✨ Ένα παραδοσιακό τραγούδι με νέα πνοή | Αλκμήνη: Να' μαν Πουλί ✨



 


 

✨

Αλκμήνη -  «Να’ μαν Πουλί»

 

Μια συγκινητική ερμηνεία του Θρακιώτικου παραδοσιακού τραγουδιού

 

 

 

Με το παραδοσιακό θρακιώτικο τραγούδι «Να’ μαν πουλί» που κυκλοφορεί από την Golden Records και τη Minos EMIA Universal Music Company, η Αλκμήνη, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια που γνωρίσαμε μέσα από το γυναικείο μουσικό σχήμα της Μαρίνας Σάττι

CHÓRES”, ξεκινά το προσωπικό της ταξίδι στη δισκογραφία.

Το τραγούδι «Να ‘μαν Πουλί» δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό, μιας και ήταν ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν στην τηλεοπτική σειρά «Ψυχοκόρες» με τη φωνή της.

Θέλοντας να συστηθεί στο κοινό και να μας εισαγάγει στην καλλιτεχνική της ταυτότητα, η Aλκμήνη επιλέγει να κάνει το σόλο ντεμπούτο της με μια εξαιρετική ακαπέλα ερμηνεία του θρακιώτικου καθιστικού τραγουδιού, με φόντο το υποβλητικό Τζαμί του Ιμπραήμ Χαν στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η Αλκμήνη τιμά κι εμπνέεται από την παράδοση και τις διαχρονικές μελωδίες της Ελλάδας, δίνοντάς τους νέα πνοή με το ξεχωριστό τραγούδισμά της και τις σύγχρονες αισθητικές της αναφορές, με την επιθυμία να τις κάνει να απηχήσουν στη γενιά της.

Με τη μαγευτική της φωνή, η Αλκμήνη μάς συνεπαίρνει στο θρακιώτικο αυτό παραδοσιακό τραγούδι, που αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν άσματα της ξενιτιάς στη χώρα μας.

 

 

Δείτε το official video του «Να’μαν Πουλί» στο YouTube:

https://youtu.be/WX4WKvvK7nI

 

 

Βρείτε το «Να’μαν Πουλί» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

https://Alcmini.lnk.to/NaManPouliPR

 

«Να ’μαν πουλί»

Να ’μαν πουλί να πέταγα ψηλά στα κορφοβούνια,

ν’ αγνάντευα ολόγυρα στα μακρινά τα ξένα,

να ’βλεπα την αγάπη μου, να ’βλεπα τον καλό μου,

σε τι σαντήρια κάθεται...

 

✨

 

Λίγα λόγια για την Αλκμήνη:

Με έδρα την Αθήνα, η Αλκμήνη ζει μια «διπλή ζωή», εργαζόμενη ως δικηγόρος και τραγουδίστρια. Το ταξίδι της στη μουσική ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία, όταν έκανε μαθήματα πιάνου και συμμετείχε σε παιδική χορωδία, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Τάσος Ιωαννίδης και ο Χρήστος Θηβαίος. Η φωνή της εμφανίστηκε σε μια σειρά από άλμπουμ της παιδικής σειράς "Λάχανα και Χάχανα".

Η πρώιμη ενηλικίωση τη βρήκε να ολοκληρώνει τις σπουδές της στη νομική και να ξεκινά τη δικηγορική της καριέρα, όταν το 2020, η πορεία της πήρε μια αναπάντεχη τροπή, καθώς εντάχθηκε στη γυναικεία χορωδία «CHÓRES», και γνώρισε την καλλιτεχνική τους διευθύντρια, Μαρίνα Σάττι, η οποία την ενέπνευσε και την ενθάρρυνε να ανακαλύψει και να ακολουθήσει το πάθος της για την παραδοσιακή μουσική. Η σολιστική της ερμηνεία στο παραδοσιακό νανούρισμα «Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά», που κυκλοφόρησαν οι CHÓRES το 2020 καθήλωσε το κοινό. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως η «Φόνισσα», σε σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη, ως μέλος του πολυφωνικού κουαρτέτου με επικεφαλής τη Μάρθα Μαυροειδή, ενώ έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Ερμής, με τον οποίο συνεργάστηκε στο EP του «Άνω Πέτρα» το 2023, σε μια διασκευή του παραδοσιακού Ηπειρώτικου τραγουδιού «Ξεχωρίσματα», με τίτλο «Ποιος Ξέρει».

 

 

 

A close up of a logo

Description automatically generated

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις