Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέος δίσκος : Φωτεινή Βελεσιώτου - «Άδεια ρούχα»

 Σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική της Σοφίας Νάτσιου

 



 

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζει τον νέο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Άδεια ρούχα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Όλα τα τραγούδια υπογράφουν, ο σημαντικός στιχουργός Κώστας Φασουλάς και η αξιόλογη τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου.

 

Τη Φωτεινή τη Σοφία και τον Κώστα τους συνδέει βαθιά φιλία ετών. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να συνεργαστούν και δισκογραφικά προκειμένου να μας χαρίσουν μια συλλογή τραγουδιών με στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο και την καλλιτεχνική τους αναζήτηση.

 

Την εικονογράφηση της νέας δισκογραφικής δουλειάς «Άδεια ρούχα» την έκανε ο εικαστικός ζωγράφος Δημήτρης Αστερίου εμπνεόμενος από τους στίχους του Κωστα Φασουλά και τη μουσική της Σοφίας Νάτσιου και βασιζόμενος στην προσωπική επαφή και στενή του φιλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

 

Η ίδια η ερμηνεύτρια στο ένθετο του cd μιλά για την ιστορία της δημιουργίας του και αναφέρεται στον πυρήνα της έμπνευσής του, που δεν είναι άλλος από τη γυναίκα του σήμερα, η οποία καλείται να ισορροπήσει και να βρει τη θέση της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ο οποίος όμως δεν έχει αποβάλλει ακόμα τις στερεοτυπικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

 

«Ο δίσκος αυτός δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και σε δύσκολες συνθήκες. Ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Η επικοινωνία μου με τον Κώστα Φασουλά και τη Σοφία Νάτσιου ήταν σχεδόν καθημερινή. Ακόμα και τους τόνους των τραγουδιών, τους βρίσκαμε μαζί απ’ το τηλέφωνο. Η Σοφία και ο Κώστας για μένα είναι οικογένεια, όπως και ο Δημήτρης Αστερίου, ο ανατρεπτικός εικαστικός- ζωγράφος που επιμελήθηκε τον δίσκο, εμπνεόμενος από τους στίχους του Κώστα και τη μουσική της Σοφίας και βασιζόμενος και στην προσωπική μας επαφή και φιλία.

 

Η Σοφία Νάτσιου είναι μια εξαιρετική συνθέτρια- τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, μια μουσική ιδιοφυΐα, που με εκπλήσσει κάθε φορά μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Συνθέτει με σεβασμό και ειλικρίνεια στον ρωμαλέο και λιτό λόγο και αναδεικνύει με διαύγεια και εσωτερικότητα όλο το φάσμα των αντίρροπων δυνάμεων που εκφράζει. Μας ταξιδεύει σε πολλούς και ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους, παντρεύοντας την Ανατολή με τη Δύση με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, αφήνοντας αποτύπωμα σε κάθε μουσική της πρόταση.

 

Ο Κώστας Φασουλάς, ένας πολύ σημαντικός στιχουργός, αντισυμβατικός που κάθε του λέξη χτυπάει στην καρδιά μου, με αγγίζει και με συγκινεί. Έχει ένα σπάνιο χάρισμα να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, χρησιμοποιώντας εδώ την ηρωίδα του που πρωταγωνιστεί σε όλα τα τραγούδια. Η ηρωίδα του, που αντιπροσωπεύει τη γυναίκα του σήμερα και τον αγώνα που δίνει με τα κοινωνικά στερεότυπα, περνάει από πολύ δύσκολες συγκυρίες και ταυτόχρονα λυτρώνεται μιλώντας για την ιστορία της. Συναντάει την αμφίστομη λάμα του έρωτα στο διάβα της και συνεχίζει το μαρτυρικό ταξίδι του στροβιλισμού της στου κόσμου την δίνη. Με τη σιωπή να κυριαρχεί αλλά ταυτόχρονα και τον δυναμισμό της και τη δίψα για ζωή, ελπίζει πάντα στον έρωτα, ακόμα και χωρίς σπίτι και σώμα, με πόρτα κλειστή και τραύμα σταθερό προχωράει δίχως να κοιτάξει πίσω.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες τους συντελεστές αυτής της μουσικής πρότασης για την αγάπη με την οποία με περιέβαλαν. Καλή ακρόαση!».

 

Φωτεινή Βελεσιώτου


 

 

Ο δίσκος «Άδεια ρούχα» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group και μπορείτε να τον εξασφαλίσετε κάνοντας online την παραγγελία σας εδώ : https://bit.ly/3p5HY1H

 

Επίσης τα «Άδεια ρούχα» βρίσκονται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων.

 

Τέλος τα τραγούδια κυκλοφορούν ψηφιακά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες : https://orcd.co/adeiarouha

 

«Άδεια ρούχα»

Credits:

Τύμπανα, πιάνο: Αλέξανδρος Κούρος

Κρουστά: Βαγγέλης Καρίπης, Κώστας Καλατζής

Ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο: Κώστας Παρίσσης

Βιολί: Μάριος Παπούλιας

Πνευστά: Γιάννης Δίσκος

Μπουζούκι, μπαγλαμάς: Βαγγέλης Μαχαίρας

Ούτι: Χάικ Γιαζιτζιάν

Λύρα: Γιώργος Κοντογιάννης

Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου

Κλαρίνο: Κατερινα Ταμβάκη

 

Ηχογραφήσεις: Studio Praxis

Ενορχήστρωση, μίξη, mastering: Κώστας Παρίσσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι