Για τις εμφανισεις της στην Αμερικη, η Μαρεβα Μητσοτακη φοράει ιστορικά κοσμήματα από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

 

 

Για τις εμφανίσεις της στην Αμερική, η Μαρεβα Μητσοτάκη διάλεξε ιστορικά κοσμήματα από την μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

 

Τα κοσμήματα που διάλεξε η σύζυγος του Πρωθυπουργού, εκπροσωπούν την παράδοση της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, μέσα από το έργο του σύγχρονου και δημοφιλέστερου σχεδιαστή πολύτιμων κοσμημάτων του 20ού αιώνα, Ηλία Λαλαούνη.


 

Η επιλογή των κοσμημάτων έγινε βάσει της θεματικής των εκδηλώσεων και εμφανίσεων της κ. Μητσοτάκη:


Από την «Κλασσική – ελληνιστική συλλογή» (1957) επιλέχθηκε το σατουάρ με τον κόμπο του Ηρακλή, σύμβολο δύναμης και του δεσμού της φιλίας.

Επιπλέον, η κ. Μητσοτάκη εμφανίστηκε με ένα περιδέραιο από την συλλογή «Κίνηση στο Διάστημα» (1974). Τα σχέδια της συλλογής είναι εμπνευσμένα από την εξερεύνηση του διαστήματος από τη ΝΑSA, που εδρεύει στη Washington DC.


Το βραχιόλι από την «Βυζαντινή Συλλογή» (1970) τιμά την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που διαχρονικά αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για την παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά μέσα από τα ιστορικά έργα του Ηλία Λαλαούνη.


 

Όλα τα κοσμήματα αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Οι πρωτότυπες δημιουργίες είναι από ασήμι επίχρυσο, που κατασκευάστηκαν για την προβολή του Καλλιτέχνη σε διεθνείς εκθέσεις Μουσείων.


Λεζαντες για τις φωτογραφίες που ακολουθούν : 

 

H Μαρέβα Μητσοτάκη, με την κόρη της Δάφνη και τη σύζυγο του Προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν

 

H Μαρέβα Μητσοτάκη, με την κόρη της Δάφνη και την Τζιλ Τρέισι Τζέικομπς Μπάιντεν, Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, στη Washington DC, για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 2024

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, στη Washington DC, για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 2024


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις