Είδαμε και προτείνουμε: «Από Μέσα Πεθαμένος»

 Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική παράσταση «Από Μέσα Πεθαμένος»,με την θεατρική ομάδα Flowers for your grave σε μια θεατρική παραγωγή που ρίχνει φως στην ιστορία των φυματικών της Αθήνας του Μεσοπολέμου, αναδεικνύοντας ξεχασμένες ιστορίες και μαρτυρίες από μια δύσκολη εποχή.

Βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες και δημοσιεύματα της εποχής, το έργο συνθέτει μια παράσταση με στοιχεία από το θέατρο ντοκουμέντο. Αναβιώνει τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν με τη φυματίωση, μια ασθένεια που ο Ιπποκράτης ονόμασε «φθίση» λόγω της καταστροφής που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Το έργο θέτει ερωτήματα για το στίγμα της ασθένειας και τον θάνατο, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν μας. Παράλληλα, εξετάζει πως οι ασθενείς βρήκαν ελπίδα και αγάπη ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, δείχνοντας ότι ο πόθος μπορεί να υπερνικήσει ακόμα και την πιο τρομερή επιδημία.

Η ερμηνεία των ηθοποιών ήταν καθηλωτική, γεμάτη συναίσθημα ενέργεια και ένταση, μεταφέροντας με αυθεντικότητα τις ιστορίες των φυματικών της εποχής. Το λιτό σκηνικό και η σκηνοθεσία δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που μας μετέφερε πίσω στο χρόνο, προσδίδοντας στην παράσταση μια αίσθηση ιστορικής αυθεντικότητας και συναισθηματικής βαρύτητας!
Μια παράσταση που μας άγγιξε βαθιά και μας έκανε να σκεφτούμε τις προκλήσεις και τα βάσανα των ανθρώπων της εποχής εκείνης. Η ένωση του έρωτα και του θανάτου σε αυτό το έργο δείχνει την ανθρώπινη ανθεκτικότητα και την επιθυμία για ζωή, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Είναι ένα έργο που αξίζει να δει κανείς, προσφέροντας μια σπάνια ματιά σε μια σχεδόν ξεχασμένη πτυχή της ιστορίας μας, υπενθυμίζοντας την δύναμη της αγάπης και της επιβίωσης!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".