To δεύτερο single από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ Latent Info του διεθνώς αναγνωρισμένου μπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη κυκλοφορεί τέλη Ιανουαρίου.
Το Stenahoria είναι
ένα λυρικό και ταυτόχρονα δυναμικό κομμάτι που αντλεί έμπνευση από την
έννοια της λύπης, εξερευνώντας τη δύναμη της αναγνώρισης των
συναισθημάτων μας. Μέσα από την ιδιαίτερη μουσική αφήγηση του Κλαμπάνη,
το κομμάτι υποδεικνύει πως ακόμα και ο πόνος μπορεί να γίνει πηγή
ελπίδας και αλλαγής.
Το
κομμάτι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ατμοσφαιρικής και
συναισθηματικής προσέγγισης του Latent Info , ενός έργου που αντλεί
έμπνευση από το ανεπαίσθητο, το αθέατο και την δύναμη τους, που συχνά
περνά απαρατήρητη.
Το άλμπουμ Latent Info, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2025, είναι μια σύμπραξη ανάμεσα στον Πέτρο Κλαμπάνη, τον πιανίστα Kristjan Randalu και τον ντράμερ Ziv Ravitz.
Μαζί δημιουργούν μια μοναδική μουσική εμπειρία που αναδεικνύει την
οικονομία των εκφραστικών μέσων, την ένταση της σιωπής, αλλά και τον
δυναμισμό των μουσικών διαλόγων αυτών των τριών δεξιοτεχνών της
σύγχρονης μουσικής.
Το Latent Info συνοδεύεται και από ένα short
film που αποτυπώνει την ιστορία και το μουσικό ταξίδι πίσω από το
project. Μαζί με το single STENAHORIA, θα κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος
από το short film, το οποίο περιέχει πλάνα από την δημιουργία του album
στο στούνιο μέχρι και την πρόσφατη παρουσίασή του στην Αθήνα τον
περασμένο Δεκέμβρη, καθώς και σκέψεις των συντελεστών, μέσα από την
ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.
To STENAHORIA κυκλοφορεί από την Enja Records σε συνεργασία με την PKmusik.
Δείτε το πρώτο μέρος από το short film για τη δημιουγία του Latent Info
Παρουσίαση Album
Το
Latent Info θα παρουσιαστεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση την Παρασκευή, 7
Φεβρουαρίου 2025, στις 19:00, στο δισκοπωλείο και art gallery Underflow.
Η βραδιά περιλαμβάνει:
- Ακρόαση του album στο υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα του χώρου -Προβολή μιας σύντομης ταινίας που αποτυπώνει την ιστορία πίσω από το project -Συζήτηση του Πέτρου Κλαμπάνη με τον δημοσιογράφο και διευθυντή των ραδιοφώνων Kosmos 93.6 και Kosmos Jazz, ΛεωνίδαΑντωνόπουλο.
Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε τη μαγεία του Latent Info!
Attending The Blunsdon Act at Theatre of the NO was a journey through music that defied expectations. The British duo, Sue and Ian Blunsdon, brought their signature blend of original compositions and reinvigorated 80s and 90s classics to the stage, creating a deeply immersive experience. Sue’s vocals were nothing short of mesmerizing. Shifting seamlessly between operatic tones and powerful rock expressions, she captured the essence of each song and brought a fresh, emotional perspective to familiar classics. Ian’s skill on the keyboards elevated every piece, weaving intricate melodies and modern synth textures that felt both nostalgic and completely original. Together, their synergy made the performance feel both intimate and grand.
A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play. From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century. At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr...
- Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την παράσταση «Κάτι σαν κήπος» και πώς εξελίχθηκε η δημιουργική διαδικασία της ομάδας Artika; H ιδέα και η σκηνοθεσία είναι της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου και προέκυψε από την επιθυμία να αντλήσουμε το υλικό της παράστασης από τη φύση, που είναι η πρώτη εμπειρία που έχει κάθε παιδί και η γλώσσα που καταλαβαίνει. Παράλληλα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία του κλασικού Ινδικού χορού Βharata Natyam. Αυτό δεν ήταν τυχαίο γιατί στην Ινδική τέχνη και τον χορό η φύση θριαμβεύει και ο άνθρωπος βρίσκει την οργανική του σχέση σε αυτή. Στις πρώτες πρόβες μας δουλέψαμε αρκετούς αυτοσχεδιασμούς και κάποια στιγμή είχαμε την ανάγκη να πάμε όλοι μαζί μια μικρή εκδρομή, και έτσι και έγινε: η πρόβα μεταφέρθηκε έξω στην φύση. Αυτό μας έδωσε περισσότερη έμπνευση για να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας διαδικασία.
Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο και ποιο μήνυμα επιδιώκετε να περάσετε στον αναγνώστη μέσα από τις σελίδες του; Κυριολεκτικά, ένα τυχαίο γεγονός. Συγκεκριμένα, με το kovid 19 αποκλείστηκα στην Αθήνα, και τότε για πρώτη φορά απέκτησα σχέση με το ΦΒ. Και εκεί, πληροφορήθηκα όντως, απίστευτα συμβάντα. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική επιτροπή εορτασμού των 200 ετών από το 1821,η Ελλάδα 21, είχε επιλέξει ως επίσημους προσκεκλημένους της, επιστήμονες που δήλωναν ευθαρσώς και ποικιλοτρόπως ότι δεν πίστευαν στην Επανάσταση του 21. Όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισα να αντιδρώ με άρθρα μου, κυρίως στην εφημερίδα Εστία, και στο ΦΒ, παρότι δεν είμαι ιστορικός, όπως είναι γνωστό, αλλά αυτά που ανενδοίαστα έβλεπαν το φως εντός της Επιτροπής Ελλάδα 21, είναι σίγουρο ότι θα τα απέρριπταν ακόμη και μαθητές του δημοτικού.
Η παράσταση Η Πρώτη Νύχτα του Γάμου του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, είναι μια συγκλονιστική και δυνατή εμπειρία που καταφέρνει να συγκινήσει και να προβληματίσει. Παρουσιάζεται στο Θέατρο 2510, και φέρνει στο φως μια ιστορία γεμάτη πάθος, μυστικά, και σκοτεινές αλήθειες, τοποθετημένη στην ταραχώδη Ιταλία της δεκαετίας του 1920. Η πλοκή ξεκινά με μια νύφη από τις γρεκάνικες κοινότητες της Κάτω Ιταλίας, που βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο. Αυτός ο αναγκαστικός γάμος δεν είναι παρά η αρχή μιας τραγωδίας. Μέσα από την ιστορία της, ξεδιπλώνονται φρικτά μυστικά που συνδέονται με εγκλήματα, πάθη, και προδοσίες.
1. Ο τίτλος του έργου σας, «Άχθος Αρούρης» , είναι αρκετά συμβολικός. Τι σημαίνει για εσάς και πώς συνδέεται με το θέμα του έργου; Είναι φράση που ακούγεται σε μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης μέσα στο έργο, όπου βέβαια εκφέρεται στην νεοελληνική, «βάρος της γης», με μειωτική διάθεση. Ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τη σημασία της φράσης που απαντάται στον Όμηρο· κάποιοι νομίζουν ότι το «Αρούρης» είναι αρσενικού γένους, ονομαστική. Οπότε, αν δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποιο λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής, υπάρχει πεδίο για λίγο ψάξιμο στο google .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου