«Γράμματα χωρίς παραλήπτη» στη Δροσιά

 


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Δροσιάς και την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ )θα παρουσιάσει το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου, με την παρουσία της κ. Ειρήνης Σαρίογλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς.

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 30  Μαΐου 2022

«Γράμματα χωρίς παραλήπτη» του Ηλία Δημητρίου

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο «Το χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη- Βενέζη  για την προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδελφό της Ηλία Βενέζη  από τα τάγματα θανάτου το 1922.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ιστορική Επιμέλεια: Ειρήνη  Σαρίογλου

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Α’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής το 2012 στο ΔΦΚ του Λονδίνου.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.   Είσοδος ελεύθερη


 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".