Εκδόσεις Παπαζήση | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΝΑΘΑΝΗΛ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 




ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Παναγιώτης Κ. Ναθαναήλ
Ένας αφανής ήρωας του Πολεμικού Ναυτικού



 
Το βιβλίο παρουσιάζει τη βιογραφία ενός αφανούς ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού, του Αρχικελευστή Μηχανικού Παναγιώτη Κ. Ναθαναήλ. Αναφέρεται στην υπηρεσία του στο Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό, στις αποστολές του με το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ στη Μέση και Άπω Ανατολή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην τραγική εξέλιξη της 11ης Ναυτικής Αποστολής Πληρωμάτων, στην οποία μετείχε, με τον τορπιλισμό από ιταλικό υποβρύχιο και την καταβύθιση του μεταγωγικού πλοίου. Τιμήθηκε λίγο μετά την απώλειά του με το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων.
 
ISBN 978-960-02-4320-8, Σχήμα 17x24, Σελίδες 234, Τιμή €23,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος(g479, Έκδοση Αθήνα 2024
 
Η συγγραφέας
Η Παναγιώτα Παπαευαγγέλου σπούδασε γαλλική φιλολογία και κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Σορβόννη). Εργάστηκε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε σχολεία του εξωτερικού και στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσιεύσεις (επιλογή):
— Isokrates und Aelios Aristeides im Spiegel der Rhetorik und der Politik, Dissertation, Universität München, 2002.
— Staatskunst bei Isokrates und Aelius Aristides, Gymnasium. Zeitschrift für Kultur der Antike und Humanistische Bildung 111, 2 (2004), 113-135.
— Εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση στο σχολείο των ελληνιστικών και αυτοκρατορικών χρόνων, ΕΡΚΥΝΑ. Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών-Επιστημονικών Θεμάτων 1 (2014), 173-185.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις