Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποχαιρετισμός: 5-7 Ιουλίου -Πειραιώς 260Mapa Teatro
Ο αποχαιρετισμός

Πειραιώς 260 – Δ
5-7 Ιουλίου, 21:00


Μία ξεχωριστή διεθνής παράσταση στην Πειραιώς 260. Η Heidi και ο Rolf Abderhalden, είναι δύο αδέρφια που διευθύνουν το Mapa Teatro, προεξέχουσα θεατρική ομάδα της Κολομβίας. Από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το φάντασμα της κολομβιανής επανάστασης, μετατρέποντας τον χώρο Δ της Πειραιώς 260 σε ένα τεράστιο τροπικό δάσος. Ο Αποχαιρετισμός συνδυάζει θέατρο, εγκατάσταση και οπτικουαστικά υλικά και αποτελεί το τελευταίο μέρος του τρίπτυχου Ανατομία της βίας στην Κολομβία, που εξετάζει τις διάφορες πτυχές της βίας στη συγκεκριμένη χώρα.
Στα τέλη του 2016 υπογράφεται ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της παλαιότερης ενεργής επαναστατικής οργάνωσης της Ν. Αμερικής, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), βάζοντας τέλος σε 52 χρόνια εμφύλιας διαμάχης. Ξαφνικά, τα στρατόπεδα των ανταρτών ανοίγουν για δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο και μετατρέπονται σε εθνογραφικά μουσεία. Τα εμβλήματα και οι πρακτικές μιας επανάστασης που απέτυχε εκτίθενται στο κοινό. Μετά από μισό αιώνα πολέμου, η υπογραφή της ειρήνης σηματοδοτεί το τέλος μιας ουτοπίας, τον αποχαιρετισμό στο παλαιότερο επαναστατικό όνειρο της Λατινικής Αμερικής.
Εκτός από την παράσταση, οι Mapa Teatro παρέδωσαν σεμινάριο με θέμα την ανθρωποφαγία στο έργο τους, στις 2 Ιουλίου, για καλλιτέχνες όλων των κατευθύνσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για τη διαδικασία δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου. Ο Heidi και ο Rolf παρουσίασαν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς τους, που αγκαλιάζει πολλά διαφορετικά είδη. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 20 άτομα, που αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Συζήτηση μετά την παράσταση στις 5 Ιουλίου
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
Μουσική - Ήχος:
 Juan Ernesto Díaz
Σκηνικά:
 Pierre Henri Magnin
Φωτισμός - Τεχνική διεύθυνση:
 Jean François Dubois
Κοστούμια:
 Elizabeth Abderhalden
Live video: Ximena Vargas
Μοντάζ βίντεο:
 Luis Antonio Delgado, Ximena Vargas
Σκηνική διεύθυνση:
 José Ignacio Rincon
Παίζουν:
 Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden, Agnes Brekke, Julián Díaz, Andrés Castañeda, Miguel Molina, Santiago Sepúlveda
Παραγωγή:
 Mapa Teatro (Κολομβία), Les Indépendances (Ευρώπη)
Συμπαραγωγή:
 Théâtre de la Ville - Paris avec le Festival dAutomne à Paris Théâtre Vidy-Lausanne Festival Sens Interdits, Next Festival - La rose des vents, Mousonturm

Με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Κολομβίας

Εισιτήρια 25€ και 20€ - μειωμένο 15€
στην Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς), στο 210 3272000 και στα
greekfestival.gr και viva.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης '' Hello # Ελένη; 2018 μ.Χ.''

LOUKOYMI# 10 (στην ταράτσα… με θέα την Ακρόπολη)
(Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, πλησίον μετρό «Μοναστηράκι», απέναντι από το LoukoumiBar, τηλ. 210 3254583) Hello # Ελένη; 2018 μ. Χ. σε σκηνοθεσία του Ζανό Ντάνια
Πρεμιέρα: Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 για 6 μόνο παραστάσεις

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

Ο ΔΑΚΗΣ LIVE ΣΤΟ "SOUSOU" - Παρασκευή 29/6/18

live music special drinks and more

Το SouSou the Bar
Παρουσιάζει τον Δάκη
Παρασκευή 29 Ιουνίου22.00

«Τρωάδες» Ευριπίδη 20 & 21 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα" σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης παρουσιάζουν την τραγωδία «Τρωάδες» Ευριπίδη 20 & 21 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

To #Rest@rt παρουσιάζει την έκθεση “Bonnie & Clyde” στην Aqua Gallery

Η δεύτερη έκθεση του πολιτιστικού προγράμματος της AquaGallery που στεγάζεται στο lobby του ξενοδοχείου ArtHotel στον Πύργο της Σαντορίνης, εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Ιουλίου στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt Η έκθεση έχει τίτλο Bonnie & Clyde και την επιμέλεια της υπογράφει η ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαιτζάκη.