Παιδικό Μουσείο | «Ανακαλύπτω την Αθήνα του Σπύρου Βασιλείου» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες Γ’ & Δ΄ Δημοτικού | Δεκέμβριος 2024

 

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Artifex (www.artifex.gr) που κύριο σκοπό έχει την αξιοποίηση και προβολή του συνολικού αρχείου του γνωστού ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου συνεργάστηκε με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ανακαλύπτω την Αθήνα του Σπύρου Βασιλείου” για μαθητές και μαθήτριες Γ’ & Δ΄ Δημοτικού στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.  

 
Τα ζωγραφικά έργα από το Aρχείο Σπύρου Βασιλείου συνομιλούν με τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του προηγούμενου αιώνα. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες με τη μέθοδο του ιστορικού, σαν σύγχρονοι χρονογράφοι, ερευνούν το έργο του καλλιτέχνη εστιάζοντας στις μεταβολές του αστικού τοπίου. Στη συνέχεια μέσα από το έκθεμα «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου τηλε-μεταφέρονται στην Αθήνα του προηγούμενου αιώνα, ανακαλύπτουν αντικείμενα από τα έργα του ζωγράφου, μεταμορφώνονται σε Αθηναίους της εποχής και εμψυχώνουν πρωτότυπες ιστορίες όπου μπορούν να ακουστούν οι φωνές των παλιών Αθηναίων να μιλούν για την πόλη τους που τη βλέπουν να αλλάζει.  

Μέγιστος αριθμός μαθητών/τριών: 25  

Πληροφορίες - κρατήσεις προγραμμάτων: 2103312995 (εσωτ. 110)  

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας  

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα 

Τηλ. 2103312995, e-mail: info@hcm.gr 

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ 

Έλενα Γρίβα | elena_griva@yahoo.com | t. 6977443343 

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη 
του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας