Onassis Channel | VANISHING POINT - FILM Constantine Skourlis, Δάφνη Αντωνιάδου & Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
ONASSIS CHANNEL ΣΤΟ YOUTUBE
VANISHING POINT - FILM
Σύλληψη & Σκηνοθεσία:
Constantine Skourlis, Δάφνη Αντωνιάδου & Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
YouTube premiere: Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 | 20:00
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://youtu.be/5AzS2Ed4nkA
Δείτε την πρεμιέρα εδώ: https://www.youtube.com/watch?
Διάρκεια: 9’ 28’’
Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
Ένα ταξίδι μύησης στα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας.
Mετά την πρεμιέρα του στο Onassis New Choreographers 7, το "Vanishing Point" παρουσιάζεται στο διεθνές φεστιβάλ χορού Spring Forward 2022 - Aerowaves στην Ελευσίνα.
Το γνωρίσαμε στο ONC 7 το 2020, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Το "Vanishing Point" επιλέχθηκε από το Aerowaves ως ένα από τα 20 έργα για το 2022 και παρουσιάζεται στο Spring Forward Festival 2022, στην Ελευσίνα την 1η Μαίου. Το concept του "Vanishing Point" έχει εξελιχθεί πέρα από την περφόρμανς και σε installation με τίτλο "Deep Horizon", στο πλαίσιο του Onassis New Choreographers Festival 9, αλλά και σε ταινία με τίτλο “Vanishing Point – Film”, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Constantine Skourlis, Δάφνης Αντωνιάδου & Αλέξανδρου Βαρδαξόγλου, η οποία παρουσιάζεται σε παγκόσμια ψηφιακή πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση την Πέμπτη 28 Απριλίου.
Το σώμα ως πυρήνας ύπαρξης αλλά και σύνορο συνείδησης. Στο “Vanishing Point”, ένα ανθρωπόμορφο ον «ξυπνά» από τα βάθη μιας αγωνιώδους μνήμης ή ενός απόκοσμου μέλλοντος. Πρόκειται για επιστημονική φαντασία ή εφιάλτη που έγινε πραγματικότητα; «Διαμελισμένο και ατελές στην άκρη της ζωής», όπως λένε οι δύο χορογράφοι, το σώμα φαίνεται να είναι ταυτοχρόνως κατακτημένος προορισμός και αδιάβατη απόσταση. Η σκηνή ως καθρέφτης της ύπαρξης, όπου διαθλώνται οι πιο μύχιοι φόβοι και ανασύρονται εικόνες βγαλμένες από την ίδια την ανθρώπινη συνθήκη.
Με όχημα τις αέναες μεταμορφώσεις και την πλαστικότητα των σωμάτων, το “Vanishing Point” μάς τοποθετεί στην προαιώνια πάλη με δυνάμεις που επενεργούν αντιθετικά αλλά και συνεκτικά ως προς την έννοια του υποκειμένου: την ακαταμάχητη έλξη για ένωση, υπενθύμιση κάθε συμβιωτικής σχέσης που επιχειρεί να «γεννήσει» μια νέα μορφή ζωής, αλλά και τη βίαιη απόσχιση από τον άλλον, ένδειξη της διττής μας υπόστασης που, ενώ θεωρείται δεδομένη, ανοίγεται κάθε τόσο στο άγνωστο με σκοπό να κατακτήσει την ολότητά της.
Η φετινή διοργάνωση του Spring Forward πραγματοποιείται στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του Moving Europe, ενός προγράμματος της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επικεντρώνεται στους νέους και τον χορό, έχοντας ως κύριους στόχους τη δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, την ενεργό στήριξη νέων και ανερχόμενων χορογράφων και την καλλιέργεια ενός νέου κοινού για τον χορό στην πόλη πέρα από τα όρια του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Συντελεστές
Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Constantine Skourlis, Δάφνη Αντωνιάδου & Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γεωργία Αρβανίτη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Δάφνη Αντωνιάδου
Πρωτότυπη Μουσική: Constantine Skourlis & Stephan Richter
Ηχητική Εγκατάσταση & Ηχητικός Σχεδιασμός: Νικόλας Καζάζης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Λαρδίκου
Post-production: Γεωργία Αρβανίτη
Βοηθοί Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Βασιλική Γιολάντα Κήτα, Δάφνη Ηλιοπούλου
Φωτογράφος: Μυρτώ Γρηγορίου
Ηλεκτρολόγος: Χάρης Πουρνιάς
Βοηθός: Αστέρης Τζιόλας
Mastering: Νικόλας Καζάζης
Εξοπλισμός: RentPhotoVideo / Ολυμπία Μυτιληναίου
Συντονισμός & Οργάνωση Παραγωγής: Delta Pi
Με την υποστήριξη της Bedouin Records
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Onassis Channel στο YouTube
Το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα. Η ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση φτιάχνει μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου