Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Τσάτσου “Εκτός οπτικού πεδίου”

 Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Τσάτσου “Εκτός οπτικού πεδίου”


Πρόσκληση.jpg


 

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19:30 το “Διαβάζω για τους άλλους” και οι εκδόσεις “Εύμαρος” θα παρουσιάσουν τη συλλογή διηγημάτων του Θοδωρή Τσάτσου “Εκτός οπτικού πεδίου”,

στη Θρυαλλίδα, Ηρακλειδών 11 στο Θησείο (κοντά στον ηλεκτρικό Σταθμό).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν o δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης, η γραμματέας του Δ.Σ του “Διαβάζω για τους άλλους” Χρυσέλλα Λαγαρία και ο ίδιος  ο συγγραφέας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ του “Διαβάζω για τους άλλους”, Θοδωρής Τσάτσος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική  παραγωγός Γιώτα Τσιμπρικίδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος των εκδόσεων “Εύμαρος”, Πέτρος Κακολύρης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Μέσα στις σελίδες αυτές ζουν άνθρωποι που ξέρεις. Άνθρωποι που ζητούν κάτι, ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν τι ακριβώς. Άνθρωποι που θα έβλεπες γύρω σου, στο δρόμο, στο καφέ, ακόμη και σε έναν καθρέφτη.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα.

 

Ο Θοδωρής Τσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το  1987 και είναι ολικά τυφλός εκ γενετής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ενώ παράλληλα είναι αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους». Παράλληλα εργάζεται στην «Black Light», μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους.
Το 2021 κυκλοφόρησε με την ιδιότητα του στιχουργού και ερμηνευτή την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα». Πρόσφατα συμμετείχε ως ερμηνευτής με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στις συναυλίες στο σκοτάδι με τίτλο «Μαζί στο φως» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μ
ια μουσική εμπειρία πρωτόγνωρη, εστιασμένη αποκλειστικά στις νότες και τα λόγια των καλλιτεχνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".