Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ρήσος το παιδικό βιβλίο του Μιχάλη Μηνιώτη "Τα παραμύθια του μπαμπά"

  

 

Τα παραμύθια του μπαμπά
Μιχάλης Μηνιώτης
Εικονογράφηση: Ευφροσύνη Γιαννάκενα, Γεωργία-Δανάη Μηνιώτη
Σελίδες: 48, Τιμή 12.72
ISBN 978-618-5693-17-6
Εκδόσεις Ρήσος

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ρήσος το παιδικό βιβλίο του Μιχάλη Μηνιώτη «Τα παραμύθια του μπαμπά». Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τέσσερα παραμύθια. «Οι νεράιδες του σκοταδιού»: Το θαυμάσιο δειλινό έφερε σιωπηλό κι αναπαυτικό σκοτάδι που γέννησε μια πανέμορφη αυγή «Ο Φώτης και η νεράιδα του δάσους»: Ένα στρουμπουλό μικρό αγοράκι που του αρέσουν οι σοκολάτες «Το “σοφό” προβατάκι»: Ένα πρόβατο… που λυπήθηκε τους πεινασμένους λύκους «Οι χρυσές μηλιές»: Η δουλειά του περιβολάρη είναι να περιποιείται το περιβόλι ή πώς η επανάσταση στις μηλιές έφερε «χρυσά» αποτελέσματα. Ο συγγραφέας αναφέρει: «Απ’ όταν γεννήθηκαν οι κόρες μου θέλησα να τους πω πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις τις σκέψεις σου στα παιδιά είναι τα παραμύθια. Έτσι λοιπόν έγινα ο Παραμυθατζής τους. Αυτός δηλαδή που πριν κοιμηθούν τους έλεγε παραμύθια (δικά μου παραμύθια). Σ’ εκείνες έμοιαζαν να τους αρέσουν και σκέφτηκα γιατί να μην μάθουν αυτές τις ιστορίες και άλλα παιδιά;»


 Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Μηνιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μικρά Ασία και τη Χίο και είναι Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών κι αυτό του έδωσε το κίνητρο να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Πιστεύει πως η γονική στοργή και η αγάπη δίνουν έμπνευση και ομορφιά για να συνθέσουν ένα ευαίσθητο παραμύθι.

Εκδόσεις Ρήσος Χαρ Τρικούπη 14, 10679 Αθήνα 2106440021, 2103628976 hellasbooks.gr, acroceramo@hellasbooks.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά