«Happy Birthday» | 10 Μαΐου στους κινηματογράφους


Το «HAPPY BIRTHDAY», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρίστου Γεωργίου, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης. Κάτι που ούτως η άλλως δοκιμάζει τη σχέση πατέρα και κόρης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου ο πατέρας και η κόρη κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε ρόλους που τους έχουν κάνει εχθρούς, η δοκιμασία είναι ακόμα πιο έντονη…
Δείτε το trailer: https://vimeo.com/246781257
Λίγα λόγια για την ταινία
Ο Γιώργος (Δημήτρης Ήμελλος) με την ανησυχία του πατέρα που θέλει να προστατέψει την κόρη του από ό,τι επικίνδυνο μπορεί να υπάρχει στον κόσμο - έγινε αστυνομικός πιστεύοντας πως αυτός θα είναι ο ρόλος του – βλέποντας όμως τον εαυτό του μέσα από τα μάτια της κόρης του νιώθει ντροπή για αυτό που εκείνη βλέπει.

Η Μαργαρίτα (Νεφέλη Κουρή) που βλέπει τον κόσμο μόνο με τις απόλυτες αλήθειες της ηλικίας της, παλεύει να κατανοήσει την ιδέα πως μπορεί την ίδια στιγμή ο Γιώργος, να είναι και ο πατέρας της και ένας αστυνομικός μονάδας αποκατάστασης τάξης που καταστέλλει με βία τους διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας.

Παρόλο το αρχικό φόντο των ταραχών η ιστορία στηρίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται εντός της οικογένειας. Παρατηρώντας την ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου και της Μαργαρίτας βλέπουμε δύσκολες αλλά και κωμικές στιγμές, με πολύπλοκα συναισθήματα που πάνω από όλα εκφράζουν την ανθρώπινη διάσταση της ιστορίας μας. Αυτό είναι άλλωστε το φλέγον θέμα της ιστορίας , όχι οι ταραχές, αλλά η σχέση του πατέρα και της κόρης που αγαπιούνται αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ο ένας τον άλλο, και πως θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".