Από Μικρή Άρκτο | Τρίτη 4 Απριλίου | ΙΑΝΟΣ | Επίσημη παρουσίαση του CD του Χρίστου Θεοδώρου | «Καρδιά μισή»


ΠΡΩΤΗ LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD

του ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Καρδιά μισή

O IANOS και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν
στη πρώτη επίσημη παρουσίαση του cd του Χρίστου Θεοδώρου
με τίτλο «Καρδιά μισή».


Τρίτη 4 Απριλίου στις 21:30

Τον συνθέτη συντροφεύουν 7 σπουδαίες γυναικείες φωνές που η κάθε μία ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο (αλφαβητικά):

Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου,
Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαγεωργίου,
Έλενα Παπανικολάου, Βικτωρία Ταγκούλη
και η Nalyssa Green.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Διονύσης Βερβιτσιώτης Βιολί
Αγγελική Ποτήρη Βιολί
Σοφία Ευκλείδου Βιολί
Ρόλη Γιαμοπούλου Τύμπανα
Αντώνης Αρβανίτης Κοντραμπάσο
Γιώτης Παρασκευαΐδης Κιθάρες

Στο πιάνο και στα πλήκτρα ο Χρίστος Θεοδώρου.

ΙΑΝΟS, Σταδίου 24, είσοδος ελεύθερη

Τηλ επικοινωνίας για την εκδήλωση: 210 32 17 406,  Κατερίνα Δημάκη

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για την έκδοση

Η Μικρή Άρκτος καλωσορίζει  στην εκδοτική της  οικογένεια το νέο συνθέτη και ενορχηστρωτή Χρίστο Θεοδώρου, παρουσιάζοντας τη νέα του δισκογραφική εργασία, με τίτλο Καρδιά μισή, την  οποία και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε ψηφιακό δίσκο.

Ο Θεοδώρου πιστός στο λυρικό του  καλλιτεχνικό στίγμα, εξελίσσεται ενορχηστρωτικά και παρουσιάζει μια ενότητα οκτώ συγκινητικών τραγουδιών,  μακριά από ευκολίες και κλισέ νόρμες. Άλλες φορές βαθύτατα εσωτερικός και άλλες πάλι εξωστρεφής, κρατάει σταθερό το σήμα κατατεθέν της πορείας του που είναι η ευαισθησία και η αγάπη του για το τραγούδι.

Τους στίχους υπογράφουν σε τέσσερα τραγούδια ο Μιχάλης Γελασάκης,  με τον οποίο  ο συνθέτης συνεργάστηκε  και  στον προηγούμενο δίσκο «Τετράδιο» αλλά και στα μιούζικαλ «Μυστικά» και «Τα μάγια της πεταλούδας» του F.G.Lorca και σε ένα ο Πάνος Σουρούνης. Στο δίσκο επίσης, μελοποιούνται τρία ποιήματα. Ένα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ένα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και ένα της Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου.

Τα τραγούδια αυτού του κύκλου, ο συνθέτης επέλεξε να τα  ερμηνεύσουν επτά νέες ερμηνεύτριες, που με το δικό τους μοναδικό τρόπο η κάθε μία,  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό : Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Χριστίνα Μαξούρη, Βικτωρία Ταγκούληκαι η Nalyssa Green.

Ως καθηγητής μουσικής και θεατρικού τραγουδιού στις δραματικές σχολές «Δήλος», της Δήμητρας Χατούπη και «Νέο Ελληνικό Θέατρο», του Γιώργου Αρμένη και έχοντας στενή επαφή με το θέατρο και τη θεατρική μουσική, ο Θεοδώρου φιλτράρει με έναν καθαρά προσωπικό τρόπο τις εικόνες των τραγουδιών και τους δίνει μία φανταστική σκηνική διάσταση. Τοποθετεί έτσι τις ερμηνεύτριες/ηρωίδες ώστε να «παίζουν» η κάθε μία το δικό της ρόλο κάτω από το μοτίβο «Καρδιά μισή».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον εξαιρετικό ζωγράφο Χ. Λάμπερτ για την ευγενή παραχώρηση του έργου του που κοσμεί το εξώφυλλο του cd.

Υπεύθυνη επικοινωνίας για τη Μικρή Άρκτο:
Μαρία Τσολάκη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιωάννης Βούρος: " Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο μέσα από ιστορίες βιωματικές που αφορούν τον καθένας μας"

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» Η λαϊκή οπερέτα- Ωδείο Ηρώδου Αττικού 9/9/19

Βίκυ Καραϊσκου :" Εκτιμούμε περισσότερο ό,τι έχουμε και ό,τι είμαστε όταν δοκιμαστούμε ή χάσουμε, ό,τι και αν σημαίνει το ‘χάνω’ για τον καθένα μας"

Τέχνη και Πολιτισμός στο Art Hotel της Σαντορίνης

«Γιάννης Πάριος- Το ταξίδι του έρωτα»