ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ» | ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ» | ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ 

 

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη με τίτλο: «Το καλοκαίρι του μεγάλου καύσωνα» . 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Ηλίας Κανέλλης, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «The Books’ Journal»,  

Κατερίνα Σχινά, μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας.  

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.  

 

Link βιβλίου: https://tinyurl.com/4cfhdrsh 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ο σκληρός πυρήνας μιας αντροπαρέας τεσσάρων ατόμων –ενός διανοούμενου ελευθέρας βοσκής, ενός δημοσιογράφου, ενός μουσικοκριτικού και ενός τυπογράφου– διευρύνεται κάθε καλοκαίρι με την άφιξη ενός Έλληνα καθηγητή από τη Γερμανία. Εκτός από τις γυναίκες, τα ποτά, τα ξενύχτια και τις ατέρμονες φλυαρίες που διαμορφώνουν τη μεταπολιτευτική προοδευτική τους συνείδηση, κοινός τους τόπος είναι ο βαθύς καημός της «Επανάστασης» και ιδιαίτερα οι σύγχρονες μορφές της ένοπλης επαναστατικής πάλης. Πεδίο δράσης τους ένα ημιυπόγειο τυπογραφείο στην καρδιά των Εξαρχείων και οι γύρω χώροι διασκέδασης. Η βαθιά τους επιθυμία εστιάζεται στο να σώσουν τον κόσμο, ή έστω να τον σουλουπώσουν κάπως. Περνούν τις μέρες τους λαθροβιώντας σε ξένες ζωές, συντηρώντας δανεικές υπάρξεις με μασκαρεμένα μούτρα. Όλα αυτά μέχρι εκείνο το καλοκαίρι του μεγάλου καύσωνα, του 1987 – όπου τα πάντα άλλαξαν. 

 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης γεννήθηκε στην Τήνο το 1959. Όλο του το πεζογραφικό έργο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Εργάζεται ως συντάκτης στην εφημερίδα Το Ποντίκι, όπου διατηρεί τη δική του σελίδα βιβλίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".