Πόλεις μιας Πόλης


                            

 Οι Πόλεις μιας Πόλης
Από την ομάδα Καλειδοσκόπιο


Ένα θεατρικό project για παιδιά που στηρίζεται σε αρχές ψυχολογίας, μουσικοθεραπείας, όσο και σε εικαστικές και αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις.

Κατάλληλη για παιδιά από 2 έως 10 ετών,καθώς και για ειδικές κατηγορίες λόγω των ειδικά διαμορφωμένων ήχων και εικόνων.

Με το καράβι μας να ταξιδεύει μεταξύ ουρανού και θάλασσας τα παιδιά γίνονται επιβάτες  σε ένα ταξίδι προς  τόπους ιδιαίτερους και μαγικούς.
Ταξιδεύουμε έως το δάσος των παπουτσιών ,οπού εκεί τα παπούτσια χάνουν το δρόμο τους , φτιάχνουν καινούριους μέσα απο το βάδισμα τους και το καθένα απο αυτά μας αφηγείται  την δική του  ξεχωριστή ιστορία  για την διαδρομή του.
Στην πόλη του ξυπόλητου μαέστρου που διευθύνει μια ορχήστρα από κούνιες και συνθέτει το δικό του μοναδικό τραγούδι απο τους ήχους όλου του κόσμου  που όποιος το ακούει δεν αισθάνεται πια μοναξιά .
Και τέλος αρμενίζει μακριά και φτάνει σε δύο όμοιες πόλεις χτισμένες απο τον ήχο της καρδιάς της γης. Οι κάτοικοι τους δεν μπορούν να ειδωθούν γιατί είναι εγκλωβισμένοι στο σχήμα των παραθύρων τους ,αλλά καταφέρνουν να επικοινωνήσουν φτιάχνοντας νέα σχήματα και το καινούριο τους παράθυρο να βλέπει σε ολόκληρο το σύμπαν ,να βλέπει τους πλανήτες και να ακούει την μουσική τους.

Κάπως έτσι, όπως ολοκληρώνεται και το έργο μας...

“Κι έγινε ένα τεράστιο κονσέρτο από τα κομμάτια πολλών πόλεων”


Κείμενο - Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Παίζουν: Καλλιόπη Κουτροπούλου, Κατερίνα Μπαξεβάνη, Κάλλη Ντάφλου, Αιμιλία Σιαφαρίκα
Σκηνογραφική και εικαστική προσέγγιση: Κατερίνα Μπαξεβάνη
Μουσική επιμέλεια & videos: Νικόλας Παπατριανταφύλλου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Παναγιώτα Κουτροπούλο
Για 4 παραστάσεις!!!!
Σάββατο 21/4, 28/4,  5/5, 12/5
Ώρα έναρξης : 16:00
 Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6983930220
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον Διογένους 1 Άγιος Δημήτριος (πίσω από το μετρό της Δάφνης)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Γράμμα του πελάγους» του Άγγελου Λαμέρα από την Άνεμος εκδοτική