Είδαμε και προτείνουμε: Ο Χορός του Θανάτου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εκάτη

 #Ο_Χορος_του_Θανατου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εκάτη , σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά με πρωταγωνιστές οι Μάνος Χατζηγεωργίου, Αμαλία Κλημοπουλου και Βασίλη Ασημάκη.

Πρωταγωνιστές το παντρεμένο ζευγάρι εδώ και 25 χρόνια, με τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ζουν σε ένα νησί και είναι έτοιμοι να γιορτάσουν την επέτειο των γάμων τους, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός δεν τους το επιτρέπει, δεν έχουν φίλους, ταπεινώνουν ο ένας τον άλλον, είναι ένα ζευγάρι κουρασμένο και αξιολύπητο, που όμως αποφασίζει να γιορτάσει τους αργυρούς γάμος του.
Αγάπη και μίσος, άνοια και ανοησία, σοβαρότητα και γελοιότητα, όλα μαζί στο ίδιο σπίτι την ίδια στιγμή, αφουγκραζόμαστε τα πράγματα και τις αντιφάσεις της ζωής τους!
Η επίσκεψη του εξαδέλφου της θα φέρει νέες αποκαλύψεις, ο καλεσμένος απορεί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και μένει κατάπληκτος..




του Αυγούστου Στρίντμπεργκ 
Στις 4 Μαρτίου στο θέατρο Τέχνης Εκάτη



Ο Έντγκαρ και η Άλις σε ένα Σουηδικό νησί επιθυμούν να γιορτάσουν την  επέτειο των γάμων τους, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός τους δεν τους το επιτρέπει, και ο ένας καταδιώκει τον άλλον. Η ήττα τους, τους οδηγεί σε ψυχικά γρονθοκοπήματα. Ο χορός του θανάτου είναι ένα χρονικό ψυχικής λεηλασίας που ο ένας υπονομεύει τον άλλον τον συρρικνώνει, με σκοπό να τον εξαφανίσει, κατηγορούμενοι οι ίδιοι, και συγχρόνως δικαστές,  πρόσωπα ενός σκοτεινού και ταραγμένου υποσυνείδητου, ακροβάτες και πρωταθλητές υπαρξιακού κενού, υποτάσσονται ρυθμικά στο τέλος που ελαύνει. Η σκέψη  της  μετάβασης στο τίποτα, είναι οδυνηρή και  χρησιμοποιούν την ζωή σαν οχυρό προκειμένου να ποδηγετήσει, ο ένας τον άλλο. Η παρουσία του Κουρτ δημιουργεί συγκίνηση μυστήριο και πυροδοτεί εσωτερικές καταστάσεις. 

Σκηνοθεσια : Βαλεντίνη Λουρμπά 

Παίζουν οι ηθοποιοί 

Μάνος χατζηγεωργίου

Αμαλία κλημοπούλου 

Βασίλης Ασημάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων..
Παρασκευή Σαββατο 9μμ Κυριακή 7
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 30 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".