ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΚΟΥ- Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΚΟΥ

 

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


 

 

 

Στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, με την αθρόα προσέλευση των προσφύγων, θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη με την οικογένειά της η κυρία Ασημίνα. Στο νέο της ξεκίνημα συναντά δυσκολίες σε αυτή την πολυεθνική πόλη, αλλά με την προκοπή και το πείσμα της καταφέρνει να στήσει ένα ατελιέ ραπτικής.

Στο μεταξύ, η τυχαία ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού τής δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φανταζόταν ότι θα της έλυνε, και ο κεραυνοβόλος έρωτας της κόρης της με έναν νεαρό ανάβει φωτιές στις οικογένειες των δύο ερωτευμένων παιδιών. Tο μίσος φουντώνει ανάμεσά τους, μέχρι που ο πόλεμος φέρνει τα πάνω κάτω. Tότε όλοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να συμφιλιωθούν και να αγωνιστούν μαζί, αν θέλουν να επιβιώσουν...

 

 

«“Μπροστά στην απειλή του θανάτου όλα φαίνονται τόσο μάταια, τόσο ασήμαντα, τόσο μηδαμινά! Μπροστά στην απειλή του θανάτου οι προτεραιότητες αλλάζουν. Οι υλικές αξίες εκμηδενίζονται, γιατί εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ζωή!”».

 

 

 

 

H Bάσω Παπάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Eπιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Eίναι μητέρα δύο αγοριών.

Aπό τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα έργα της: Το Μυστικό της Βεατρίκης, Ένα Κομμάτι Ουρανού (συμμετοχή σε συλλογικό έργο), Το Τέλος, Όταν Σβήσανε τα Φώτα της Σιωπής, Η Αεροσυνοδός, Τα Καλύτερά μου Χρόνια, Χωρίσαμε την Ίδια Εποχή, Αλεξάνδρα, Μια Υπέροχη Ζωή...

Oι αναγνώστες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συγγραφέα στην ηλεκτρονική της διεύθυνση vasopapakou@hotmail.com.

 

 

IKE0030

978-618-5513-29-0

 

 

 

Αθήνα 2022

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 336

Τιμή:  9,90 (με ΦΠΑ)

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".