Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε και προτείνουμε: "Μαύρη Σαμπούκα" στο Θέατρο Βεάκη

 Η κωμωδία "Μαύρη Σαμπούκα" επιστρέφει δυναμικά ανανεωμένη μετά από ένα <<σύντομο>> διάλειμμα λόγω της πανδημίας, ο Τόλης Παπαδημητρίου έχει προσθέσει στο ήδη σαρωτικό του κείμενο καινούργιες εύθυμες ατάκες που μαζί με τον Αντώνη Στάμο μας δίνουν 100' λεπτά τρελό γέλιο, και όλα αυτά διαδραματίζονται στο Θέατρο Βεάκη / Veaki Theater

Μαζί τους Ανάργυρος Βαζαίος και Γραμματική Γκορου.
Όλα αρχίζουν όταν ο Βλάσης Κουρούπας, ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου του μουσικοσυνθέτη Διονυσίου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει.
Όταν εμφανίζεται ο συνεργός του ο Μήτσος τα πράγματα μπερδεύονται και οι αποκαλύψεις αρχίζουν..
Η μοίρα, το σύμπαν, συνωμότησε και ήρθαν αυτοί οι δύο άνθρωποι κοντά;
Ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ "Μαύρη Σαμπούκα", είναι το είδωλο του Βλάση, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ, η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι δυνατή, έρχονται τόσο κοντά ,μοιράζονται μυστικά, οικογενειακά, εμπειρίες και όλα αυτά σε μία τρελή νύχτα της ζωής τους με ποτά και τσιγάρα!

Η κωμωδία Μαύρη Σαμπούκα επιστρέφει δυναμικά ανανεωμένη μετά από ένα σύντομο διάλειμμα λόγω της πανδημίας, ο Τόλης Παπαδημητρίου ξεδιπλώνει το συγγραφικό κ σκηνοθετικό του ταλέντο για άλλη μια φορά και μας προσφέρει απλόχερα με χιουμοριστικό τρόπο τα καινούργια δεδομένα της καθημερινότητας του τελευταίου καιρού, στο ήδη σαρωτικό του κείμενο καινούργιες εύθυμες ατάκες έρχονται να προστεθούν.

Ο Τόλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Στάμος οι δύο πρωταγωνιστές μας με τους ακραίους χαρακτήρες,με τον ξέφρενο ρυθμό,την μουσική και την έξυπνη ατάκα τους μας κάνουν να γελάμε μέχρι δακρύων!


Η σχέση δύο ανθρώπων που έχουν ανάγκη από φιλιά, παρέα, αγκαλιά και εμείς όσο τίποτα άλλο να γελάσουμε, να ξεφύγουμε, να διασκεδάσουμε,να περάσουμε καλά και το κατάφεραν!!


O Tόλης Παπαδημητρίου, ένα νέο παιδί με όρεξη και δουλειά συνεχίζει την τρελή πορεία εξέλιξης και δίνει σε κάθε του δουλειά τον καλύτερο του εαυτό. Θα μας κάνει να κλάψουμε από τα γέλια, να αναλογιστούμε με εύθυμο τρόπο που τόσο πολύ ανάγκη έχουμε. Το δίδυμο Στάμου-Παπαδημητρίου είναι δεμένο καλά κουρδισμένο και ..."κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!!" Αγαπάμε, στηρίζουμε και φυσικά βλέπουμε και ξαναβλέπουμε την Μαύρη Σαμπούκα που μας κερνάνε τα παιδιά!



Μαύρη Σαμπούκα: Η σαρωτική κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου επιστρέφει| Από 26/2 στο θέατρο Βεάκη

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν και έπειτα από ένα «σύντομο» διάλειμμα για μια πανδημία, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “Golden Label” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να μας χαρίσουν αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων!
Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ! Από 26 Φεβρουαρίου στο θέατρο Βεάκη.

Πλοκή
Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).
Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

Ταυτότητα παράστασης
Μαύρη Σαμπούκα

Πρεμιέρα: Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος
Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου
Βοηθός σκηνοθέτη / Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Λογότυπο: Inkaholic Tattoo
Φωτογραφίες: Θοδωρής Χανιώτης
Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου
Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Πού: Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ.: 210 5223522.
Πότε: Από 26 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 100’ χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: Από 13 €
Προπώληση εισιτηρίων: https://bit.ly/3rDZn34

Σκηνοθετικό σημείωμα
Η «Μαύρη Σαμπούκα» γεννήθηκε πριν από χρόνια στο μυαλό μου, όταν αποφάσισα να μιλήσω για τη σχέση δύο ανθρώπων που με μια πρώτη ματιά διαφέρουν, αλλά τελικά μοιάζουν πάρα πολύ. Ψάχνουν και οι δύο το ίδιο. Παρέα. Αγκαλιά. Διέξοδο. Και τα βρίσκουν ο ένας στον άλλον. Μόνο που το timing είναι ξεκαρδιστικά δύσκολο.

Ανέβασα για πρώτη φορά το έργο τον Οκτώβρη του 2017. Θέλαμε ο κόσμος να γελάσει. Και τα καταφέραμε. Η «Μαύρη Σαμπούκα» ταξίδεψε για 3 σεζόν. Η πανδημία όμως μας έκοψε. Ευτυχώς, όχι για πάντα.

Έκανα, λοιπόν, τις απαραίτητες αλλαγές με τη συνθήκη του Covid, έκοψα, έραψα και νομίζω πως μετά από 2 χρόνια απουσίας όλοι οι συντελεστές είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε μια “Gold Label” κωμωδία σε μια εποχή που χρειαζόμαστε το γέλιο όσο ποτέ. Γιατί η στιγμή αυτή είναι η πλέον κατάλληλη. Έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε. Να θυμηθούμε πώς είναι να περνάμε καλά. Να γελάσουμε. Να έρθουμε κοντά. Να διασκεδάσουμε. Να τραγουδήσουμε. Να χορέψουμε. Να μεθύσουμε. Να ζήσουμε χωρίς όρους και κανόνες. Έστω για ένα δίωρο. Έστω για λίγα λεπτά. Έστω για ένα σφηνάκι «Μαύρη Σαμπούκα».

Τόλης Παπαδημητρίου

Βιογραφικό Τόλη Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990 στην Άρτα, αλλά μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Με αφορμή τη θεατρική του δραστηριότητα ξεκινά να εργάζεται ως σεναριογράφος- διαλογογράφος σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Παράλληλα πρωταγωνιστεί στον β’ κύκλο της σειράς «Μην ψαρώνεις», ενώ παράλληλα αναλαμβάνει ως βασικός κειμενογράφος στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό μεσημεράκι». Ταυτόχρονα με την τηλεοπτική του επιτυχία κάνει το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα στον κινηματογράφο με την ταινία «Αιγαίο SOS» το 2018.

image
LOW RES

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα