Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Φεστιβάλ Αθηνών στηρίζει το βιβλίο και συμμετέχει στην Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018





Μπέκετ, Πόε, Τζαίημς Τζόυς, Μπολάνιο, Μπράντμπουρυ. Έξι παραστάσεις που βασίζονται ή αναφέρονται στο βιβλίο και τη λογοτεχνία, αλλά και τρεις ταινίες στο Αthens Open Air Film Festival. Ιδού οι παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, που εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.


Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου
Παράσταση εμπνευσμένη από το μπεκετικό σύμπαν
Δημήτρης Κουρτάκης
Πειραιώς 260 -Χώρος Δ
1, 3, 4 και 5 Ιουνίου, στις 21:00
2 Ιουνίου, στις 20:00
Μία μεγάλη περσινή επιτυχία του Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει τις πύλες της φετινής Πειραιώς 260, για να μας μεταδώσει με μοναδικό τρόπο τον λόγο του Σάμιουελ Μπέκετ.  Ο Δημήτρης Κουρτάκης δημιούργησε ένα πρωτότυπο σκηνικό σύμπαν, ένα τεράστιο διώροφο κτίσμα, που έχει στηθεί στο μέσον του χώρου Δ. Μέσα σε αυτό, ξεχωρίζει για την σπαρακτική, καθηλωτική του ερμηνεία ο Άρης Σερβετάλης, ακολουθούμενος από την κάμερα που χειρίζεται ο video artist Jérémie Bernaert, γνωστός και από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Julien Gosselin. Οι θεατές, καθισμένοι εκατέροθεν της σκηνής, παρακολουθούν τη δράση που προβάλεται στους τοίχους του οικοδομήματος.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=PIe98_DvE8Q

Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Δημήτρης Κουρτάκης
Δραματουργική επεξεργασία:
 Δημήτρης Κουρτάκης, Ελένη Παπάζογλου, Αναστασία Τζέλλου
Βίντεο:
 Jérémie Bernaert
Φωτισμοί:
 Scott Bolman
Καλλιτεχνική συνεργασία:
 Έφη Μπίρμπα
Βοηθός σκηνοθέτη:
 Νατάσα Τριανταφύλλη
Βοηθός σκηνογράφου:
 Βάσια Λύρη
Εκτέλεση παραγωγής:
 Ντένια Σαφαρή
Ερμηνεία:
 Άρης Σερβετάλης

Με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ - Στηρίζουμε τη Δημιουργία
http://greekfestival.gr/assets/uploads/Neon_Logo.jpg




Φαρενάιτ 451
του Ραίη Μπράντμπουρυ
Θωμάς Μοσχόπουλος
Πειραιώς 260 – Χώρος Η
8 - 10 Ιουνίου, 21:00

Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται όταν έρχεται σ’ επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού, μέσω της διεκδίκησης της «προσωπικής ανάγνωσης»; Το 1953, εν τω μέσω της Μακαρθικής περιόδου, εμφανίζεται στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία το εμβληματικό έργο του Μπράντμπουρυ, που θα αποτελέσει από τα σημαντικότερα δυστοπικά μυθιστορήματα 20ού αιώνα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος μεταφέρει έξοχα στη σκηνή τη θεατρική διασκευή που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας. Μια πολυφωνική ανάγνωση που ανατριχιάζει με την επικαιρότητα του έργου, 50 χρόνια μετά από τη δημιουργία της ομώνυμης ταινίας του Φρανσουά Τρυφώ.

Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία:
Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
Βοηθός φωτιστή: Tracey Gibbs
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Τσίπουρα
Σχεδιασμός προβολών: Χρυσούλα Κοροβέση, Μάριος Γαμπιεράκης
Κατασκευή κοστουμιών: Olga Evseeva
Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μάνος Γαλανής, Θάνος Λέκκας, Ξένια Καλογεροπούλου
Συμπαραγωγή με το Θέατρο Πόρτα


Πορνοστάρ - Η αόρατη βιομηχανία του σεξ
της Έλενας Πέγκα
Κωνσταντίνος Ρήγος
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ
23 - 25 Ιουνίου, 21:00
Εμπνευσμένο από δύο ιστορίες του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Η Έλενα Πέγκα εμπνέεται από τον ερωτισμό, το μυστήριο και τη μοναξιά των ηρώων σε δύο έργα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό έργο μεταφερμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Λάλο από το Περιστέρι, γιος μιας παλιάς Ελληνίδας πορνοστάρ, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι καθώς ψάχνει απαντήσεις για την ύπαρξή του και προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν. Μια αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και συγκίνησης. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί τέσσερις ικανότατους ηθοποιούς, σε μία ιστορία πέρα από στερεότυπα και χαρακτηρισμούς, πίσω από την απρόσωπη του πορνό. Μεταξύ αυτών και ο νικητής του φετινού βραβείου Χορν, Γιάννης Νιάρρος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνικά:
 Valentino Marengo
Κοστούμια:
 Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί:
 Στέλλα Κάλτσου
Video art: Βασίλης Κεχαγιάς
Παίζουν:
 Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Νιάρρος, Θεοδώρα Τζήμου κ.ά. 


Παράξενες ιστορίες
του Έντγκαρ Άλλαν Πόε
Violet Louise
 Πειραιώς 260 – Χώρος Β
26 - 28 Ιουνίου, 21:00

Τα γνωστότερα διηγήματα και ποιήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε διασκευάζονται σε μουσική παρτιτούρα και παρουσιάζονται σαν μία ιδιόμορφη συναυλία. Η Voilet Louise (Λουίζα Κωστούλα), η νεαρή δημιουργός που έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία πολυμεσικών παραστάσεων, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση εμπνευσμένη από το σκοτεινό και παράξενο σύμπαν του γνωστού λογοτέχνη. Υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη μουσική και τη δραματουργία και πρωταγωνιστεί μαζί με τη γνωστή ηθοποιό Αγλαΐα Παππά.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μoυσική - Δραματουργία: Λουίζα Κωστούλα
Σχεδιασμός συστήματος αναπαραγωγής ήχου & εικόνας:
 Studio 19
Σχεδιασμός φωτισμού:
 Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν:
 Aγλαΐα Παππά, Λουίζα Κωστούλα


Οδυσσέας
του Τζαίημς Τζόυς
Elephas tiliensis / Δημήτρης Αγαρτζίδης - Δέσποινα Αναστάσογλου
1 - 3 Ιουλίου, 21:00
Πειραιώς 260 – Χώρος Η
Ένα ορατόριο, ωδή στην καθημερινότητα, επεισόδια 11 & 18

Οι Εlephas Τiliensis ιδρύθηκαν το 2013 από τον Δημήτρη Αγαρτζίδη και τη Δέσποινα Αναστάσογλου και από τότε διακρίνονται στη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στη θεατρική σκηνή. Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζουν μία παράσταση βασισμένη στον εμβληματικό Οδυσσέα του Τζαίημς Τζόυς, εστιάζοντας στη φιγούρα της Πηνελόπης και δυναμιτίζοντας το ομηρικό πρότυπο του Οδυσσέα και. Μία «φιλοσοφική stand up comedy», που σχολιάζει τον πατριαρχικό τρόπο ύπαρξης και σκέψης στη Δύση, με ζωντανή μουσική και πρωταγωνιστή τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Παύλο Παυλίδη, στο ρόλο του Οδυσσέα / Λεοπόλδου Μπλουμ.

Συντελεστές:
Απόδοση - Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία:Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Μουσική:
 λάμδα
Σκηνικά - Κοστούμια:
 Μαγδαληνή Αυγερινού
Φωτισμοί:
 Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση:
 Μπέτυ Δραμισιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη:
 Ανδριάννα Χαλκίδη
Εκτέλεση παραγωγής:
 Άννα Γκόμεζ
Παίζουν:
 Παύλος Παυλίδης (Οδυσσέας  / Λεοπόλδος Μπλουμ), Μαρία Σκουλά (Πηνελόπη / Μόλλυ Μπλουμ), Βίκυ Κατσίκα, Μαρία Μοσχούρη, Τατιάνα Άννα Πίττα (Σειρήνες), Ελένη Ποζατζίδου (Μίλλυ Μπλουμ)
Μουσικοί επί σκηνής:
 Θοδωρής Σοφόπουλος (τύμπανα, κρουστά), Χάρης Παρασκευάς (τύμπανα, bass synthesizer), Παντελής Νικηφόρος (ηλεκτρική κιθάρα), Κώστας Κωστίδης (synthesizer)



Αγαθόφρων / Ο άτλας του συλλέκτη
werkraum
Αίθριο Μουσείου Μπενάκη
28 Ιουνίου - 29 Ιουλίου
Πέμπτη & Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή & Σάββατο: 10.00-22.00
Βιωματική εγκατάσταση

Το 1840, ο Κωνσταντίνος Αγαθόφρονας Νικολόπουλος αποφασίζει να δωρίσει στη γενέτειρά του, την Ανδρίτσαινα, μία από τις πιο σπάνιες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων της εποχής. Μέσα στα 47 ξύλινα κιβώτια, 3.696 σπάνια βιβλία ξεκινούν από τη σοφίτα του στο Παρίσι με προορισμό την Πελοπόννησο. Ο Νικολόπουλος τραυματίζεται κατά τη συσκευασία των κιβωτίων και υποκύπτει από τέτανο μόνος στο Παρίσι κι έτσι τα βιβλία συνεχίζουν μόνα τους το ταξίδι τους με το καράβι. Η βιωματική εγκατάσταση στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη δημιουργήθηκε από επαγγελματίες της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου και του βιβλίου και επιχειρεί να αποκαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της γνώσης και το αέναο ταξίδι τους στον χρόνο.
Η παράσταση χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από την Αθήνα  Αγαθόφρων είναι χρηματοδοτούμενη παραγωγή από την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και έχει ελεύθερη είσοδο.

Συντελεστές:
Σύλληψη - Συντονισμός: Δάφνη Κοκκίνη
Δημιουργική ομάδα:
 Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Δάφνη Κοκκίνη, Γιώργος Κουρμαδάς, Καρολίνα Μωρέττη
Φιλολογική επιμέλεια:
 Μαρία Σκιαδά
Σύμβουλος δραματουργίας:
 Armin Kerber
Κινηματογραφική τεκμηρίωση:
 Άλκηστις Κοκκίνη
Σχεδιασμός φωτισμών:
 Άγγελος Γουναράς
Σχεδιασμός ήχου:
 Marcel Babazadeh
Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ΟΥΝΕΣΚΟ».
Mε τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη

Επιπλέον υποστηρικτικοί φορείς:
 Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Ελβετίας



Athens Open Air Film Festival
Το φετινό Athens Open Air Film Festival περιλαμβάνει τρεις ταινίες που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τις ακριβείς ημερομηνίες και χώρους προβολής, μαζί με μία μεγάλη έκπληξη!
 Η περίφημη κολεκτίβα από τη Βαρκελώνη, El Conde de Torrefiel, αναζητά ερμηνευτές για το LA PLAZA!


Οι El Conde de Torrefiel, διάσημοι για τα εκπληκτικά ταμπλό βιβάν που δημιουργούν επί σκηνής, έρχονται στο Φεστιβάλ με τη νέα τους παραγωγή, το LA PLAZA: ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, παρατηρώντας την εποχή μας από μια άλλη σκοπιά. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο  Kunstenfestivaldesarts στις Βρυξέλλες.

Για τις ανάγκες του LA PLAZA στην Αθήνα, η ομάδα El Conde de Torrefiel αναζητά 10 ερμηνευτές (επαγγελματίες ή/και σπουδαστές), από διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, περφόρμερ, χορευτές, καλλιτέχνες τσίρκου κλπ.), με καλό έλεγχο του σώματός τους και κινησιολογικές ικανότητες, για να συμμετάσχουν σε ομαδικές δράσεις της παράστασης LA PLAZA που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 (Πειραιώς 260, 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου).

Πρόκειται για μια απλή χορογραφία με στάσεις που παραπέμπουν σε πραγματικές καθημερινές καταστάσεις (από την ηλιοθεραπεία ή μια τουριστική βόλτα μέχρι μια κηδεία). Οι ερμηνευτές δεν θα χρειαστεί να μιλήσουν επί σκηνής, ούτε να μάθουν κάποιο κείμενο. Τα πρόσωπα και τα σώματά τους δεν θα φαίνονται, αφού θα φορούν ολόσωμη στολή ζεντάι στο χρώμα του δέρματος.

Επισημαίνεται ότι η στολή ενδέχεται να είναι άβολη και να περιορίζει την όραση, προκαλώντας ένα αίσθημα εγκλεισμού, γι’ αυτό οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλειστοφοβίας.

Θα πραγματοποιηθούν πρόβες 4-6 ωρών, επί ένα διήμερο, και μια γενική πρόβα 3 ωρών επί σκηνής, την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό, μια ολόσωμη φωτογραφία, και να αναφέρουν τις σωματικές τους διαστάσεις (ιδιαίτερα το ύψος τους) στο seminars@greekfestival.gr
Η επιλογή θα γίνει από την ομάδα.

Καταληκτική Ημερομηνία Yποβολής: 20 Μαΐου 2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι