Διαβάσαμε: "Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ"

 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω από τον συγκεκριμένο συγγραφέα, απλή, ρέουσα, κατανοητή γραφή,σε ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνιάς, με έντονες και δυνατές περιγραφές με εξελίξεις μη αναμενόμενες, και με ανατροπές που αλλάζουν το τέλος του βιβλίου!



Η ιστορία διαδραματίζεται στο χωριό του Άη Γιώργη κοντά στα σύνορα, με απέραντα λιβάδια που τρέφουν κοπάδια, υπάρχουν μηλιές, καστανιές, αμπέλια, με καλά νερά και 590 κατοίκους.
Όλα αρχίζουν όταν ο Νίκος μηχανικός Πολυτεχνείου, εργάτης όμως στα χωράφια του ξαδέρφου και προέδρου του χωριού, θα πάει στο δάσος για κυνήγι μαζί με τον 7χρονο γιο του Γιωργάκη, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες που τους βρίσκουν εκεί ο μικρός θα εξαφανιστεί!!

Ο Νίκος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον μικρό, ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, η γυναίκα του Μάγδα συμπεριφέρεται περίεργα, ο πρόεδρος μαζί με τα τσιράκια του αναλαμβάνουν και εκείνη να πάρουν μέρος ώστε να βρεθεί γρήγορα ο μικρός, ο Νίκος όμως για την αναζήτηση του παιδιού του θα φωνάξει και την αστυνομία.

Ο αδερφός του Νίκου που μένει στη Θεσσαλονίκη, έχει μπλεξίματα με τον υπόκοσμο και επιστρέφει στο χωριό για να βρει χρήματα.

Στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από την Συρία. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.

Ένα περιστατικό που έχει συμβεί πριν 9 χρόνια.. ποιο κοινό σημείο μπορεί να έχει με την εξέλιξη;
Ποιους ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στους χριστιανούς Νίκο, Δημήτρη, Πρόεδρο, Μάγδα και τους μουσουλμάνους Ισμαήλ Σαμίρ και Σιμπέλ;
Οι φήμες για την εξαφάνιση του παιδιού οργιάζουν τι συμβαίνει λοιπόν;
Είναι ατύχημα; φόνος; απαγωγή; ή νέο παιδομάζωμα;

#Χρυσουλα_Ζαφειρακη
#Φιλοτεχνος 

Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ  μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος.

Ημ/νία έκδοσης24 Σεπ 2020
Θεματική ΚατηγορίαΑνθρώπινες σχέσειςCrime - ΜυστηρίουΚοινωνικό
ΣειράΕλληνική λογοτεχνία
ΕίδοςΜυθιστόρημα
Ηλικία18+
Σελίδες432
Αρ. Ανατύπωσης2
ISBN978-618-01-3582-4
Κωδικός24448
Σχήμα (πλάτος x ύψος)14 x 21 cm
Βάρος0.546 kgr
ΒιβλιοδεσίαΜαλακό εξώφυλλο
ISBN e-book978-618-01-3583-1
Κωδικός e-book24449
E-book formatEPUB

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".