Μανώλης Μητσιάς - «50 Χρόνια Χρυσάφι». Τρίτη 14 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου

 

Μανώλης Μητσιάς
«50 Χρόνια Χρυσάφι»

Τρίτη 14 Ιουνίου, ώρα 21:00
στον Κήπο του Μεγάρου


 


Μια βραδιά στον κήπο του Μεγάρου την Τρίτη 14 Ιουνίου με τον Μανώλη Μητσιά.



Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Ένα μελωδικό ταξίδι ενός τόσο απέριττου αλλά και τόσο ουσιαστικού καλλιτέχνη μέσα στη νύχτα, που τον γεμίζει μαγεία και φως για χάρη των συνοδοιπόρων του, για χάρη μας.
Θα μοιραστεί μαζί μας της δικής του «Γης το χρυσάφι». «Δρόμο το Δρόμο» θα μας πάει «Περίπατο» «Σε χιλιάδες σταθμούς». Θα μας τραγουδήσει για τη «Μικρή Ραλλού», για τον «Γιάννη τον φονιά» και θα μας πάει «Ελευσίνα» και  «Μ’ ένα παράπονο» θα μας ερμηνεύσει «Μη χτυπάς», «Αυτά τα χέρια», «Ποτέ», «Σου 'χω έτοιμη συγγνώμη», «Πιρόγα»  και πολλά πολλά ακόμη.

Όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών. 

Μαζί του η σπουδαία ορχήστρα του.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αχιλλέας Γουάστωρ
Συμπαραγωγή: CRICOS Cultural Events - MMA
Εισιτήρια

Εισιτήρια: 15 €
Προπώληση: 210 72 82 333 | www.megaron.gr
Έναρξη: 21:00

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 



Χορηγός των εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου
50Yeard_MotorOil_

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".