Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H εκρηκτική Marisol Montalvo συμπράττει για πρώτη φορά με την Underground Youth Orchestra | 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 H εκρηκτική Marisol Montalvo συμπράττει

για πρώτη φορά με την Underground Youth Orchestra

 


Σάββατο 12 Μαρτίου | 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

 


Η Underground Youth Orchestra υποδέχεται την εκρηκτική Αμερικανίδα ερμηνεύτρια Marisol Montalvo.

 

Η διεθνούς φήμης σοπράνο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμπράττει με την Underground Youth Orchestra, για να ερμηνεύσει άριες κοντσερτάντε του Μότσαρτ, σε μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Το πρόγραμμα της συναυλίας, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, είναι αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου δημιουργού W.A. Mozart.

 

 

 Marisol Montalvo

H Αμερικανίδα σοπράνο Marisol Montalvo ως ερμηνεύτρια, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την «ακλόνητη» ταύτιση με τους χαρακτήρες της.

Με καταγωγή από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, η Montalvo έχει εμφανιστεί στη σκηνή με παγκοσμίως γνωστούς μαέστρους και ορχήστρες.

 

Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με πολλούς από τους κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες, όπως οι Matthias Pintscher, Kaija Saariaho, George Benjamin, Unsuk Chin, Jörg Widmann και Wolfgang Rihm. Αρκετοί έχουν γράψει ρόλους, ειδικά γι' αυτήν, όπως οι Peter Eötvos (Sierve Maria στο “Love and Other Demons”), Pascal Dusapin (Prothoe στην “Πενθεσίλεια”) και Marco Stroppa (Olbia στο “Il Re Orso”).

 

Το πάθος της για τη σύγχρονη μουσική την έχει οδηγήσει σε τακτικές συνεργασίες με σύνολα συμπεριλαμβανομένων των Klangforum Wien, Ensemble Intercontemporain, Διεθνές Σύγχρονο Σύνολο (ICE), το Ensemble Remix και το Ensemble Modern.

 

Εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες της σε διάφορους ρόλους της όπερας, η Montalvo έχει διακριθεί στον ομώνυμο ρόλο της όπερας του Alban Berg «Lulu». Μετά το ντεμπούτο της στον ρόλο αυτό στην Όπερα National de Paris, η Le Monde περιέγραψε την ερμηνεία της ως πραγματική αποκάλυψη: «Η Αμερικανίδα σοπράνο διαθέτει πραγματική σκηνική και φωνητική παρουσία, και εκτελεί τον εξαντλητικό ρόλο με απίστευτη ένταση».

Ο ρόλος της «Lulu» έγινε πλέον για την Montalvo ένα σημαντικό κομμάτι του ρεπερτορίου της. Τον έχει ερμηνεύσει σε όπερες όπως η Deutsche Oper Berlin, το Théâtre du Capitole στην Τουλούζη, και στο Theater της Βασιλείας στην καταξιωμένη παραγωγή του CalixtoBieto.

 

Ως σολίστ σε ορχηστρικές συναυλίες, η Montalvo έχει στενή συνεργασία με τον μαέστρο Christoph Eschenbach, ο οποίος έχει υπάρξει μέντορας και τακτικός συνεργάτης σε όλη τη διάρκεια της καριέρα της. Από τότε που διηύθυνε το ντεμπούτο της με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας στο Carnegie Hall, την προσκαλεί να συνεργαστεί μαζί του με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Ορχήστρα του Χιούστον, η Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Μονάχου, η Εθνική Συμφωνική και η Ορχήστρα του Παρισιού. Πιο πρόσφατα, εμφανίστηκε υπό τη διεύθυνση του Eschenbach με την Ορχήστρα Konzerthaus του Βερολίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα NHK του Τόκιο και τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης.

 

Η Montalvo έχει συνεργαστεί με μαέστρους, μεταξύ των οποίων Daniel Harding, Vladimir Jurowski, Kent Nagano, Christopher Hogwood, Yuri Temirkanov, Bernhard Kontarsky, Cornelius Meister, Sylvain Camberling, Susana Mälkki, James Conlon, Dennis Russell Davies, Lothar Zagrosek, Marin Alsop και Sir Neville Marriner και με ορχήστρες όπως η Cleveland Orchestra, η Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, η hr-Symphony Orchestra, η San Francisco Symphony, η St. Petersburg Philharmonic, Chicago Symphony, DSO Berlin, SWR Sinfonie-Orchestra, RSO Wien, Finnish Radio Symphony Orchestra, και Bamberger Symphoniker.

 

Έχει επίσης εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, ανάμεσά τους τα Φεστιβάλ του Glyndebourne, Theatre du Chatelet, Grand Théâtre de Genève, La Monnaie de Munt, Opéra de Monte-Carlo, Εθνική Όπερα της Λιθουανίας, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Φεστιβάλ Μουσικής Ruhrtriennale, Φεστιβάλ Μουσικής Ravinia, Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ελβετικών Άλπεων, Φεστιβάλ Μουσικής Spoleto, Εθνική Όπερα Πολωνίας, Opera Comique, Wien Modern, Bregenzer Festspiele και Osterfestspiele Salzburg.

 

 


 

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ


Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. Το 2019, μετά από τιμητική πρόσκληση, συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic, πρόσκληση που δόθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική νεανική συμφωνική ορχήστρα.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Η UYO εξασφαλίζει την δωρεάν συμμετοχή των μελών της στα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της. Πιστοποιώντας την συμμετοχή των μελών της στις δράσεις της, συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω εκπαιδευτική εξέλιξη των ταλαντούχων μουσικών στο εξωτερικό.

Οι πρόβες της ορχήστρας γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συντονίζονται από την εκπαιδευτική ομάδα της ορχήστρας, η οποία εξασφαλίζει την υψηλού επιπέδου προετοιμασία. Αποτελείται από τους διακεκριμένους καθηγητές με ενεργή δράση στις ορχήστρες:

·       Φραντς Σεστάνι (Ορχήστρα Academica) υπεύθυνος καθηγητής εγχόρδων

·       Κώστας Σίσκος (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) υπεύθυνος καθηγητής χάλκινων πνευστών

·       Μιχάλης Ραμός (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) υπεύθυνος καθηγητής ξύλινων πνευστών

·       Μαρίνος Τρανουδάκης (Ορχήστρα Ε.Λ.Σ) υπεύθυνος καθηγητής κρουστών

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Η UYO εκτός από την καλλιτεχνική της δράση αναπτύσσει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το UYONetwork, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορχηστρικής τέχνης.
Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η ίδρυση της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Χαλανδρίου, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Μέσα στην δεκαετή παρουσία της ορχήστρας, η οποία ξεκίνησε από ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της), η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 80 συναυλίες στην Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Η UYO έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους (Christoph Eschenbach, Catherine Larsen-Maguire, Garrett Keast, Αναστάσιο Συμεωνίδη, Μιχάλη Οικονόμου) καθώς και καταξιωμένους  Έλληνες καλλιτέχνες (Έλλη Πασπαλά, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμο Μουμούρη, Άκη Σακελλαρίου).

Στο εξωτερικό συνεργάστηκε και έδωσε συναυλίες στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και στο Βερολίνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών σε συνεργασία με το Julius Stern Institute.
Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών
Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Στις παλαιότερες εμφανίσεις της περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις «Η Νύχτα Μέρα» των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το videoclip του τραγουδιού “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες «Στον Κήπο του Μεγάρου 2016» που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην συμφωνική σκηνική Μπαλάντα «Τραγουδώντας την Γέρμα» του F.G. Lorca, καθώς και στην παράσταση “LlawFall” σε σκηνοθεσία του Μάξιμου Μουμούρη, με μουσική Pink Floyd, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. 
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.     
Η Underground Youth Orchestra έχει την τιμή να υποστηρίζεται και να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά την ανακήρυξη της ορχήστρας ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020, τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

 

Info
Underground Youth Orchestra: www.uyo.gr  
Σάββατο 12 Μαρτίου | 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων: 24€, 16€, 8€
(φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Προπώληση εισιτηρίων: 210 72 82 333, 
www.megaron.gr 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

 


 


 

 

 


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι