Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Βακχικόν

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Ονούφριος Ντοβλέτης
Θανάτου 20 ιστορίες

Ένας κλέφτης που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, μια γυναίκα που αλλάζει ήπειρο για να βρει τον άντρα των ονείρων της, ένας κατά συρροή δολοφόνος με προβλήματα στο γραφείο, ένα κορίτσι που έχασε για πάντα το λεωφορείο, ένα θύμα απαγωγής που ζητάει εκδίκηση, ένας πρίγκιπας που περιμένει την πριγκίπισσα με το άσπρο άλογο…
 
Σε 20 ιστορίες που εναλλάσσονται από το δράμα στη μαύρη κωμωδία, ο Ονούφριος Ντοβλέτης μάς παρουσιάζει χαρακτήρες παγιδευμένους στην καθημερινότητα ή σε ακραίες συνθήκες, χαρακτήρες που έμειναν υπομονετικά στο συρτάρι για 20 χρόνια (όσα και οι ίδιοι), ανθρώπους που φαινομενικά τους ενώνει όλους ο θάνατος, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να σωθούν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να καταστρέψουν και να καταστραφούν.
 
Σελ.: 130 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-086-1
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αθηνά Λατινοπούλου
Και γύρω... καμιά Αριάδνη

Ελληνική επαρχία, δεκαετία του ’50. Μια μικρή πόλη βουτηγμένη στην άγνοια και την προκατάληψη για τον διαφορετικό, τον άρρωστο, αυτόν που ξεχωρίζει. Ένα παιδί με σύνδρομο Down έρχεται να ταράξει τα νερά. Η κοινωνία θα σπρώξει τον πατέρα-αφέντη στον αλκοολισμό και στην άγρια βαναυσότητα, καθώς είναι ανίκανος να καταλάβει την ιδιαιτερότητα του γιου του. Η μητέρα -μάνα κουράγιο, μάνα υπομονή, μάνα αγάπη- πασχίζει να διατηρήσει τη συνοχή της οικογένειας, κρύβοντας τις πληγές της. Ο μεγάλος αδερφός, ο Αχιλλέας, αφοσιώνεται στον πάσχοντα μικρό. 

Ο Αχιλλέας θα ερωτευτεί μια νέα. Ο πατέρας της δάσκαλος, καυχιέται για την κοινωνική του θέση και αντιδρά στον έρωτα της κόρης του για «τον αδερφό του τρελού».

Θα καταφέρει άραγε η αγάπη των δύο νέων να υπερνικήσει τα εμπόδια;

 
Σελ.: 244 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-085-4

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Τανέρ Μπαϊμπάρς
Ξεριζωμένος από τόπο μακρινό

Κύπρος, δεκαετία του 1930. Ένα μικρό αγόρι μεγαλώνει με τον δάσκαλο πατέρα του και τη στοργική μητέρα του σε ένα ορεινό χωριό. Γύρω του αγαπημένα πρόσωπα κι ένας τόπος ειρηνικός, γεμάτος χρώματα, υφές και ακούσματα που διαμορφώνουν τον παιδικό του κόσμο.
 
Η μυρωδιά του κοπαδιού και του φρεσκοψημένου ψωμιού, ο χυμός ρόδι, μια δροσερή φέτα καρπουζιού και η σκιά της χαρουπιάς τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, κι ακόμα, λίγοι καλοί φίλοι, ο πρώτος έρωτας.
 
Στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Ξεριζωμένος από τόπο μακρινό, ο Τουρκοκύπριος συγγραφέας Τανέρ Μπαϊμπάρς αναπαριστά με τρόπο λυρικό, γλαφυρές εικόνες και τρυφερές λεπτομέρειες, τη ζωή του ίδιου και του άμεσου περίγυρού του, μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών.
 
Σε μετάφραση της Μαριάννας Αβούρη
 
Σελ.: 322 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-088-5
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Φέισαλ Αλ-Σουίντι
Κάτω από τις φτερούγες των αγγέλων

Τα γεγονότα της ιστορίας διαδραματίζονται σε κάποιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Ένας τόπος μακριά από την πρόοδο της πόλης, ένα μέρος μονάχα για τους ανθρώπους του. Τίποτε δεν χαλάει την ηρεμία του, μέχρι που ανακαλύπτεται το σώμα μιας γυναίκας στον πάτο ενός πηγαδιού. Χρόνια μετά, άλλο ένα πτώμα θα βρεθεί και θα αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων. Η αστυνομία προσπαθεί να βρει τον ένοχο, όμως οι έρευνές της καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Μια ιστορία για την άνοδο και την πτώση, για την επιτυχία και την καταστροφή, για τους εσωτερικούς μας δαίμονες, για την απληστία, για τους προσωπικούς κώδικες ηθικής, σε ένα βιβλίο όπου συμπλέκονται πραγματικότητα και φαντασία, τιμωρία και έγκλημα, θάνατος και ζωή.

Σε μετάφραση του Απόστολου Θηβαίου
 
Σελ.: 292 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-100-4

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


 

Κατερίνα Ταγαρά
Black Stream (Medea)

Ήταν απλό
 
Καθάρισε
Τον δρόμο
Προς
Τον
Ήλιο
Αναλαμβάνοντας
Το Όνομα
 
Το πένθος
Εκδικείται
Θηρεύοντας
Καταγωγή
 
Σελ.: 60 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 978-618-231-087-8
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη
Αστρικοί ταξιδιώτες

Η Αδράνεια
θα είναι δράση
Η σιωπή
θα είναι δυνατή
Καθρέφτες το σπίτι θα γεμίσει
Η άγνοια τα μωσαϊκά θα πλημμυρίσει
Με στρας το σπίτι θα γεμίσει
Θα καθίσει στην πολυθρόνα της
«Καλή θέαση»
θα ακούσει να της λένε
Τη λέξη νοσταλγία,
θα διαγράψει.
Τη λέξη μέλλον,
θα ξεχάσει. 
 
Σελ.: 54 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 978-618-231-081-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Στέφανος Κωνσταντινίδης
μετά - Λεξήματα

Τα είπαμε όλα
και στην ενεργητική
και την παθητική φωνή
και στον ενεστώτα
και τον αόριστο.
Ας μην υποχρεωθούμε
να κάνουμε αποκαλύψεις
και στον τετελεσμένο μέλλοντα.
Αυτά θα τα αποκαλύψει
η νεκροψία των ονείρων
μεταθανατίως
και η σκαπάνη των αρχαιολόγων
στις Μυκήνες
την Τροία
και την Καρχηδόνα. 
 
Σελ.: 86 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-084-7

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΟΙΗΣΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 

Μαρία Πας Γκερέρο
Γλώσσα ρόδινη έξω - Γάτα τυφλή

Ποίηση παρόμοια μ’ αυτήν της Μαρία Πας Γκερέρο είναι πιθανόν ότι δεν έχετε ξαναδιαβάσει. Διότι η ποίηση αυτή πρώτον διαθέτει μια σπάνια λιτότητα, με καθηλωτική παράθεση λέξεων, χωρίς ν’ ακολουθεί απαραιτήτως τους κανόνες του συντακτικού, και δεύτερον ερωτοτροπεί συνεχώς με λαϊκότροπα στοιχεία, όπως οι στίχοι επιτυχημένων τραγουδιών, οι αναφορές σε δημοφιλή φαγητά και ποτά, η καταγραφή καταστάσεων μιας απτής καθημερινότητας. Παράλληλα, ενσωματώνει στιγμές και στάσεις από τη ζωή μιας γάτας, ωθώντας την ποιητική σκέψη ως τις παρυφές της στέρησης, της απώλειας και του θανάτου.
 
Σε μετάφραση του Αθανάσιου Βαβλίδα
 
Σελ.: 92 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-089-2

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΘΕΑΤΡΟ


 

Μαρία Δριμή
Ο Ορφέας νιώθει ευλογημένος στον Παράδεισο

Ένας μεσήλικας, εθισμένος στο Διαδίκτυο, διαπιστώνει ότι ο λογαριασμός του στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι κλειδωμένος, αφού η πλατφόρμα, εντελώς ξαφνικά, τον καταχώρισε ως πεθαμένο.
 
Ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τη μοναξιά και τον εθισμό στο Διαδίκτυο, την αναζήτηση ταυτότητας και τα αδιέξοδα που εμφανίζονται στη διαδρομή μεταξύ εικονικής και πραγματικής ζωής.
 
Σελ.: 82 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-083-0

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

VAKXIKON BOOK.PODS

Μια σειρά podcasts από τις εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ για την ελληνική λογοτεχνία, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα βιβλία και συγγραφείς μας: ακούμε τους Γιάννη Αναστασόπουλο (Ηλιοτρόπιο ονείρων) και Πηνελόπη Αλεξίου  (Πένθιμη γη)ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ PODCASTS

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι συγγραφείς μας μιλούν για τα βιβλία τους στο Περιοδικό Vakxikon.gr. Μιλάμε με τους Άγγελο Γαλάνη (Αντικατοπτρισμοί), Πάνο Παντελούκα (Μυστήριο στην Παλμαρόλα), Τάκη Νταλάκο (ΝοΜοΦοβία), Θόδωρο Σούμα (Παράλογοι συνήθεις πόθοι), Θάλεια Μακρίδου - Τσιάβου (Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά), Ν.Γ. Λυκομήτρο (Ο ήχος της απώλειας), Λούλα Σιγάλα (Δρομολόγια μνήμης), Κατερίνα Λιβιτσάνου - Ντάνου (Κόντρα στα κύματα, Τα όνειρα ταξιδεύουν νύχτα), Γιάννη Μπερούκα (Τα χελιδόνια του δειλινού, Αθέατος επιβάτης) και Σεραφείμ Μπακολουκά (Στο ψαχνό)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ VAKXIKON.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις