Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Το Άλλο Κορίτσι”

 Η δυνατή πένα της αγαπημένης συγγραφέως, Ειρήνης Βαρδάκη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα βιβλία της γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή για τις εθιστικές ιστορίες τους ,που καθηλώνουν τον αναγνώστη, βασισμένα κυρίως σε κοινωνικά θέματα- γροθιά στο στομάχι.


Το “άλλο κορίτσι” δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Βαρδάκη καταπιάνεται με τις ιστορίες δύο γυναικών. “ Η Χαρά είχε τα πάντα. Η Μία δεν είχε τίποτα.” Οι ιστορίες δύο γυναικών, που φαίνονται τόσο διαφορετικές, συνάμα όμως τόσο ίδιες μέσα από κοινά βιώματα που τους άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή. Η Χαρά είναι μια νέα γυναίκα που πριν 10 χρόνια βίωσε τον εφιάλτη. Η Μία, ένα 16χρονο κορίτσι θα δηλώσει ότι και αυτή έζησε τον ίδιο εφιάλτη, παρόλα αυτά δεν θα δώσει λεπτομέρειες και θα κατηγορηθεί ότι λέει ψέματα.  Δεν θα αναφερθούμε, όμως, σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί θα προδώσουμε την υπόθεση του βιβλίου. Η συγγραφέας στο νέο της μυθιστόρημα θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα, τα οποία είναι πιο επίκαιρα από ποτέ: σεξουαλική κακοποίηση, σχολικός εκφοβισμός, η κυριαρχία των social media πιο έντονη από ποτέ..  Η συγγραφέας με λεπτότητα και σεβασμό παρουσιάζει τις ιστορίες της Χαράς και της Μιας, ενώ γίνεται ιδιαίτερη επικριτική με το προφίλ των θυτών. Δύο ιστορίες με έντονη δυναμική που θα μπορούσαν να είναι αληθινές.  Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, όμως εδώ; Ένα βιβλίο που αγαπήσαμε από τη πρώτη στιγμή για την σύγχρονη οπτική του, την δυνατή κλιμάκωση του στο τέλος, όπως και για το plot twist για το οποίο δεν είμαστε προετοιμασμένοι!  Το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ σας περιμένει να το διαβάσετε! Θα εθιστείτε στη γραφή της Ειρήνης Βαρδάκη, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Της Αλεξίας Βλάρα, 5/7/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".