Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε ένα χολυγουντιανό χαμόγελο?


Ποιό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε ένα χολυγουντιανό χαμόγελο? Οι ενέσεις Botox στο άνω χείλος διορθώνουν τα χαμόγελα που φανερώνουν τα ούλα.
Από τη Δρ. Έβελυν Στεφάνακη M.D., Δερματολόγος-Αφροδισιολόγο,Δερματοχειρουργό,Ειδικευ. Νος. Α. Συγγρός,Clinical Fellow Royal Free Hospital, London, U.K.






Οι άνθρωποι που αισθάνονται αμήχανα λόγω μεγάλων, πολύ ορατών ούλων απευθύνονται τώρα στο Botox γιά να αποκτήσουν το ιδανικό χολυγουντιανό χαμόγελο.
Όλο και περισσότεροι δερματολόγοι, εγχύουν Botox στους μύες των άνω χειλέων των ασθενών, για να μειώσουν τη ποσότητα ορατών ούλων.
Κατά το παρελθόν, η μόνη λύση ήταν το νυστέρι και το κόστος ήταν μεγάλο καθώς και η διαδικασία ήταν πολυ επώδυνη.
Αντιθέτως, το Βοtox είναι πολύ πιό φθήνο, η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά και το αποτέλεσμα διαρκεί για 6 μήνες.



Σε αυτούς που χαμογελούν πολύ ¨επιθετικά¨, το Botox μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ελλάτωση των ούλων που φαίνονται. Επίσης, γι’αυτούς που ¨χάνουν¨τα γεμάτα χείλη τους, όταν λεπταίνουν με το χαμόγελο, το Botox μπορεί να είναι επιδιορθωτικό!
Σύμφωνα με τους κοσμητολόγους, το ϊδανικό χαμόγελο¨είναι αυτό στο οποίο το άνω χείλος πέφτει σαν κουρτίνα πάνω απο τις κορυφές των δοντιών έτσι ώστε να φαίνονται μόνο 2 χιλιοστά των ούλων.
Οτιδήποτε πάνω από 3-4 χιλιοστά ορατών ούλων  αρχίζει να είναι αντιαισθητικό.
Πρίν, η ουλεκτομία ήταν μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρούταν ο επιπλέον ουλώδης ιστός. Οι χειρουργοί, διαχώριζαν τους μύες που ανασηκώνουν το άνω χείλος ετσί ώστε να μην δύναται να ανασηκωθεί τόσο έντονα με το χαμόγελο.




Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις οι ασθενείς απεθύνονταν σε γναθοχειρουργούς. Η επέμβαση ολοκληρωνόταν σε 2 χρόνια και επανατοποθετούνταν η κάτω γνάθος εάν εξείχε.
Το Botox όμως, λειτουργεί με τη χαλάρωση των υπερενεργητικών μυών του άνω χείλους, μειώνοντας την ανύψωσή τους.
Ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους το χαμόγελο ειναι έκφραση χαράς, τα άτομα που έχουν πολύ ορατά ούλα όταν χαμογελούν, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Πολύ συχνά οι άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα, προσπαθούν να μειώσουν το χαμόγελο τους και κάποιοι αισθάνονται πολυ νευρικοί και δεν επιθυμούν να χαμογελούν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική τους ζωη.
Η θεραπεία είναι η ακόλουθη. Μία μικρή ποσότητα Botox εγχύεται στις δύο πλευρές της ρινοχειλικής αύλακας, κάτω από τους ρώθωνες για να αποδυναμώσει τους μύες. Σε 3-4 ημέρες, η ανύψωση του άνω χείλους θα μειωθεί και ένα νέο χαμόγελο φανερώνεται! Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σε 2 εβδομάδες μετά από την θεραπεία.



Οι περισσότεροι άνθρωποι, μπορούν να κάνουν αυτή τη θεραπεία χωρίς προβλήματα.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να ενημερωθεί ο θεράπων ιατρός για τις ακόλουθες παθήσεις εάν υποφέρετε από αυτές  -
Παθήσεις μυών και νεύρων
Αλλεργίες σε παράγωγα Βοτουλινικής τοξίνης (Botox)
Οποιοδήποτε φάρμακο λαμβάνετα
Εάν έχετε κάνει πλαστική προχώπου ή εάν το σκοπεύεται για το μέλλον
Εγκυμοσύνη και γαλουχία
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τοπικές στις περιοχές έγχυσης προιόντος και είναι ελάχιστες και πολύ παρωδικές  όπως ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες.
Το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες. Η μακροβιότητα εξαρτάται από τον κάθε ασθενή ξεχωριστα.
Χρειάζεται τακτική παρακολούθηση για τη διατήρηση του αρχικού αποτελέσματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ