Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ELECTRIC NIGHTS 2017 | Φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής για 5η χρονιά | 31/3-1/4 στο BOOZE


Trigger Happy
Γιώργος Μυζήθρας, Μάνθος Καρράς, Γεώργιος Σταυρίδης
Ελλάδα [GR]

Τριμελής μπάντα που δημιουργήθηκε το 2016 στην Κέρκυρα. Τα μέλη της, ανήκουν στην ευρύτερη μουσική κολεκτίβα  Κ.Ε.ΔΙ.ΜΟΥ.ΡΑ. (Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης Μουσικής Ραδιουργίας), και συνεργάζονται σε ποικίλα μουσικά projects από το 2011.
Με αυτοσχεδιαστική ενέργεια κεντράρουν στις ιδέες της άμεσης δράσης, της γρήγορης αλληλεπίδρασης και στο παιχνίδι, δημιουργούν μουσικά περιβάλλοντα, μέσα από τη χρήση θραυσμάτων. Η μουσική δημιουργία εκλαμβάνεται ως παιχνίδι με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Στο Electric Nights παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό live set.



Playe Annabelle
Γαλλία [FR]

Συνθέτης, ερμηνεύτρια και συγγραφέας, καλλιτέχνης που αξιοποιεί τη φωνή, τον ήχο, το βίντεο και τη γραφή. Παράλληλα με την δραστηριότητά της ως ερμηνεύτρια, σπούδασε σύνθεση στο Παρίσι. Από το 2003 παρουσιάζει τη δουλειά της με μουσικές μπάντες. Παίζει ηλεκτρονική και πειραματική μουσική στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Θερμές ήταν οι κριτικές από τα διεθνή μέσα για το πρώτο της άλμπουμ Matrice and Vaisseaux (DAC records) το οποίο και έγινε οπτικοακουστική παράσταση από τον καλλιτέχνη της εικόνας  Philippe Fontes.
Στο Electric Nights θα παρουσιάσει solo μουσική performance για φωνή και live electronics.


Antony Maubert
Γαλλίδα [FR]

Καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής και συνθέτης. Σπούδασε κλασική μουσική στο Conservatoire National Superieur του Παρισιού και λίγα χρόνια αργότερα απέσπασε το  SACEM prize. Δίδαξε sound art και computer music από το 2006 έως το 2010 στο CNRR στη Νίκαια, ενώ από το 2014 μέχρι σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Radigal Db festival στη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου και πλέον ζει και εργάζεται.
Στο Electric Nights παρουσιάζει τη νέα δουλειά του La nature de la nature πάνω στην αυτοσχεδιαστική μουσική με αναλογικά modular εργαλεία.


Elektronik Meditation
Γιάννης Αναστασάκης ft Σαββίνα Γιαννάτου, Χάρης Λαμπράκης
Ελλάδα [GR]

Ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη (πλήκτρα, νευ) για μια βραδιά ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα και τις προκλήσεις του αυτοσχεδιασμού.

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς, Arve Henriksen, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Θοδωρής Ρέλλος, Φλωρος Φλωριδης, Νίκος Σιδηροκαστρίτηςκλπ.
Με το project Elektronik Meditation εχουν κυκλοφορήσει 3 album και εχουν κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει από τότε συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Κυπουργός κ. α.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico έχει εκδώσει αρκετούς δίσκους (στην ECM) και έχουν δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, δεξιοτέχνης στο νέυ, με πλούσιες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων και από το 2006 έχει σχηματίσει το συγκρότημα “Χάρης Λαμπράκης Quartet”.


Johan Eriksson
Σουηδία [SE]

Μουσικός και ερευνητής στο Birmingham Conservatoire (UK), όπου και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή για το modular synthesis και το live-patching. Θολώνοντας τις γραμμές ανάμεσα στη σύνθεση, την performance και τον σχεδιασμό του οργάνου,  το έργο του εξερευνά νέες εξόδους για τη μουσική που φτιάχνεται με modular synths. Πρόσφατα ασχολήθηκε εντατικά με το live-patching σε Xodular και ξεκίνησε τη δημουργία hardware interface. Στην performance του στο Electric Nights συνδυάζει  τη σύγχρονη μουσική με την πρακτική του live-coding.  Ξεκινώντας από έναν λευκό καμβά ασκείται στο patching το οποίο ταυτόχρονα, προβάλλεται σε μια μεγάλη οθόνη. Η μουσική διαδικασία παρουσιάζεται ταυτόχρονα και ως οπτική αναπαράσταση.


KOSTADIS  
Κωσταντής Μιχαήλ
Ελλάδα [GR]

Ενεργό μέλος των Lost Bodies, Wham Jah, Acid Baby Jesus. Είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας με βασικό όργανο την κιθάρα. Οι ζωντανές του εμφανίσεις βασίζονται εξολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας, συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό εμμονικό μπλέξιμο σκέψεων, εμπειριών, απομονωμένων ήχων, συναισθημάτων του μήνα , της εβδομάδας , της ημέρας της στιγμής, με εργαλεία έκφρασης : modular electronics, DIY contact mic, ribbon devices και φωνές.


H1N1
Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Srdjan Ivanovic
Ελλάδα, Σερβία [GR/RS]

Ένας  ντράμερ και ένας μη-ντράμερ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν το κακό. Το οπλοστάσιό τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ντραμς, modulars, αισθητήρες, noise, feedback.

Ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης είναι μουσικός και δραστηριοποιείται στο πεδίο της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής και του θορύβου. Η μουσική του πρακτική εστιάζει κυρίως στην υφή του ήχου και του θορύβου, ερευνώντας τα όρια του ελέγχου, με τη φόρμα ως κύριο στόχο. Ο εκπαιδευτικός του σκοπός είναι να η παροχή γνώσης στον τομέα του πολυμεσικού προγραμματισμού. Είναι μέλος της ομάδας Medea Electronique και στενός συνεργάτης του ARTéfacts Ensemble. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του 'Patching Circle Athens', μίας ανοιχτής κολεκτίβας χρηστών οπτικών γλωσσών προγραμματισμού.

Ο Srdjan Ivanovic είναι μουσικός και συνθέτης, με Σέρβικη καταγωγή και Ολλανδική υποηκοότητα, ζει και εργάζεται στο Παρίσι. ´Έχει σπουδάσει jazz μουσική: το 2007 αποφοίτησε από το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ (BMus) και το 2009 από το Utrechts Conservatorium (Mmus).Το 2008 κέρδισε το περίφημο βραβείο Dutch Jazz Competition μαζί με το Srdjan Ivanovic Blazin’ Quartet. Παρουσιάζει τη δουλειά του στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, συμπράττοντας με διαφορετικές μπάντες και μουσικούς, όπως με τους:Andreas Polyzogopoulos, Rambo Amadeus, Zlatko Baracskai, Slobodan Trkulja, George Palamiotis, Roberto Sanchez Picasso, the band Mala Vita.Από το 2009 ηγείται της μπάντας  Srdjan Ivanovic Blazin’ Quartet.



PanNik Project
Νίκος Παναγιωτάκης, Δημήτρης Καραγεώργος
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Χαλέπη
Ελλάδα [GR]

Την ισορροπία, την αναζήτηση αισθητικής γέφυρας ανάμεσα στο φυσικό και το ψηφιακό ηχητικό περιβάλλον αναζητά με τους πειραματισμούς της η ομάδα καλλιτεχνών PanNik Project. Τα διαφορετικά αισθητικά πρότυπα, οι διαφορετικές αφετηρίες, ανησυχίες, οι ξεχωριστές διαδρομές, συναντώνται για να δημιουργήσουν κάθε φορά ένα και μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα και να το σκορπίσουν στο χώρο.

Ο Νίκος Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1963. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική μελετώντας κλασική κιθάρα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Κώστα Κλάββα και σύνθεση με καθηγητή τον Θόδωρο Αντωνίου. Από το 1983 εμφανίζεται ως κιθαρίστας με διάφορα, jazz κυρίως, μουσικά σχήματα. Η σχέση του με τον εκπαιδευτικό χώρο είναι στενή μιας και διδάσκει ήδη από το 1986, ξεκινώντας ως καθηγητής μοντέρνας κιθάρας. Από το 1991 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά. Διδάσκει επίσης jazz και αυτοσχεδιασμό. Τον Σεπτέμβριο του 2011 δημιούργησε την ιδέα "music is..." Από το 2004 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.


Dead Gum
Παναγιώτης Σπούλος
Ελλάδα [GR]

Ο Παναγιώτης Σπούλος (Wham Jah, Reverse Mouth, also labelhead of Phase! in Greece),  δημιουργεί τραγούδια, ψυχεδελικά κολάζ και απογυμνωμένες εκρήξεις χρησιμοποιώντας κυρίως την κιθάρα και τη φωνή. Η μουσική του, αυτοσχεδιαστική κατά το ήμισυ, ψυχογραφική, και ανθρωποκεντρική, φλερτάρει με την punk, την bedroom pop και το noise.


AKIKOxRASMUS
Akiko Nakayama, Rasmus Zschoch
Ιαπωνία / Γερμανία [JP/DE]

Σύμπραξη της Akiko Nakayama και του Rasmus Zschoch. Η πρώτη τους καλλιτεχνική γνωριμία έγινε στο πλαίσιο του Koumaria Residency τον Οκτώβριο του 2016, όπου και άρχισαν να συνδυάζουν τη «ζωντανή ζωγραφική» της Akiko με τους ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς του Rasmus. H Akiko ενεργοποιεί εικόνες με τη «ζωντανή ζωγραφική» της (alive painting) συνδυάζοντας την ενέργεια της κίνησης και την ένταση/δόνηση των χρωμάτων. Η δουλειά του Rasmus βασίζεται στην ambient, drone και noise μουσική. Στο Electric Nights παρουσιάζουν οπτικοακουστικές performances όπου ήχος και εικόνα αλληλεπιδρούν, όπου οι πληροφορίες των χρωμάτων μετατρέπονται σε ήχους.


Neil C Smith
Αγγλία [UK]

Η δουλειά του διερευνά τρόπους για το άνοιγμα και την αμφισβήτηση της φύσης της ίδιας της δημιουργικότητας, κυρίως μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας. Δουλεύοντας ηχητικά και οπτικά, σόλο και σε συνεργασία, δημιουργεί ζωντανές αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις και διαδραστικές εγκαταστάσεις. Το έργο του δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό χώρο - κάθε στιγμή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Είναι ο κύριος προγραμματιστής του Praxis LIVE, ενός περιβάλλοντος προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού για live coding, που λανσαρίστηκε στο Libre Graphics Meeting στο Λονδίνο και στην International Conference on Live Coding στο Hamilton του Καναδά.
Στο Electric Nights συστήνεται με την  performance AMEN $ Mother Function,μέσα από την πρακτική του live coding.


Mowgli & the slate pipe banjo draggers
Manuel Barrio, Andy Rowe
Ισπανία, Αγγλία [ES/UK]

O Andrew Rowe είναι καλλιτέχνης του ήχου και μουσικός που ζει στο Λονδίνο. Η δουλειά του με τον ήχο χαρακτηρίζεται για τη διαδραστικότητα και τη γλυπτική της, και έχει παρουσιαστεί στα Coventry’s Herbert gallery, London’s Raven Row, Coventry’s Herbert gallery, London’s Raven Row. Το έργο του Mowgli έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβαλ και διοργανώσεις, όπως στα: Kinetika Art Fair, the British Film Institute, LPM Rome, MUV Florence, Electrovision and Big Chill festival,όπου και κέρδισε το βραβείο Rite of Passage για τη συνεργατική πολυμεσική διαδραστική εγκατάσταση reOnion at Burning Man 2011. Στο Electric Nights 2017 μας συστήνονται με την πειραματική οπτικοακουστική αυτοσχεδιαστική performance Mariskao.


Μανώλης Μανουσάκης
Ελλάδα [GR]

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1975). Δραστηριοποιείται ως συνθέτης από το 1998. Έχει συνθέσει έργα για μικρά μουσικά σύνολα, σόλο, έργα με ηλεκτρονικά, video και διαδραστικά ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και χοροθέατρο. Στο Electric Nights παρουσιάζει τη solo performance Noice Sculptures χρησιμοποιώντας noise στοιχεία και noise drones, δημιουργώντας έτσι μια παλέτα ηχητικών γλυπτών, ενώ με τη χρήση  Dirty Electronics synthesisers η μουσική κυμαίνεται από μινιμαλιστικά ρυθμικά στοιχεία σε πιο μελωδικά μοτίβα και noise drones.  Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Elextronique.


UMMMU
Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Χάρης Βακαλόπουλος
Ελλάδα [GR]

Οι δύο καλλιτέχνες του ήχου παρουσιάζουν το live act  U Make Mems Make U, μια ακουστική δράση για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουμε ήχους και το αντίστροφο. Ερωτοτροπώντας τελετουργικά με τις πολυδιάστατες δυναμικές της ρευστότητας του περιβάλλοντος και των ήχων, καταστέλλονται, παροδικά, προ-προγραμματισμένα εγκεφαλικά φίλτρα,και η απουσία τους επιφέρει μια υπερ συνειδητότητα, στιγμιότυπα της οποίας εντυπώνονται στον αισθητηριακό αντιληπτικό μηχανισμό. Με τη σχετική νοηματοδότηση, αυτές οι εντυπώσεις μπορούν να προκαλέσουν στοχευμένες αλλαγές στην καθημερινή αισθητηριακή αντίληψη και, κατ' επέκταση,στο νήμα της πραγματικότητας με το οποίο διαδρούμε.

Electric Nights 2017
Φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής
από τη Medea Electronique

Για 5η χρονιά
31 Μαρτίου & 1 Απριλίου
ΒΟΟΖΕ
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα


To ELECTRIC NIGHTS, το καινοτόμο φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αθήνα από την καλλιτεχνική ομάδα MEDEA ELECTRONIQUE. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου παρουσιάζονται στη σκηνή του BOOZE οι νέες δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές συμπράττουν και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

Στη φετινή έκδοση του ELECTRIC NIGHTS παρουσιάζονται κυρίως συμπράξεις καλλιτεχνών, αλλά και σόλο, στον αυτοσχεδιασμό, το live coding, την οπτικοακοακουστική συνομιλία, με ντραμς, κιθάρες, αλλά και modulars και αισθητήρες. Μινιμαλιστικές συνθέσεις, μελωδικά μοτίβα, noise drones, έτσι που να γίνεται λόγος για ηχητικά γλυπτά, για την υλικότητα του ήχου που κατοικεί τον χώρο, και προκαλεί τον συνήθη τρόπο ακρόασης διαμορφώνοντας τον  homo audiens της νέας εποχής.

Όπως πέρσι, παράλληλα με το line-up πραγματοποιούνται τρία εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας. Το πρώτο αφορά στην Εισαγωγή στη χρήση του υβριδικού περιβάλλοντος προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού Praxis Live για το live creative coding και τη δημιουργία εργαλείων οπτικοακουστικής performance με εισηγητή τον  Neil C Smith. Tο δεύτερο στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα software modular synths και στη δημιουργία μουσικής με το λογισμικό Xodular με εισηγητή τον Johan Eriksson, ενώ το τρίτο αφορά στο Audio hacking με εισηγητή τον Antony Maubert.


ELECTRIC NITHTS 2017 – LINE-UP

Neil C Smith (UK)
Playe Annaelle (FR)
Dead Gum (Παναγιώτης Σπούλος) (GR)
Johan Eriksson (SE)
KOSTADIS (Κωσταντής Μιχαήλ) (GR)
Σαββίνα Γιαννάτου, Γιάννης Αναστασάκης, Χάρης Λαμπράκης (GR)
H1N1 (Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Srdjan Ivanovic) (GR/RS)
Mowgli & the slate pipe banjo draggers (Manuel Barrio, Andy Rowe) (ES/UK)
Antony Maubert (FR)
UMMMU (Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Χάρης Βακαλόπουλος)  (GR)
AKIKOxRASMUS (Akiko Nakayama, Rasmus Zschoch) (JP/DE)
Μανώλης Μανουσάκης (GR)
Trigger Happy (Γεώργιος Μυζήθρας, Μάνθος Καρράς, Γεώργιος Σταυρίδης) (GR)
PanNik Project  (Νίκος Παναγιωτάκης, Δημήτρης Καραγεώργος, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Χαλέπη)  (GR)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες & ώρες: Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου, Έναρξη στις 21.00
Εισιτήρια: 5€ (ημερήσιο), 8€ (για τις δύο μέρες) - Οι τιμές των εισιτηρίων αφορούν μόνο στα live acts και όχι τα εργαστήρια.
Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, T.K. 105 60, Τηλ: 210 40 53 733
www.boozecooperativa.com

Αναλυτικότερα για τα εργαστήρια
Πληροφορίες – Κρατήσεις: workshops@medeaelectronique.com
Κόστος συμμετοχής για κάθε εργαστήριο: 30€
Υπεύθυνος εργαστηρίων: Μαρίνος Κουτσομιχάλης

Περισσότερα για το ELECTRIC NIGHTS
www.medeaelectronique.com/electricnights
www.vimeo.com/album/2187539

Περισσότερα για τη MEDEA ELECTRONIQUE
www.medeaelectronique.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα