σε πολλές γλώσσες και σε πάνω από 55 χώρες.

  To «Boeing Boeing» ευτύχησε ξανά στο τελευταίο του ανέβασμα στο West End του Λονδίνου το 2017 και στην Αμερική το 2008 στο Broadway όπου απέσπασε πολλές υποψηφιότητες για Tony Awards και κέρδισε για best revival of a play και α’ αντρικού ρόλου.

Πληροφορίες για την παράσταση:
Δευτέρα 28 Αυγούστου - Ώρα Έναρξης: 21.30 - Τιμή εισόδου: 7€ προπώληση & 9€ ταμείο - Βεάκειο Θέατρο Πειραιά


Event στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/1724669414501738/

Παραγωγή:
Χυτήριο Θέατρο -  www.chytirio.gr


Επικοινωνία και Προώθηση:
www.ActionEsti.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ